homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Rog interpretare Papanicolau

#1 2009-12-10 18:30:10

dpgaby
Membru
Inregistrat: 2009-12-10

Rog interpretare Papanicolau

Va rog frumos, o interpretare a testului Pap:
1.Calitatea frontiului: Satisfacator, limitat de inflamatie importanta
2.Interpretare - (nu e bifat nimic)
3.Anomalii ale celulelor epiteliale: ASC-US - Celule scuamoase atipice de semnificatie nedeterminata

Comentarii: Frecvente c... cu nuclei modificati atipic de volum si forma. Inflamatie intensa cu placarde de p... aprox 80% din suprafata frontiului (fiind completat de mana, nu prea inteleg exact ce scrie)
Repetare dupa tratament specific

Iar la ex. de secretie:
-microscopie coloratii Gram - frecvente epitelii rare leucocite
-flora bacili gram negativi, candida si trichomonas absente

Am fost cu ele la medic si mi-a mai luat o proba pt antibiograma. Deocamdata pana la obtinerea rezultatului mi-a dat sa incep un tratament cu Cervugid ovule, dupa care imi va completa tratamentul si imi va recomanda si alte investigatii daca va fi cazul.

Am 41 de ani, doua nasteri normale, fara avorturi. Nu folosesc anticonceptionale deoarece am ramas insarcinata destul de greu

#2 2009-12-10 22:05:26

Adalberta
Full member
Inregistrat: 2009-08-19

Re: Rog interpretare Papanicolau

nu ti-a dat sa faci colposcopie?     in principiu este bine cum s-a procedat. repeta pap-ul dupa tratament, dar fa si o colposcopie daca n-ai facut...

te supara ceva sau ai facut doar analize de rutina?

Ultima oara a fost editat de Adalberta (2009-12-10 22:06:48)

#3 2009-12-10 23:00:17

dpgaby
Membru

Doar niste scurgeri albicioase, nu foarte abundente. In rest, nimic deosebit.

#4 2009-12-10 23:13:45

marilenaant
Membru
Inregistrat: 2009-12-06

nu te speria...trec prin tratament cu cervugid ovule si testul meu a fost destul de "modificat"...ca sa te linistesti poti face si o colposcopie si dupa tratament repeta testul..parerea mea!  smile important e sa nu intram in panica!

#5 2009-12-11 11:29:04

dpgaby
Membru

Cam intr-o saptamana mi-a spus ca iese rezultatul de la antibiograma ca sa imi completeze tratamentul si cu un antibiotic si altele daca e cazul si in functie de rezultat, imi da eventual sa fac si o colposcopie.

Publicitate

loading...

#6 2009-12-11 13:46:38

Adalberta
Full member

? antibiograma la ce? nu vad sa-ti fi iesit vreun microb patogen...  nustiu

#7 2009-12-11 15:16:12

dpgaby
Membru

Pentru a vedea daca exista ceva bacterii care cauzeaza inflamatia si a-mi prescrie exact antibioticul necesar in completare la Cervugid.

#8 2009-12-12 15:15:56

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Adalberta a scris:

? antibiograma la ce? nu vad sa-ti fi iesit vreun microb patogen...  nustiu

cred ca la bacilii aceia gram negativi

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#9 2009-12-12 19:14:21

Adalberta
Full member

neutral   si eu am asa ceva si nu mi-au facut antibiograma... :-(     inseamna ca trebuie sa merg sa fac si eu... :-(

#10 2009-12-13 14:33:27

deedenisa
Membru
Inregistrat: 2009-12-12

Am 41 de ani si in luna septembrie 2009 am fost diagnosticata cu condilomatoza.
In urma unui consult la un doctor ginecolog, am urmat tratament cu condyline 4 zile pe saptamana, timp de patru saptamani pe cei trei negi externi vizibili. (cei trei de marimea unui bob de orez au disparut cu desavarsire, iar spre sfarsitul tratamentului am mai zarit un neg mic cat varful unui ac, am aplicat condyline si pe el, dar nu a disparut)
Apoi am fost la alt doctor ginecolog din iasi, am facut o echografie transvaginala si un test papanicolau.
Rezultatul pentru echografie este:
- uter cu sructura neomogena, corp uterin anteversat bicorn; corp uterin - 49/32/59 mm, cav. centrala, end. grosime 8 mm, un nodul fibromatos cu diam. 33 mm atasat fundului uterin; col uterin 32/20 mm, cav. centrala 3 mm; ovar drept 36/22 cu un folicul de 19 mm si 2, 3 foliculi sub 1 cm; ovar stang 28/15 cu 2 foliculi sub 1 cm; douglas fara lichid
Rezultatul pentru testul papanicolau este:
- frotiu satisfacator
- descriere: celule exocervicale superficiale si intermediare. celule endocervicale. unele celule scuamoase cu aspecte koilocitare nespecifice. binucleere. exudat inflamator cu PMN. flora mixta
- citodiagnostic (clasificare bethesda): ASC US. aspect inflamator. flora mixta
- recomandari: repeta control CD la 4 luni
Despre echografie, d-na doctor a zis ca fibromul trebuie tinut sub control, iar despre testul papanicolau mi-a zis ca testul arata prezenta virusului hpv, dar sa nu ma sperii, trebuie sa fac tratament si daca dupa 2 teste consecutive nu mai apare hpv va fi bine si voi face papanicolau o data pe an. Daca nu, voi face colonoscopie.
Reteta este in doua variante, si anume:
a) in prima luna: macmirror complex, 1 ovul pe zi timp de 15 zile, iar in luna a doua si a treia - cervugid, 1 ovul pe zi, timp de 12 zile 
sau
b) ovule preparate din: propolis, neomicina, nistatin, metronidazol, hidrocortizon, vitamina A, vitamina E, buter cacao, 1 ov/ zi,  10 zile, timp de trei luni.

Am optat pentru primul varianta.

Am ramas cu cateva nelamuriri si daca cineva ma poate ajuta cu cateva raspunsuri la intrebarile mele:
1 - trebuia sa mai fac si alte analize?
2 ? care sunt celulele normale si care anormale? si cat e de grav rezultatul ?
3 ? tratamentul este bun? am facut alegerea buna a ovulelor cumparate si nu cele preparate? (desi doamna doctor mi-a zis ca cele preparate ar fi mai bune (nu stiu daca in orasul meu se mai prepara ovule la vreo farmacie)

Doctorita mi-a zis ca testul pap arata virusul.
4 - acum eu sunt purtatoare? (nu e vorba de sex pentru ca am inceput tratamentul) ci cum trebuie sa procedez (ma refer la dezinfectia, de exemplu a cazii, a capacului de toaleta,  spalatul lenjeriei mele) pentru ai tine departe de acest virus pe cei din casa (parinti, o sora)
5 ? daca tratamentul va fi bun si dupa doua teste papul va fi bun, sa inteleg ca nu voi mai fi purtatoare, voi putea avea relatii sexuale fara teama de a transfera virusul partenerului?
6 - cum pot sti daca negul mic ramas la exterior este neg genital sau nu. Daca da, pot sa aplic din nou condyline (mentionez ca celelalte aplicatii le-am facut in luna octombrie)
Multumesc pentru eventualele raspunsuri (sunt speriata si bulversata de cate am citit pe forumuri in ultimele luni)
Sanatate multa tuturor!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.