homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Infectie urinara sau iritatie?

#1 2009-11-07 00:02:47

sabina 79
Membru
Inregistrat: 2009-11-06

Infectie urinara sau iritatie?

Buna ziua!
Am o fetita care la 8 luni a avut urmatoarele rezultate la analizele de urina:

Sumar de urina:
densitate 1010
ph 5,5
proteinurie absent
glicozurie absent
corpi cetonici absent
urobilinogen normal
bilirubina absent
nitriti absent
leucocite 25/ul
hematii absent
Sediment urinar rare leucocite izolate,relativ frecventa flora bacteriana

Urocultura
mai mult de 100000 ufc E.coli /ml urina
+Antibiograma

Doctorul a interpretat ca este o infectie urinara si am tratat-o cu antibiotic branula.

Acum, fetita are 10 luni si au iesit urmatoarele analize :

Sumar de urina
densitate 1015
ph 5,5
proteinurie absent
glicozurie absent
corpi cetonici absent
urobilinogen normal
bilirubina absent
nitriti absent
leucocite 25/ul
hematii absent
Sediment urinar rare leucocite izolate,relativ frecventa flora bacteriana

Urocultura
mai mult de 100000 ufc Klebsiella /ml urina
+Antibiograma

Nici la 8 luni, nici acum NU avem simptomatologie de infectie urinara (Nu are febra,varsaturi,lipsa poftei de mancare,urina urat mirositoare).

Inainte de inceperea oricarui tratament ,eu am observat ca fetita este rosie la pasarica si am spalat-o 2 zile cu apa si bicarbonat, dupa care nu a mai fost rosie. La 2 zile dupa ce nu am mai spalat-o cu bicarbonat, am refacut examenul de urina si a iesit steril: sumarul se urina normal cu LEUCOCITE Absent, iar Urocultura sterila.Analizele sunt corecte, facute la acelasi laborator de acelasi asistent cunoscut. Probele au fost mereu recoltate acasa cu multa grija.REPET nu am facut intre timp nici un tratament cu antibiotic, doar am spalat-o cu apa si bicarbonat.

Tin sa mentionez ca eu o spal pe fetita la pasarica cu foarte mult sapun,chiar introduc sapunul si frec,exact cum ma spal pe mine.Am auzit la alte mamici ca nu ar fi prea bine,ca ii stric flora si ca o pot irita.Chiar plangea de cate ori o spalam atunci cand era rosie.Ce parere aveti?

Intrebarile mele sunt:
1)Este posibil sa nu fi fost decat o iritatie si nu o infectie urinara?
2)In ce conditii o iritatie la pasarica poate da anumite rezultate in urina (leucocite si bacterii) fara a fi vorba de infectie urinara?
3)Care trebuie sa fie numarul leucocitelor in urina pentru a indica intradevar o infectie urinara? Noi am avut doar 25/ul. Am inteles ca cei care au infectii, au leucocite in urina de ordinul SUTELOR (chiar si nitriti si proteinurie).Este adevarat?

Sunt foarte confuza pt ca unii doctori mi-au spus ca sigur a fost vorba de infectie urinara,altii au omis raspunsul.

Va multumesc foarte mult!

#2 2009-11-07 08:54:37

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

Re: Infectie urinara sau iritatie?

ii introduci sapun unde?  va
din cate stiu nu e voie....

pt interpretarea rezultatelor ii las link doctoressei..

#3 2009-11-07 12:22:07

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

1. sigur ce e posibil si chear probabil, de vreme ce 2 zile mai tirziu a iesit steril...
trag concluzia ca se contamina proba de urina cumva...
nu mai frecati nici copilul dar nici pe dvs cu sapun in preajma organelor genitale si a meatului urinar...e gresit...
sfatul meu e sa stergeti copila cu grija si cu rabdare cu servetele speciale pentru copii...
ea sta in pampers cred, la virsta ei si zona poate fi colonizata trecator...
pe de alta parte, daca nu ar fi iesit germenii, in rest, analiza de urina nu arata a fi infectie...si inca odata, eu cred ca nu e
revin deci: folositi cu incredere servetelele umede speciale pentru copii, si nu abuzati de urocultura si de sapun, faceti rau copilei

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#4 2009-11-07 13:37:48

sabina 79
Membru
Inregistrat: 2009-11-06

Va multumec foarte mult pentru raspunsul dv  prompt!

Sa inteleg ca nu trebuie sa imi fac griji nici pentru cele 25 leucocite care au aparut uneori in sumar? (aceste puteau fi de la iritatia locala?)

Ultima oara a fost editat de sabina 79 (2009-11-07 13:42:50)

#5 2009-12-04 23:43:38

smart lady
Addicted member
Inregistrat: 2009-10-21

daca se poate sa-i lasati link doctoressei va rog tare mult!
am facut sumarul la urina si urocultura. Asta din urma e sterila. La sumar am asa" eritrocite 2+, ph 5.5, densitate 1015 val normale1005-1025, hematii frecvente. Toate celelalte sunt cum ar trebui sa fie raportate l;a tabelul lor de referinta.Ce pot sa spun e ca au fost recoltate cu 3 zile inainte de menstra ca m-am gasit eu sa ma incapatanez sa le fac in ciuda sfatului medicului de famile de a le amana pana dupa menstra. Eu am avut foarte vagi scurgeri maronii ca de fiecare data inaintea menstrei.
Nu am nicio usturime la urinare, sau vreu alt simptom incat sa ma fi determinat s-o fac. Pur si simplu mi s-a pus s-o fac, de luna asta lucram la bebe. Acum doctora de fam vede rezultatul perfect normal in situatia data. Sa am incredere in ea?
Daca se poate sa-i lasati link pt doc ar fi minunat      cesafac

Ultima oara a fost editat de smart lady (2009-12-04 23:46:19)

Mami mandra de Alexandru nazdravan- 4 ani +

Publicitate

loading...

#6 2009-12-05 00:02:11

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

Lady, eu iti mai zic o data ce mi-a zis mie doctorita ginecolog. Daca ai spotting (scurgeri maronii) inainte de menstra, proba de urina se poate contamina cu hematii, si sa iasa asa cum ti-a iesit si tie. Daca la urocultura nu ti-a iesit nimic, atunci rezultatul e bun, si tu chiar nu ai de ce sa-ti faci griji. puss

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

#7 2009-12-05 00:22:30

puffball
Sr. member
De la: wonderland
Inregistrat: 2009-04-23

wow, cum sa "freci" organele genitale ale copilului cu sapun? yikes mai rau, cum sa introduci sapunul in vaginul copilei? yikes yikes

#8 2009-12-05 19:23:49

smart lady
Addicted member
Inregistrat: 2009-10-21

blueeyes a scris:

Lady, eu iti mai zic o data ce mi-a zis mie doctorita ginecolog. Daca ai spotting (scurgeri maronii) inainte de menstra, proba de urina se poate contamina cu hematii, si sa iasa asa cum ti-a iesit si tie. Daca la urocultura nu ti-a iesit nimic, atunci rezultatul e bun, si tu chiar nu ai de ce sa-ti faci griji. puss

stiu blue asta, dr mea m-a asigurat ca nu-i nimic.  ce sa mai zic? eu una nu am niciun simptom ca ar fi in neregula ceva la rinichi. In sf, mi-am zis ca nu ma mai panichez aiurea si uite ce fac!!!
merci oricum par

Mami mandra de Alexandru nazdravan- 4 ani +

#9 2009-12-05 20:33:44

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

Lasa ca e bine, draguta. Daca ai avea infectie, ai avea si simptome...

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.