TEST PAPANICOLAU - ASCUS VA ROG SA-MI RASPUNDETI!
- maryvasy
- New member
- Inregistrat: 2009-08-18
TEST PAPANICOLAU - ASCUS VA ROG SA-MI RASPUNDETI!
Bunza ziua tuturor membrilor acestui site,
Sunt noua si ca toate celelelate am si eu o intrebare, de fapt sunt mai multe. Vechea poveste a testului PAP (am observat ca foarte multe dintre voi folositi aceasta prescurtare).
Prima data cand am facut testul PAP a fost in anul 2007, in septembrie, ca sa fiu mai precisa, dupa ce cu un an inainte am pierdut o sarcina in 34 de spatamani (preeclampsie, doctorii nu s-au priceput sa-mi dea un tratament corect etc; alta poveste urata). Testul l-am facut la Medlife Grivita si mi a iesit ceva de genul ca am inflamatie. Am fost diagnoticata si cu clamydia si doctorul, in prezent dl FLORIN ANCA, mi-a zis ca din rezultate reiese ca de la clamidya apare inflamatia respectiva (cand va scriu acest mesaj nu am analizele in fata, ca nu sunt acasa si eram nerabdatoare sa va scriu si sa va intreb).
A urmat tratament cu antibiotice zanocin si azytrox, cu pauze, combinate pana in prezent. Se pare ca inca nu m-am vindecat de aceasta infectie (si sotul face tratamentul impreuna cu mine). Cam vreo 6 luni, din ianuarie si pana prin mai-iunie, n-am mai luat antibiotice si am zis sa-mi refact testul PAP. Am mers la docotorita pe palanning familial si mi l-am refacut. Rezultatul a fost foarte urat. Frotiu tip III, suspecta de infectia de HPV. (analize facute in Galati, ca eu sunt din Galati). Cand am vazut rezultatele nu va spun ca a cazut cerul pe mine. Sotul a zis sa mi-le repet in Bucuresti. Am venit din nou la Bucuresti, vizita la dl. docotor. Initial, din control dl doctor mi-a zis ca s-ar putea ca acele celule modificate sa fie anticorpii de la clamydia, ca din control se simtea inca infectia. Dar a zis ca "s-ar putea". Mi-a cerut sa refac testul PAP la MICOMI, ca e dna doctor Julea, o dna doctor foarte buna pe aceasta analiza, si HPV ul la Medlife. Chiar as vrea sa-mi spuneti cat de bun este testul la Medlife pe HPV ca eu vreau sa mi-l repet in alta parte. Ca sa fiu mai sigura, mi-am facut la Medlife si HPV si PAP si la MICOMI doar PAP. Analizele de la Medlife au fost mai mult decat ok. Si testul PAP normal, chiar mai bun decat prima data, si HPV ul negativ.
La MICOMI, in schimb, mi a iesit ASCUS, CELULE SCUAMOASE ATIPICE DE SEMNIFICATIE NEDEFINITA. Vizita la dc FLORIN ANCA si doctorul mi-a zis ca ia ca si referinta testul MICOMI si ca e ceva. (am fost si cu o colposcopie facuta in Galati, care mi-a iesit ok, fara rana, fara nimic). Peste o menstra si 10 zile tratament cu zanocin, cam 3 sapatamani de cand m-a vazut, voi merge la el la spital pentru a-mi face o colposcopie si din nou sa se uite la secretie sa vada despre ce e vorba.
Daca este cineva care a trecut prin asa ceva, va rog sa-mi scrie.
Sunt foarte suparata fiindca imi doresc sa raman insarcinata si sa fac un bebe. Si nu stiu in ce masura ce am ma mai poate intarzia.
Va multumesc anticipat si astept raspunsul vostru.
Mary
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
Re: TEST PAPANICOLAU - ASCUS VA ROG SA-MI RASPUNDETI!
si eu as lua ca referinta tot PAP-ul de la Micomi in ceea ce priveste infectia cu clamidya, au mai fost discutii pe aici, cu fete care au aprut a se lupta cu ea(ASA LE SPUNEAU ANALIZELE) cind de fapt poate nu ar fi fost nevoie... ia da o cautare dupa experienta Alexiei, de exemplu Testul PAP cu rezultat ASCUS ne indeamna spre investigatii suplimentare...si ar fi bine sa rezolvi intii problema asta si abia apoi sa te apuci de facut copil(nu cred ca va dura exagerat de mult)
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- maryvasy
- New member
Multumesc, doctoressa
Ieri am gasit si eu mai multe pe acest site despre infectia cu HPV tot pe acest site. Cam 43 de pagini, din 2008. O multime de experiente si cazuri din cele mai diverse. Eu inca mai astept sa-mi scrieti.
Multumesc inca o data doctoressa.
Mary
- maryvasy
- New member
Tot eu revin cu un mesaj.
Acesta este rezultatul la HPV de la MEDLIFE: "NU a evidentiat prezenta de DNA - HPV apartinand genotipurilor enumerate mai jos
*Clasificarea celor 37 de genotipuri HPV din punct de vedere al riscului oncogen:
Crescut - 16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59, 68, 82, 73.
Scazut - 6, 11, 40, 42, 54, 55, 61, 62, 64, 67, 70, 72, 81, 83, 84.
Probabil crescut - 26, 53, 66.
Neclasificat din punct de vedere al riscului oncogen - 69, 71, CP6108, IS39".
Am mai gasit acelasi rezultat aici pe site si cineva a zis ca e ok, lucy_liu parca o chema pe cea care si l-a postat. Cred ca si l-a facutu tot la Medlife, avand in vedere asemanarea ca si rezultat.
Eu inca astept pareri si sugestii. Si daca vreo persoana de pe acest site a fost tot pacienta sau este pacienta dlui doctor Florin Anca sa-mi scrie. Eu am o parere foarte buna despre d-lui si am si incredere in cuvantul d-lui.
Mary
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
pe scurt, nu esti infectata cu HPV, nici o tulpina din cele testate parerea mea e sa schimbi laboratorul unde faci testul chlamidya
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- maryvasy
- New member
Multumesc inca o data, doctoressa.
Am vazut ca ai raspuns pe acest site la multe persoane si iti m-esc ca mi-ai raspuns si mie.
Referitor la clamidia, ulterior, doctorul mi-a zis ca se simte la control. Eu am avut probleme cu un ovar (cel stang) de mica si durerea respectiva o am de cand ma stiu. Ceea ce am mai citit si eu despre clamidia si anexita, e ca atunci cand esti virgina se poate vorbi de anexita, dupa e altceva. (Anexita este o boala inflamatorie pelviana cauzata de germeni noi de tipul chlamdia: garnerella, richetii, ureaplasma, microplasma - care sunt greu de depistat si mult mai greu de tratat deorece sunt rezistenti la medicamente si au urmari periculoase pentru tinerele femei).
La ultima vizita docotrul mi-a zis ca e f bine asa cum este, dar sa mai repet tratamentul o singura data. Ideea este ca dupa atata tratament, durerea pe care o simteam in partea stanga, cam mereu, (inclusiv si cand faceam dragoste, o durere f puternic) acum nu o mai simt. Din anul 2006 de cand am pierdut prima sarcina, n-am mai ramas insarcinata, desi au fost perioade cand mi-am urmarit ovulatia si am "prestat' in perioada respectiva. Doctorul mi-a zis ca de la clamidia mi se trage si ca il afecteaza si pe sot.
Sa vedem ce va mai fi.
O zi buna tututor si mesc inca o data!
Mary
- Adalberta
- Full member
- Inregistrat: 2009-08-19
maryvasy a scris:Anexita este o boala inflamatorie pelviana cauzata de germeni noi de tipul chlamdia: garnerella, richetii, ureaplasma, microplasma - care sunt greu de depistat si mult mai greu de tratat deorece sunt rezistenti la medicamente si au urmari periculoase pentru tinerele femei
oare ce vor sa spuna cu germeni noi??? adica acum au aparut? acum au fost descoperiti? ce faceau femeile cu anexita inainte de descoperirea lor??? sincer, de richetii care sa provoace anexite n-am auzit niciodata... ele au treaba prin alte parti si dau alte probleme...
- ukaukauka
- New member
- Inregistrat: 2009-11-20
buna. am si eu cateva nelamuriri legate de acest test-pap. am facut unul acum cateva luni-5-6 (atunci mi-am inceput viata sexuala )si mi-a iesit satisfacator,negativ-flora microbiana cocica si inca ceva in josul paginii care nu-l inteleg.mi s-a dat un tratament cu ovule meclon-deoarece vazuse o rana pe col si cam atat.dar mi s-a spus ca nu este nimic grav.luna trecuta am mai facut inca un test pap pt ca simteam o durere in timpul contacului si am vrut sa ma asigur ca este totul ok.si drept dovada la al doilea test mi-a iesit ca am ascus si mi s-a dat sa fac o colposcopie la clinica micomi-dr elena popa.as vrea sa stiu si eu daca imi puteti spune ceva despre doamna dr.si daca este dureroasa acest control. si inca ceva...zilele acestea am luat si ovulele-cervugid care mi le-a dat domnu dr.la care am facut pap.si trebuia sa iau 10 zile dar eu am inceput de luni si ma gandesc ca ar trebui sa le intrerup ,macar sambata si duminica pt ca luni acum am programare sa fac colposcopia si le reiau de luni.are ceva ca le intrerup?sau influenteaza cu ceva la control ?? vreau si eu un sfat si as vrea sa stiu si daca am un motiv de ingrijorare cu acest raspuns la ultimul pap. sper ca nu am scris prea mult dar imi este putin frica de rezultatul colposcopiei
- ukaukauka
- New member
SCZ.nu am mai stiut unde am scris
- maryvasy
- New member
Buna, Ukaukauka,
Incerc sa-ti raspund din experienta mea. Eu am fost diagnosticata cu ASCUS la Micomi. Am facut o colposcopie si a reiesit ca nu am nimic. La Medlife mi-am facut tipajul HPV care a iesit negativ, asa cum scrie mai sus.
La recomandarea doctoruli meu am repetat colposcopia la Micomi. Mie mi-a facut-o doc. Mihaela Georgian, o dna doctor mai in varsta, dar care a avut foarte multa rabdare, m-a intrebat despre istoricul meu medical etc. Nu e dureroasa. Cam 30 de minute s-a uitat la col, nu a gasit nimic. A zis ca nu-mi poate spune de ce a iesit asa. Ipotezele sunt multe: infectia cu clamida, dereglare hormonala si altele. Mi s-a recomandat sa-l repet. Inca nu l-am repetat. Urmeaza.
Iti doresc multa sanatate!
Mary
- Adalberta
- Full member
- Inregistrat: 2009-08-19
Maryvasy, ai scapat de Chlamydia? Cum mai merge sarcina? :-) Ahh... acum am vazut mailul. Mercic
Ultima oara a fost editat de Adalberta (2009-12-03 22:40:45)
- ukaukauka
- New member
buna.va multumesc pentru incurajari.am facut si eu testul atunci si intradevar nu a fost asa dureros pe cum mi-am imaginat.doamna dr.a fost de treaba.mi-a vb incontinuu asa ca imi mai trecuse putin din frica.a durat timp de vreo 20 min cred... nici nu mai stiu dar rezultatul a fost asa cum speram...adica OK mi-a spus ca este normal pt varsta mea sa am ceva modificari la col si sa mai repet testul pap din 6 in 6 luni timp de 1 an sa vad daca mai apar ceva modificari.in fine....m-am linistit acum:) pana la urmatorul pap nu prea vreau sa ma mai gandesc la probleme va poop pe toate si chiar ma bucur ca exista si locuri unde putem vb despre anumite lucruri de care avem nevoie. Sarbatori fericite si multa sanatate ...e cel mai important lucru
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|