homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebare mai ales pt doamna doctor, va rog

#1 2009-12-21 00:32:42

deep_purple
Membru
Inregistrat: 2009-12-20

Intrebare mai ales pt doamna doctor, va rog

Salutare!

As dori si eu sa cer o parere. Luna trecuta am inceput sa iau anticonceptionale pentru prima data. La recomandarea ginecologului am luat Yasmin din prima zi de ciclu. Dupa aproximativ 8-9 zile am inceput sa am contact sexual neprotejat. In a3a zi de pauza dupa terminarea primului blister am avut o scurgere maro timp de o zi urmata de o sangerare care a durat tot o singura zi. Acestea au fost insotite de dureri de burta asemanatoare celor din timpul menstruatiei, doar ca nu le fel de suparatoare. Acum sunt la a doua folie si in ultimele 10 zile m-am ingrasat aproximativ 2 kilograme si mi s-au marit si sanii, dar nu ma dor.

Ar trebui sa ma gandesc la posibilitatea unei sarcini? Sau este normal ca menstruatia sa se deregleze in prima luna din cauza pastilelor? Mentionez ca eu aveam sangerare abundenta si dura cam 5-6 zile, iar acum a fost o singura zi si foarte redusa, cat sa schimb 4-5 protej slipuri mai groase. Nu am ratat nici o pastila si le-am luat in fiecare zi la aceeasi ora. Ce ma sfatuiti?

Multumesc mult!

#2 2009-12-21 09:20:15

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Re: Intrebare mai ales pt doamna doctor, va rog

In primul rand trebuie sa stii ca orice sangerare din pauza de sapte zile, se considera menstra. In al doilea rand, in timpul administrarii de anticonceptionale menstra se modifica atat cantitativ cat si calitativ.

Cu ingrasatul ... nu cred ca e din cauza pastilelor. Ele singure nu ingrasa, ci maresc pofta de mancare sau favorizeaza retentia de apa in organism. Sanii e normal sa se modifice in timpul administrarii de anticonceptionale. Stai fara grija din punctul asta de vedere.

Cat despre posibilitatea unei sarcini, se exclude. Daca ai luat corect pastilele, nu ai de ce sa-ti faci astfel de griji. Continua sa iei pastilutele. Organismul se obisnuieste cu ele dupa trei luni de administrare. In acest timp pot aparea fel de fel de efecte secundare precum spotting, tensiune in sani, stari de greata, dureri de cap, etc. Depinde de la organism la organism.

Fericita mamica de Aida Maria!

#3 2009-12-21 22:44:08

deep_purple
Membru
Inregistrat: 2009-12-20

Multumesc mult!

O sa continuu cu pastilele, sper ca luna aceasta in zilele de pauza sa fie totul ok si sa ma linistesc. Mi s-a parut foarte ciudat totusi ca m-am ingrasat asa dintr-o data in doar aproximativ 10 zile, mai ales ca nu am mancat mai mult decat de obicei.

#4 2009-12-24 12:05:59

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

deep_purple a scris:

Multumesc mult!

O sa continuu cu pastilele, sper ca luna aceasta in zilele de pauza sa fie totul ok si sa ma linistesc. Mi s-a parut foarte ciudat totusi ca m-am ingrasat asa dintr-o data in doar aproximativ 10 zile, mai ales ca nu am mancat mai mult decat de obicei.

urmareste cu atentie alimentariasa nu cumva sa maninci mai mult fara sa iti dai seama...
daca observi ca iei in continuare in greutate desi evident nu maninci mai mult mergi la un medic de planning sa schimbi pastilele(nu astepta sa iei mai mult de 3-4 kg)

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#5 2009-12-27 15:55:38

YoHanna
Insomniac member
Inregistrat: 2007-05-31

alina iuliana ti-am raspuns dincolo smile
sterge mesajul asta k iei warn....
citeste regulile forumului puss

hjarta "The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous" hjarta

Publicitate

loading...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.