homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Protejata ori ba?

#1 2009-12-14 19:47:58

kalina224
New member
Inregistrat: 2009-02-07

protejata ori ba?

Buna ! Intrebarea mea este legata de situatia urmatoare :  Dupa ce mi-a fost rau si am eliminat o pastiluta, am luat urmatoarele 4, dupa care am intrat in pauza de 7 zile. La reluarea noii folii trebuie sa ma mai protejez suplimentar pana la 7 pastilute , sau perioada cu necesitate de protectie suplimentara s-a suprapus cu cea de pauza si nu mai e nevoie sa-mi fac alte griji? nustiu

#2 2009-12-14 21:14:46

YoHanna
Insomniac member
Inregistrat: 2007-05-31

Re: protejata ori ba?

ti-a fost rau in primele 4 ore de la administrarea pilulei?
daca da...atunci vei fi protejata dupa ce vei lua 7 pilule consecutiv....deci va fi nevoie de primele 7 zile din folia urmatoare smile

hjarta "The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous" hjarta

#3 2009-12-14 23:55:27

kalina224
New member

YoHanna a scris:

ti-a fost rau in primele 4 ore de la administrarea pilulei?
daca da...atunci vei fi protejata dupa ce vei lua 7 pilule consecutiv....deci va fi nevoie de primele 7 zile din folia urmatoare smile

Da, cred ca trecusera 4-5h, nici nu stiu cu siguranta. partea mai proasta e ca dupa primele 2 pastilute din noua folie am avut un contact sexual fara protectie suplimentara...silly me!
  acum nu stiu cat pot sa ma bazez pe protectia pilulelor, tinand cont ca au fost 4 inainte de pauza si 2 dupa ( deci 6, nu 7 si nici macar consecutive), sau daca ar trebui sa folosesc un contraceptiv de urgenta, acum la aproape 48 de h de la contact. Un plus ar fi ca eram in a 3-a zi dupa terminarea menstruatiei deci in zi cu risc mai scazut.
Nu-mi place nici ideea unor hormoni f puternici, sunt suficienti cei din pilule! off...dum dum
Nu stiu care ar fi varianta cea mai favorabila ! sa iau sau sa nu iau contraceptiv de urgenta? sad

Ultima oara a fost editat de kalina224 (2009-12-15 00:09:35)

#4 2009-12-15 00:06:49

YoHanna
Insomniac member

dak ti-a fost rau dupa 4 ore de la administrarea pilulei...nu trebuie sa-ti faci griji pt k pilula se absorbise deja smile

hjarta "The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous" hjarta

#5 2009-12-15 01:01:51

kalina224
New member

YoHanna a scris:

dak ti-a fost rau dupa 4 ore de la administrarea pilulei...nu trebuie sa-ti faci griji pt k pilula se absorbise deja smile

stiu despre regula cu 4 h, dar fiind in toiul noptii, chiar nu pot fi sigura pe intervalul de timp care trecuse.
   tind sa ma ingrijorez mai putin in ideea ca eram in perioada mai putin fertila si sunt sanse mai slabe sa se intample lucruri nepotrivite wink. imi displace ideea postinorului sau mai bine zis a efectelor sale, si nu sunt f convinsa cat de necesar a fi in situatia de fata? ce credeti? imi fac griji aiurea, sau chiar e cazul sa reactionez ?

Ultima oara a fost editat de kalina224 (2009-12-15 01:34:17)

Publicitate

loading...

#6 2009-12-15 09:49:49

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Daca iei anticonceptionale din pacate nu ai cum sa determini perioada fertila. De cat timp iei anticonceptionale?

Fericita mamica de Aida Maria!

#7 2009-12-15 18:04:09

kalina224
New member

asa e, am aflat cu intarziere asta, desi le iau de aproape 1 an. oricum, mi-au mai trecut grijile, dupa ce am vorbit cu dna. dr. Cristescu.

#8 2009-12-17 19:27:16

crazygirlll
Membru
Inregistrat: 2009-12-17

buna seara! as avea si eu o singura intrebare...stiu ca o sa para cam banala dar vreau doar sa fiu sigura big_smile eu am luat karissa timp de cateva luni si acum am decis sa le intrerup...ultima pastila am luat'o duminica trecuta...dar eu marti,adica alalteri,am mai avut o data relatii sexuale...si miercuri mi-a venit...daca eu nu o sa mai iau in continuare pastilele exista vreo posibilitate sa apara un bebe ?

#9 2009-12-17 19:51:55

YoHanna
Insomniac member

contactul acela n-a fost cu risc...insa...dak vei avea alte contacte neprotejate...si tu nu mai iei pilule...at da exista risc smile
dar in ceea ce priveste acel contact de marti...esti ok tongue

#10 2009-12-17 20:21:12

Dreea
New member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-04-18

Am baut aseara jumatate de cana de vin cu cuisoare (tinand cont ca iau Yasmin)si m-am cam simtit rau azi-noapte. Parca alcoolul interactiona cu ac-urile,nu? dar cuisoarele? sucurile de gref?!

#11 2009-12-17 20:24:41

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Doar sucurile de gref interactioneaza, stai linistita smile

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#12 2009-12-18 10:04:50

Your BabyBlue
New member
Inregistrat: 2009-12-02

Hello...Am "ratacit" pana adineauri prin acest forum si nu am reusit sa-mi dau seama unde ar trebui sa postez aceasta intrebare, pentru a ma asigura ca ii veti putea acorda cateva minutele si ma puteti scapa de stress...Am o mare nedumerire, paranoia, frica, teama, etc, cum s-o putea numi ea....In urma cu 4 zile am terminat primul blister administrat din Yasmin, mentionand ca a fost chiar primul, adica alte conceptionale inainte sa le iau pe aceastea, nu am mai luat. Am administrat exact la aceeasi ora, in fiecare zi cele 21 de pastilute, nu am uitat nici una, nu mi-a fost rau (poate doar am avut o senzatie continua de greutate in sani), deci totul ok, zic eu. Insa, cum am inteles din diferite surse si am citit si pe prospect, in primele 2-3 zile din pauza de 7 zile pe care trebuie sa o fac, ar trebui sa am menstruatie. Problema mea este ca pana acum (ziua 4 de pauza) nu am si chiar imi fac tot felul de idei, pt ca, da, a existat si contact sexual neprotejat...Imi poate spune cineva daca e posibil sa mai dureze sau ce se intampla?
Multumesc pt rabdare!

#13 2009-12-18 10:06:01

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Da, e posibil sa mai dureze... mie-mi vine in a 4a sau a 5a zi de pauza, deci nu-ti face griji... atata timp cate e in pauza de 7 zile e ok.

#14 2009-12-18 10:42:39

anndreiutzaca
Sr. member
De la: far..far away
Inregistrat: 2009-08-13

baby...poate veni in orice zi de pauza big_smile...mie una imi vine in a 4..nu ai de ce sa te ingrijorezi

Mami de Iustinel puss
Toti copiii sunt minunati atunci când sunt iubiti !

"Părinții nu sunt altceva decât nişte copii mari până când copii lor îi târăsc în maturitate (de obicei cu multă agitație şi cu multe țipete)." Stephen Covey

#15 2009-12-18 11:47:25

Your BabyBlue
New member
Inregistrat: 2009-12-02

Multumesc pentru raspuns...in cazul acesta, mai am 3 zile in care pot spera...sper sa nu fie degeaba...sad
Aaaaa, si Sarbatori Fericite tuturor si un An Nou plin de sanatate! :-*

#16 2009-12-18 12:09:59

anndreiutzaca
Sr. member
De la: far..far away
Inregistrat: 2009-08-13

mersi la fel puss

Mami de Iustinel puss
Toti copiii sunt minunati atunci când sunt iubiti !

"Părinții nu sunt altceva decât nişte copii mari până când copii lor îi târăsc în maturitate (de obicei cu multă agitație şi cu multe țipete)." Stephen Covey

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.