homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Pisica persana

#1 2009-02-16 00:20:22

lala_3612
New member
Inregistrat: 2008-11-19

pisica persana

fetele care sunteti de prin timisoara...sau aproape.nu vreti o pisica?am o pisica persana,autentica,cu cip,din polonia adusa.eu am primito kand avea un an.e foarte domesticita si intelege tot ce ii spui,e foarte expresiva si te anunta cand vrea ceva.ca toate pisicile persane nu se joaca foarte mult.are 5 ani anul asta.face alergie la purici,nu stiu de unde are purici k ea n-a parasit incinta,dar bubitele acelea o supara si si-i le smulge cu tot cu par.mama no mai vrea,din cauza asta,desi am tratato,nu mai are problema asta.as vrea so ofer cuiva.doar sa stiu k e in siguranta.as putea so vand si inca skump la o creskatorie,dar mi-e mila.dar vrea cineva o pisicutza,ar fi pacat sa ajunga pe strada.

#2 2009-02-16 17:53:12

lala_3612
New member

Re: pisica persana

merci andra...zici k nici un tratament?pai si ce-i de facut?k si a mea o facut injectii...o luat pastile...si deja vad k incep sa -i apara din nou.are una.eu nu inteleg de unde purici.pisica asta n-a fost in contact cu nici un alt animal,afara doar pe balcon...nu inteleg de unde purici

#3 2009-02-16 19:18:49

Andreea86
Hero member
De la: Focsani
Inregistrat: 2006-10-20

lala, incearca sa ii dai mancare hipoalergenica (hipoallergenic de la Royal Canin sau Hipoalergenic de la Hill's)... E special pentru pisicile cu alergii, mancarea o gasesti in cabinetele veterinare si farmacii (nu in pet shop-uri...pentru ca se ia doar la sfatul medicului veterinar)...e putin mai scumpa dar eu zic ca se merita.
Si motanul meu facea niste bubite de la mancarea light...si de la anumite tipuri de mancare...si se manifesta tot la fel, bubite...el se scarpina...si daca incercam sa ii iau cojitele se lua cu tot cu blanita din locul ala (bine...locul fiind micut, nu se observa...adica nu ramanea cu pete). Dar hipoallergenicul i-a facut foarte bine...i-am dat o perioada si i-au trecut de tot...si pana acum nu a mai avut probleme si desi o perioada am revenit la mancarea lui normala am zis sa continui cu hipoalergenicul, pt ca ii merge foarte bine.

Bine, desigur...asta presupunand ca e vorba de alergie si nu de vreo boala de piele (dar banuiesc ca a-ti dus-o la medic...sa ii faca analize...eventual sa ii ia monstra din bubitele alea sa vada exact ce anume e).
Cat despre pureci...nu e nevoie sa iasa afara...poti sa-i aduci tu in casa de prin iarba de ex...pe picioare, pe haine... totusi, acum iarna, nu prea mai sunt pureci....asa ca s-ar putea sa fie vorba de un alt tip de alergie. Sa incerci si cu hipoalergenicul, poate are efect.
Eu zic ca e pacat sa renunti la un sufletel din cauza asta...sa-l parasesti atunci cand are nevoie mai mult de tine si e bolnavior.

If you feel my love, can hear my thoughts? Can you feel everything? And if you hear my thoughts, can you feed my soul? Can you save it too?
hjarta Eu si puiu hjarta

#4 2009-02-16 19:22:31

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

Andreea86 a scris:

Eu zic ca e pacat sa renunti la un sufletel din cauza asta...sa-l parasesti atunci cand are nevoie mai mult de tine si e bolnavior.

exact.... va, da' ce mila mi s-a facut de ea.... am sa-ti postez anuntul pe un yahoo group de animale, dar lasa-mi un id de mess/nr de tel de contact

eu nu stau azi mult pe forum, poti sa mi le trimiti la ilink_f@yahoo.com, ca sa nu le lasi mult pe forum wink

desi eu m-as gandi sa o pastrez.... exista injectii anti-purici, apoi tre dat cu o solutie prin casa.... nu e asa greu, si a noastra a prins purici (si ea sta doar in casa) si s-a rezolvat asa.... de unde a prins? de la noi, luati de pe la vreun caine vagabond sau din tramvai sau de la animalul vreunei cunostinte.... la tine la fel trebuie sa se fi intamplat, ai adus un purice-doi pe haina si s-a umplut matza... dar e tare pacat....

Ultima oara a fost editat de katami (2009-02-16 19:30:52)

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#5 2009-02-16 19:37:22

Andreea86
Hero member

aeeasi problema (alergie la pureci) are si bichonul mamei mele. si tot asa...nu reuseste sa il vindece. Cica face bubite..se scarpina, face rani..il duce la medic, ii da niste pastile/injectii, ii trece...dar apoi peste un timp iar face. I-a facut o groaza de analize si nu i-a iesit absolut nimic altceva, doar alergie la pureci...si chiar daca e vaccinat si deparazitat cand il scoate afara daca prinde un purece, il pisca...si apoi purecele moare, dar el tot face bubitele fiind alergic.
Dar el e scos mereu afara...e normal sa mai intre in contact cu purecii, dar pisicuta ta nu cred ca poate sa aiba pureci atat de des.  daca e vaccinata si deparazitata, timp de 1 luna de la deparazitare dupa ce o pisca un purece ar trebui sa moara. Inteleg ca poti sa mai aduci si tu pureci de afara, pe haine...dar nu cred ca e destul cat sa aiba atat de des bubitele alea.
Eu zic ca poate fi alergie la altceva. Mai ales daca nu i s-au facut analize suficiente (cainelui mamei mele i-au tot luat sange, i-au facut analize...teste...sa vada exact la ce anume e alergic).
Eu zic totusi sa incerci cu hipoalergenicul ala...fiind exact pentru alergii. Si eventual ai putea s ate gandesti sa schimbi si medicul veterinar, daca nu ti-a facut destule teste si nu a stiut sa iti dea o solutie.

katami a scris:

Andreea86 a scris:

exact.... va, da' ce mila mi s-a facut de ea.... am sa-ti postez anuntul pe un yahoo group de animale, dar lasa-mi un id de mess/nr de tel de contact

eu nu stau azi mult pe forum, poti sa mi le trimiti la ******, ca sa nu le lasi mult pe forum wink

desi eu m-as gandi sa o pastrez.... exista injectii anti-purici, apoi tre dat cu o solutie prin casa.... nu e asa greu, si a noastra a prins purici (si ea sta doar in casa) si s-a rezolvat asa.... de unde a prins? de la noi, luati de pe la vreun caine vagabond sau din tramvai sau de la animalul vreunei cunostinte.... la tine la fel trebuie sa se fi intamplat, ai adus un purice-doi pe haina si s-a umplut matza... dar e tare pacat....

Daca e deparazitata corect (pe motanul meu in deparazitez la 3 luni, pentru ca sta in casa si nu are nevoie mai des...dar  pentru pisicuta ei poate fi facuta deparazitarea lunar, asa cum se face in mod normal la pisicile care au acces afara) purecii ar trebui sa moara.
cu ce o deparazitezi? Frontline-ul e foarte bun...dar desigur aplicat corect (intre omoplati, acolo unde pisica nu se poate spala, ca sa nu manance substanta toxica, in nici un caz pe toata blanita) si in cantitatea recomandata. Poti sa ii aplici chiar si tu (am impresia ca scrie pe prospect exact cat trebuie aplicat in functie de greutate, sau poti intreba veterinarul)...sau o poti duce la vet sa aplice el (eu asa fac...la 3 luni...si facem si deparazitare interna si externa... frontline pt pureci si o injectie + o pastiluta pt parazitii interni...preventiv).
Sincer nu cred ca o solutie sa o parasesti. Esti din Timisoara?...Daca vrei ma interesez pe forumurile de animale sa-ti recomand un veterinar bun din orasul tau, in care poti avea incredere si care poate reuseste sa iti faca pisicuta bine.

Ultima oara a fost editat de Andreea86 (2009-02-16 19:46:11)

If you feel my love, can hear my thoughts? Can you feel everything? And if you hear my thoughts, can you feed my soul? Can you save it too?
hjarta Eu si puiu hjarta

Publicitate

loading...

#6 2009-02-17 14:49:00

Detzy
Insomniac member
De la: ...mine pentru ....voi
Inregistrat: 2008-01-23

Andra123 a scris:

A spus ca mama ei nu o mai vrea,dar totusi are sufletul sa o arunce in strada doar pt ca este bolnava?  :f?rv?nad:  .Eu abia acum am vazut ca ai scris ca va ajunge in strada.Pot intelege ca ii cauti un stapan,dar sa o arunc dupa ce ai crescut-o atatia ani?Ar muri cu siguranta pt ca este invatata in casa.Daca va lasa sufletul....

mi se face rauuu .....  neutral  sad

baby Dragos hjarta rugaciune

#7 2009-02-17 19:18:12

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

lala, trimite-mi un id si un telefon.... iti dai seama ce ar suferi biata fiinta daca ar fi parasita la varsta asta, dupa ce a stat doar in casa.... hai sa incercam sa ii gasim un stapan....

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#8 2009-02-17 20:20:44

lala_3612
New member

kestia e k eu caut preventiv un stapan.a trecut de termenu limita,si n-a mai zis mama nimik.a fost un fel de pact .ea a zis k vrea pisica afara din casa pana de ziua ei,eu am zis k f bine si eu vreau masina la poarta.deci pastrez pisica in skimbul masinii.am duso la vet,si purici tot gasesk pe ea.da cum zici akuma iarna nu stiu de unde.sunt in curs de skimbare al id-urilor,k mi s-a furat unul...voi da add-uri mai incolo

#9 2009-02-18 00:31:01

Andreea86
Hero member

lala, la cat o deparazitezi? si ce foloseste vetul?
nu mi se pare normal sa aiba purici....la o pisica deparazitata nu ar trebui sa mai aiba nici un purice, cu atat mai putin daca e crescuta in casa si nu ia de pe afara. eu te-as sfatui sa schimbi vetul... Ori nu se pricepe el si ii pune prea putin spray din ala pt purici, ori nu foloseste ceva de calitate...ca altfel sincer eu nu inteleg cum sa tot aiba purici.
Poti sa incerci sa mai dai si prin casa...la farmaciile veterinare au un fel de solutii...amesteci cu apa si apoi dai prin casa (stropesti)...nu miroase urat, se usuca destul de repede...si te ajuta in caz de mai sunt purici prin casa. Oricum, pana se usuca pisica trebuie tinuta undeva unde nu are acces, sa nu cumva sa vina in contact cu substanta.
Asta in cazul in care puricii sunt prin casa. Daca sunt doar pe ea, eu zic ca in mod clar e de vina doctorul veterinar. Eu de 2 ani si ceva nu am vazut nici un purice pe motanul meu...si din toti care au pisici nu am auzit pe nimeni sa aiba problema asta la pisici care stau in casa si sunt deparazitate (eventual ca mai gaseau cate un purice o data la 1an-doi...dar se rezolva imediat cu o deparazitare).
E si normal daca are purici, saraca pisica sa se scarpine...sa o deranjeze...sa aiba bubite.
Ti-am zis, daca vrei pot face rost de adresele unor medici veterinari de incredere...la care sa ii poti face o deparazitare normala...sunt sigura ca o sa se rezolve problema cu puricii.

hjarta Eu si puiu hjarta

#10 2009-02-18 02:17:18

timi80
New member
Inregistrat: 2008-02-16

Iti recomand sa mergi cu pisica la spitalul veterinar doctor Serdean,este in zona Freidorf,pe Ioan Slavici nr.39 intre liceul Auto si biserica,pe partea opusa liniei de tramvai,il cauti pe dr.Calin Serdean nr de tel 0256/289586.
In Circumvalatiunii (zona Dacia ) poti sa mergi la dr.Gabriel Radbea la cabinetul Sal-Vet de pe Intrarea Zanelor ,in spatele salii de sport,e si un punct termic chiar langa cabinet nr. de tel 0256/422751.
In zona Balcescu,pe Feldioara nr.14,(colt cu Memorandului)la cabinetul Canifel Vet il poti cauta pe dr.Ganga Marius.Nr de tel.0256/275144.
Multa sanatate pisicutei si nu renuntati la ea asa usor...

#11 2009-02-18 16:30:07

papushik
Full member
Inregistrat: 2008-02-17

si a meu are aceasi problema si lui ii cade blana cand are purici si tot asa ii se fac bubite. dar il deparazitez cam o data la 2-3 luni. is niste picaturi de la frontline ce se pun dupa cap is foarte bune ii cam 20 de lei o fiola, bubitele ii dispar dupa o saptamana 2 de la deparazitare dupacea o vreme nu mai ai treaba

#12 2009-02-19 00:05:44

Andreea86
Hero member

papushik a scris:

si a meu are aceasi problema si lui ii cade blana cand are purici si tot asa ii se fac bubite. dar il deparazitez cam o data la 2-3 luni. is niste picaturi de la frontline ce se pun dupa cap is foarte bune ii cam 20 de lei o fiola, bubitele ii dispar dupa o saptamana 2 de la deparazitare dupacea o vreme nu mai ai treaba

exact...am inteles ca e destul de comun sa faca un fel de alergie de la purici, dar dupa o deparazitare facuta corect (si eu tot cu picaturi frontline il deparazitez) nu ar mai trebui sa aiba probleme. Adica din cate am inteles alea sunt bune si pt pisicile care au acces in exterior...cu atat mai mult o pisica tinuta numai in casa nu vad cum ar putea avea purici atat de des.
Are cumva zgarda antipurici? ca s-ar putea sa fie alergica si la aia (motanul meu e alergic la zgarda antipurici...de fapt banuiesc ca la substanta aia care o contine zgarda... si am mai auzit si de alte pisici cu aceeasi problema).

hjarta Eu si puiu hjarta

#13 2009-12-03 18:49:40

life
Hero member
Inregistrat: 2008-05-23

Am gasit o pisicuta pe afara si vreau sa o iau in casa.Mai am una de 1 an si ceva.
Vroiam sa stiu cam ce vaccin trebuie sa'i fac,cand si cam cat costa.
Trebuie sa o tin departe de cealalta pisica pana ii fac vaccinurile?

We Have To Be Strong !!!

#14 2009-12-03 19:31:33

green_fairy
Platinum member
De la: undeva...
Inregistrat: 2006-03-11

pana o deparazitezi ar trebui sa stea separate..poate are vreo boala ceva si se transmite pisicii tale. mergi cu ea la medic cat mai rpd si vei primi toate raspunsurile. preturile difera de la cabinet la cabinet..de la oras la oras.

Ultima oara a fost editat de green_fairy (2009-12-03 19:32:00)

partydance Si-mi vine cateodata s'arunc cu grijile, problemele, cu mainile sus in aer...Si-mi place cateodata sa infrunt necazurile, stresul, gandurile cu mainile sus in aer  partydance

#15 2009-12-04 15:08:48

mayra19
Sr. member
Inregistrat: 2009-05-28

nu sunt prea scumpe vaccinurile la pisici deoarece nu e nici doza mare.
nu stiu sa zic exact pretul dar eu am fost cu a mea la veterinar pt tratare otita si 10 lei a fost injectia. Nu mi-a dat nici bon deci pretul poate sa difere de la cabinet la cabinet.

Voi fii mereu lângă tine hjarta La rău şi la bine hjarta Când ai nevoie de mine hjarta

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.