homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Este oare posibil sa fi ramas insarcinata?

#1 2009-12-12 23:01:44

Angel_me
Membru
Inregistrat: 2009-12-12

Este oare posibil sa fi ramas insarcinata?

Buna, am si eu o nelamurire...sunt disperata si va rog sa ma ajutati
in urma cu 2 saptamani am avut un contact neprotejat si am simtit cv curgandu-mi pe picior; initial am zis ca nu e nimic, apoi au inceput gandurile cum ca el ar fi terminat in mine; l-am intrebat si mi-a spus clar ca nu s-a terminat, ca mai avea mult pana acolo; adevarul e ca nu m-am simtit uda imediat dupa asta si aici sunt 2 lucruri care se bat cap in cap pt ca normal...daca e sa termine in mine, ma simteam foarte fleasca, nu? stiu insa de acel lichid seminal, el contine spermatozoizi?

mentionez faptul ca luna trecuta am avut o menstruatie cam neregulata
adica..mi-a venit in 11 si s-a oprit in 17; apoi in 18 a venit iar si s-a oprit cam prin 26
contacul a fost in 28

test de sarcina mi-am luat azi, dar nu sunt sigura daca dupa 2 sapt o sa arate un rezultat concret

simptome...e posibil sa apara atat de devreme?
am tot timpul un gol in stomac si o senzatie de foame
sanii mi-au devenit mai sensibili si am o scurgere alba putin mai abundenta decat lunile precedente (mentionez ca am fost virgina inaintea actului buclucas)
ma doare putin spatele chiar jos cand ma misc

menstruatia ar trebui sa-mi apara cam saptamana viitoare
sa fie oare simptome dinaintea menstrei sau primele semne ale unei sarcini?

va rog sa-mi raspundeti, sunt speriata rau  cesafac

#2 2009-12-12 23:22:33

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Re: Este oare posibil sa fi ramas insarcinata?

E posibil sa te fi simtit uda din cauza secretiei tale, poate ca intr-adevar el nu a ejaculat, dar da, acel lichid poate contine spermatozoizi, ceea ce inseamna ca un risc de sarcina este. Oricum, simptome nu apar atat de devreme, in niciun caz. Pe de cealalta parte, un test de sarcina e concludent la o saptamana de la intarzierea menstrei ori la 3 saptamani de la contact; e cam aiurea ca ai ciclu neregulat, cam greu de calculat perioada fertila, plus ca, din cate am inteles, luna trecuta ti-a venit cam aiurea, dar poti sa incerci:

Metoda calendarului (Ogino-Knauss) se bazeaza pe constatarea ca ovulatia se produce aproximativ cu 2 saptamini inainte de menstruatia urmatoare (aproximativ la mijlocul ciclului menstrual). Se va tine cont de faptul ca durata de viata a spermatozoizilor este de 7-8 zile (si uneori si capacitatea de fecundare se mentine tot atit). Ovulul isi mentine capacitatea de a fi fertilizat 12-24 ore dupa ovulatie. Pentru un ciclu menstrual regulat de 28 zile perioada fertila va fi intre a 7a si a 16a zi. Pentru situatia unui ciclu menstrual neregulat, formula de calcul propusa de Ogino este: x=10+n-28 si y=17+N-28. Unde: x este prima zi a perioadei fertile , y este ultima zi a perioadei fertile , n este numarul de zile ale ciclului cel mai scurt si N este numarul de zile ale ciclului cel mai lung.
Se cere ca femeia sa aiba un calendar precis al duratei ciclurilor menstruale pe o durata de minim 6 luni.
Indicele de esec este de 15-40%.

Ce poti sa faci acum este sa astepti sa treaca 3 saptamani de la contactul cu risc si sa faci un test de sarcina cu prima urina, dimineata; oricum, nu te stresa macar pana atunci, pentru ca e posibil si sa nu fie vorba de sarcina. Bafta si mai multa atentie pe viitor.

Ultima oara a fost editat de kdeea (2009-12-12 23:23:28)

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#3 2009-12-21 18:31:01

Angel_me
Membru

mi-am facut azi testul, dupa 3 sapt de la contact si a iesit negativ
totusi...am inteles ca unele teste pot da eroare si sarcina sa existe
ma dor sanii din ce in ce mai tare
sa fie oare simptom premenstrual sau testul sa fi fost gresit?
voi ce parere aveti?

#4 2009-12-21 18:35:16

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Se poate sa fie si SPM ... Dar decat sa stai cu griji, poti sa faci analiza de sange Beta HCG, care iti va zice sigur daca esti sau nu insarcinata. Dar pana la urma, dupa contactul ala, tu ai avut menstra sau nu ?

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#5 2009-12-21 22:12:20

Angel_me
Membru

nu...nu am avut
inca nu mi-a venit
mentionez ca nu mi-e regulat, dar ar cam trebui sa vina in perioada asta

Publicitate

loading...

#6 2009-12-21 22:14:32

YoHanna
Insomniac member
Inregistrat: 2007-05-31

pai atunci asteapta sa vina...k sigur e SPM smile

hjarta "The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous" hjarta

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.