homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Contraceptia orala dupa 35 ani

#1 2007-08-09 10:00:57

Milady
Membru
Inregistrat: 2007-08-09

Contraceptia orala dupa 35 ani

As vrea sa stiu ce contraceptive orale pot fi folosite dupa varsta de 35 ani, de catre o persoana nefumatoare, fara probleme cardiace, care in prezent nu ia niciun medicament, cu analizele sanguine inscrise in valorile normale.

Eu am 39 ani si medicul ginecolog curant mi-a spus ca la varsta mea nu prea mai pot fi folosite contraceptivele orale. Am folosit netul ca sursa de informatii insa nu sunt total lamurita. Daca sunt sanatoasa, nefumatoare-nu exista niciun produs din gama contraceptivelor orale pe care sa-l pot lua? Pana acum am folosit steriletul insa ultimul sterilet implantat, tip Mirena, nu a fost bine tolerat de organismul meu, ba mai mult chiar, din cauza reactiilor avute (sangerari in timpul actului sexual) m-am ales cu o oarecare frica legata de acest tip de protectie.

Multumesc :)

Ultima oara a fost editat de Milady (2007-08-09 10:01:30)

#2 2007-08-09 13:15:01

ZZZZ123
Addicted member
De la: Never-ever-land
Inregistrat: 2006-05-19

Re: Contraceptia orala dupa 35 ani

sigur ca poti lua coc. mergi la un medic de planning si discuta cu el/ea. ginecologii nu sunt tocmai cei mai indicati cand vrei pastilute.

Nobody home

#3 2007-08-09 13:16:59

alexamelin
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-02-13

Se poate sa fiu dezimformata, dar dupa 40 de ani nu sunt recomandate acc, sau poate gresesc.......

"DACA VREI SA FII FERICIT O CLIPA,RAZBUNA-TE...DACA VREI SA FII FERICIT O VIATA,IARTA!!!"

#4 2007-08-09 14:39:17

Milady
Membru

Intr-o discutie purtata acum catva timp cu o doctorita de specialitate am aflat ca exista totusi un contraceptiv oral care se poate lua si peste 40 de ani. Din pacate nu-mi mai amintesc denumirea lui si de doctorita aceea nu mai am cum sa dau :(.

Sigur ca am sa merg la un cabinet de planning familial, chiar azi m-am interesat daca este unul in drumul meu. Insa as fi vrut sa fiu oarecum informata cat de cat, sa nu ma duc duda - mi-e jena - nestiinta la varsta mea nu poate fi asa usor trecuta cu vederea. Pe de alta parte, imi este frica de un raspuns de genul:" nu. dupa 40 ani nu sunt recomandate pastilutele/puteti avea probleme mari de sanatate". Nu stiu cum altfel m-as putea proteja in conditiile in care steriletul nu mai reprezinta o optiune pentru mine, prezervativul "ii sta in gat sotului" :) - "moartea pasiunii" cum il denumeste (lasand la o parte faptul ca el chiar nu este de acord sa-l foloseasca si este de neclintit in problema aceasta :( , prefera coitus intrerruptus - care iar nu este o solutie). Restul metodelor nu prezinta o siguranta cat de cat apropiata de cele enumerate deja.

De aceea am scris pe acest forum, de profil, cu speranta ca poate cineva a fost intr-o situatie asemanatoare si s-a descurcat sau are experianta/lucreaza in aceasta bransa, a planningului familial.
:)

Ultima oara a fost editat de Milady (2007-08-09 14:40:00)

#5 2007-08-09 15:58:46

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

eu stiu ca se prescriu anticonceptionale femeilor care se apropie de menopauza pt a intarzia aparitia acestei perioade...deci asta presupune o varsta peste 40 de ani...

happy with him...inlove with him...puss

Publicitate

loading...

#6 2007-08-09 16:41:21

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-02-01

Milady a scris:

De aceea am scris pe acest forum, de profil, cu speranta ca poate cineva a fost intr-o situatie asemanatoare si s-a descurcat sau are experianta/lucreaza in aceasta bransa, a planningului familial.
smile

Fetelor, fraza asta scrisa de Milady, ati citit-o.
Milady, dupa cum prezinti situatia, poti lua contraceptive combinate. Nu lasa pe nimeni sa iti spuna altceva. Sunt medic de planning si cu mina pe inima iti spun ca eu ti le dau, daca ma asculti riguros cu vizitele de urmarire si cu analizele.

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#7 2007-08-10 08:03:00

Milady
Membru

Promit!
Si...Multumesc!

PS. date de contact? ce analize ar fi bine sa am la mine, la prima intrevedere?

#8 2007-08-10 09:30:26

ZZZZ123
Addicted member
De la: Never-ever-land
Inregistrat: 2006-05-19

evelyn cristescu, tel 0744.634.648
Cabinetul este pe str. Armoniei 28 aproape de bd. Dacia.

Nobody home

#9 2007-08-10 12:27:53

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-02-01

Milady...mamografie si test babes papanicolau. daca ai facut de curind analize de singe(ultimele 6 luni), ia-le cu tine

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.