homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Endometrioza sau rana pe col?

#1 2009-11-13 13:11:33

andreea.iuliana
New member
Inregistrat: 2009-11-13

endometrioza sau rana pe col?

Buna ziua!
Ma numesc Andreea si de vreo 3 ani mi se tot dau diverse raspunsuri cu privire la afectiunea mea. Am fost pana acum trei  doctori ginecologi, ultimul fiind chiar unul dintre cei mai buni din orasul meu. Primul doctor la care am fost pentru a incepe sa iau anticonceptionale mi-a zis ca prezint o eroziune pe col, mi-a facut pap test-ul care a iesit bine. Mi-a prescris un antibiotic f puternic si ovule pentru a o trata. am facut tratamentul si ma-am simtit mai bine. Dupa ceva vreme am fost la un al doilea doctor care se presupunea a fi mai bun  ca primul care mi-a facut consultul, si mi-a zis ca totul ar fi bine, exceptand faptul ca prezint pe col un tesut necunoscut de marimea unui bob de mazare. a zis ca nu cunoaste cauza lui si ca ar trebui sa-l las in pace sa vedem cum evolueaza. Asta am si facut pana cand in urma cu 7 luni am inceput sa sangerez in urma contactului sexual. M-am reintors la acelasi doctor prezentandu-i simptomele noi, mi-a facut consult si mi-a zis ca este ingrijorat si ca ma suspecteaza de endometrioza, si ca o sa-mi faca o biopsie sa vada de ce natura e tesutul necunoscut de pe col care este puternic vascularizat si sangereaza la cea mai mica atingere. dupa ce mi-a spus in ce consta biopsia am decis sa consult opinia altui doctor, cel de-al treilea. acesta mi-a dat iar sa fac un pap test si un test pt chlamidia, ambele iesind foarte bune. Mi-a prescis  urmat. tratament punandu-mi diagnosticul de colcipita(in ciuda faptului ca analizele iesisera fff bine): meclon,cervugid si viviflor. dupa ce am terminat aceasta cantitate enorma de tratament facut ff bine am revenit la un consult. Dupa consult mi s-a spus ca totul este bine, nu mai prezntam eroziunea pe col ci doar un mic tesut bine vascularizat de marimea unei seminte de ardei. am plecat de la doctor cu gandul ca mi-a spus ca nu e nimic grav si ca se poate trai cu asa ceva si ca daca pe viitor va deranja o sa-l cauterizeze. Intrebarea mea este urmatoarea, de ce nu sunt perfect sanatoasa dupa atata tratament si avand in vedere ca am doar 21 ani? Sunt foarte ingrijorata in legatura cu   acel tesut suspect care e acolo de 3 ani nimeni neputand sa-mi dea un diagnostic ferm. Va rog frumos sa ma ajutati! Multumesc mult!

#2 2009-12-09 08:56:13

kreed
Sr. member
Inregistrat: 2008-05-13

Re: endometrioza sau rana pe col?

nu am deloc cunostiinte in domeniu, dar daca te ajuta in vreun fel...nu cred ca este endometrioza!eu am fost operata acum o luna!eram suspecta de endometriom, aveam niste dureri mari in partea stanga, la ovar si in urma unui test CA 125, de stabilire a markerilor tumorali, iesind niste valori f mari, adica de 3 ori mai mare, mi-a spus doctorul ca trebuie neaparat operat!m-am operat, aveam o tumoare de 8 cm, mi-au scos si ovarul, pentru ca era tot afectat, tumoare acoperise ovarul!asa ca daca vrei sa stii daca e endometrioza, ai putea face si acest test, pentru ca valorile mari pot indica un endometriom!multa sanatate!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.