homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Mai devreme?

#1 2009-12-16 19:16:11

roar
New member
De la: deasupra
Inregistrat: 2009-12-16

mai devreme?

Salut,

Pai sa incep:
Luna trecuta am luat pastilele (Marvelon21) in mod normal si din anumite motive, nu am facut pauza de 7 zile, ptr ca nu am vrut sa imi vina ciclul. Totul a decursc normal, nici nu prea am avut contacte sexuale. In a doua luna au inceput niste dureri de ovare, prin care doamna doctor e la cabinetul de planning le-a explicat a fi o raceala; aceeasi explicatie si pentru o usoara scugere maronie care m-a tinut 3-4 zile ( arata cam ca spottingul din primele luni de luat pastilute). S-a dus si aceasta scurgere. Pe la sfarsitul lunii ( adica acum 3 zile ) am observat ca se pare ca am luat 2 pastile in aceeasi zi. Doamna doctor a spus ca e ok, sa iau pastilele in continuare, protectia se pastreaza, numai ca imi va veni cliclul cu o zi mai devreme. Astazi ( cand trebuie sa iau ultima pastila si de maine incepe pauza ), am avut durerile specifice de burtica si de spate si am vazut ca a inceput sa imi vina (!)... dar de ce? doar mai am o pastiluta de luat in seara asta ; ar trebui sa fac un test de sarcina ? o ecografie? un om de zapada? ...    majoreta

Ce nu te omoara, te intareste!

#2 2009-12-16 20:14:45

YoHanna
Insomniac member
Inregistrat: 2007-05-31

Re: mai devreme?

daca ai luat 2 pilule in aceeasi zi nu inseamna k iti apare sangerarea cu o zi mai devreme ,ba e chiar indicat sa completezi cu o pilula de pe o alta folie...una de rezerva...si sa fie exact 21 de zile in care ai luat AC....altfel nu vei fi protejata in pauza de 7 zile.

sangerarea apare mai devreme cand scade protectia...
ai luat cumva antibiotice?

Ultima oara a fost editat de YoHanna (2009-12-16 20:15:52)

hjarta "The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous" hjarta

#3 2009-12-16 20:18:12

roar
New member

Pai... nu am nevoie sa fiu protejata in pauza de 7 zile, dar voi avea nevoie in luna ce vine. Deci dupa cele 7 zile, am nevoie de protectie. Antibiotice nu am luat; am luat ceva mai puternic chiar pentru irigare cerebrala ( stiti, ce iau bunicii sau parintii nostri care au facut un accident vascular ). Acele pastile mi-au dat greturi, varsaturi, dar medicul neurolog a spus ca asa este la inceput.... Deci este posibil sa fi scazut protectia de la acele medicamente? Este vreo problema daca nu iau si "a21-a" pastila?

#4 2009-12-16 20:24:15

YoHanna
Insomniac member

nu e pb...numai din punct de vedere al protectiei.
dak nu iei a "21"-a pilula ,protectia se va instala dupa primele 7 pilule de pe urmatoarea folie. smile
ce medicament ai luat?cum se num?
nu stiu daca a interactionat insa mai e o varianta...dak ai varsat  in primele 4 ore de cand ai luat pilula atunci a scazut protectia.

Ultima oara a fost editat de YoHanna (2009-12-16 20:24:46)

hjarta "The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous" hjarta

#5 2009-12-16 20:40:41

roar
New member

Pai erau mai multe: Tanakan, Piracetam (pe asta l-a luat bunicul meu dupa accidentul vascular ), Taver. Probabil au interactionat, habar nu am. Oricum, m-am mai linistit; imi faceam planul de bagaj pt maternitate, ca imi spunea cineva ca astea-s semne de sarcina , ca nu e normal sa imi vina daca nu am terminat pastilele. Cum spuneam, in seara asta o iau pe ultima. Ma gandesc ca a aparut asa, dereglat si pt ca le luasem pe alea doua in aceeasi zi, ca mi se paruse ca uitasem sa iau.

Publicitate

loading...

#6 2009-12-17 11:32:15

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Daca ai varsat de la acele pastile in primele patru ora, pilula s-a eliminat si a scazut protectia. De-asta a aparut si spottingul si sangerarea atat de devreme. Nu pomenesti insa nimic despre contactele sexuale din aceasta perioada. Au existat sau nu?

Fericita mamica de Aida Maria!

#7 2009-12-17 12:20:32

roar
New member

Contacte au existat, insa inainte de a aparea spottingul; nu imi amintesc sa fi varstat de la acele pastile decat inainte de a fi luat pastila ac.
Later edit:
Inca ceva... Am observat ca astazi ( avand in vedere ca ieri am luat ultima pastiluta, deci azi ar fi prima zi de pauza ), sangerarea mea are o culoare mai inchisa decat de obicei si are o densitate mai mare ( este mai groasa). Sa fie din cauza ca luna trecuta nu am facut pauza de 7 zile, deci nu l-am lasat sa vina ?! Ufff... sper sa nu fie ceva grav  grater

Ultima oara a fost editat de roar (2009-12-17 12:37:21)

#8 2009-12-17 14:17:44

YoHanna
Insomniac member

da...e posibil sa fie din cauza aia...
asteapta sa vezi cum va fi zilele urmatoare.

#9 2009-12-17 19:46:53

roar
New member

Gata, acum e perfect normal dar putin mai abundent decat de obicei; m-am mai linistit.

#10 2009-12-17 19:48:59

YoHanna
Insomniac member

bine k te-ai linistit puss

#11 2009-12-17 20:07:20

roar
New member

Cerule! Zau ca ma gandeam la facut bagajul pt maternitate ; iubi incerca sa ma calmeze dar si el se gandea la nume pt bebe  rotfl   . Mersi mult de sprijin !!  hjarta

#12 2009-12-17 20:15:56

YoHanna
Insomniac member

e bine k totusi te-ai gandit la maternitate si nu la altceva...mai urat.. si e bine k ai un iubit care te sprijina tongue
big_smile
cu mare placere puss

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.