homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebare de incepatoare!

#1 2006-07-10 00:34:39

o_fata
Membru
Inregistrat: 2006-07-10

Intrebare de incepatoare!

Salut tuturor! Azi am intrat pentru prima oara pe acest site si dupa ce am tot lecturat ceva m-am gandit sa intreb si eu niste chestii care ma rod... So, here i go... Povestea mea pe scurt e cam asta: inca nu mi-am inceput viata sexuala, da' momentul este...inerent..big_smile Eh, dupa ce am tot lecturat cu privire la metodele ontraceptive, am ajuns la ideea ca tot pastilele sunt cele mai potrivite. M-am gandit la condom o vreme, dar dupa n incercari esuate cu bucata aia de plastic am zis ca e mai bine asa. Cat timp trebuie sa iau pastilele inainte de a putea incepe? Stiu ca nu isi fac efectul imediat. Am auzit ca sunt necesare 3 luni fara activitate pentru a fi sigura ca nu se intampla...the undesirable... Bine, oricum e in plan si o vizita la medic care sa imi si prescrie ceva caci nu am de gand sa iau ceva "dupa ureche' , dar macar asa orientativ as vrea sa stiu. Also, daca ati putea sa imi spuneti voi ce ati folosit si daca a avut ceva efecte secundare, pentru ca unele din prietenele mele (desi au luat pastile prescrise de medic) s-au pomenit cu tot felul de efecte secundare. Si nu in ultimul rand, sfaturi pentru...first time...big_smile Thanks a million! Pups!

#2 2006-07-10 08:31:31

Infinity
Hero member
Inregistrat: 2006-01-02

Re: Intrebare de incepatoare!

o_fata degeaba nu este nevoie sa le iei cu 3 luni inainte pt a fi protejata, ci daca vei incepe folia de anticonceptionale din prima zi a menstruatiei esti protejata inca de atunci...iar daca incepi din a 5-a zi mai ai nevoie de protectie suplimentara 7 zile.
Degeaba iti spunem noi ce am folosit si daca a avut efecte secundare sau nu..difera totul de la organism la organism in primu rand, si apoi tie ti se vor prescrie la un cabinet de planning/ginecolog niste antibebe-uri in functie de organismul tau (adica tinand cont de anumite informatii date de tine). Asa ca mergi la medic si el te va indruma cel mai bine si iti va zice cum sa procedezi cu pastilele..de cand esti protejata, ce sa faci daca ai uitat una..etc.

#3 2007-08-15 22:20:22

Dulce_fluturas
New member
Inregistrat: 2007-08-15

salutari all puss puss sunt noua pe aici, si sper sa imi raspunde-ti si mie daca vreti... am o intrebare... daca am luat AC din prima zi de cm dupa cat timp sunt "protejata" de bebei :">? si inca ceva.. am prietene carora le-au crescut sanii dupa ce au luat AC.. hmm posibil :-)? pupicei puss

#4 2007-08-15 22:24:16

blue_elf
Hero member
De la: BUCURESTI
Inregistrat: 2006-08-09

din 1 zi cnd ai luat patsila de atunci esyti protejata dar eu zik k sa te protejezi suplimentar 7 zile. eu una asa am fct.e posibil sa-ti mai creasca un pik sua delok chiar depinfnde.

Pastreaza-ti cugetul
clar si linistit,ca apele unui lac adanc,transparent ca lumina ochilor de
corb.Deasupra,apele sunt linistite.Nu are rost sa-l rascolesti acum si sa-l tulburi.In
acest suflet netulburat-umbrele evenimentelor acestei lumi se vor topi singure.

#5 2007-08-15 22:25:53

ivy
Hero member
Inregistrat: 2007-03-21

pt ca le-ai inceput din prima zi de menstruatie, esti protejata inca de la prima pastila. iar sanii e posibil sa mai creasca putin... nu se stie niciodata smile

Just like a tattoo
I'll always have you...

Publicitate

loading...

#6 2007-08-15 22:36:31

Dulce_fluturas
New member

multzumesc frumoooos de tooot pusspusspusspuss pai 7 zile sigur nu o sa fac "nimicutz" sa fiu sigura :-)

#7 2007-08-15 22:43:30

ivy
Hero member
Inregistrat: 2007-03-21

cum vrei tu, dar te asigur ca daca vrei sa faci "nimicutz" tongue poti sa faci linistita.

Just like a tattoo
I'll always have you...

#8 2007-08-15 23:13:47

Dulce_fluturas
New member

hmm tare amabila ivy big_smile imi place forumul... parca as sta la povesti cu sora mea mai mare :-) din pacate e la mare acum, si nu as vrea sa ii pun astfel de intrebari la telefon :"> :-) inca ceva.. mie inainte de cm imi apar si cateva coshulete..sad dar apoi trec.. folosesc si cutaden pt tratarea lor..dar am auzit k de la AC iti si dispar..sau mai bine zis..nu mai apar la fel ca inainte... si asta am citit si in prospect :-? voi ce ziceti :-? o sa regleze si cantitatea de sebu, cesafac? pusici puss

#9 2007-08-15 23:18:44

Ank-Su-Namun
Sr. member
De la: Londra
Inregistrat: 2006-12-09

asta depinde de organismul tau,cum reactoneaza el la anti-bebe...nu-i sigur 100 % ca vor trece,mai bine ai incerca vreun tratament prescris de vreun medic dermatolog...

....Thought I never fall in love again...but ur out a perfect gentleman... hjarta

#10 2007-08-15 23:22:03

Dulce_fluturas
New member

da, asa e ank-su-namun  ai dreptate, ramane de vazut... azi am luat doar a 2 a pastilutza :"> tongue incepatoare big_smile

#11 2007-08-16 11:13:10

iona
New member
Inregistrat: 2006-11-14

fete ... dc vreau sa intazii ciclul .. de exemplu azi e ultima pastila de marvelon si ar trebui sa fac pauza de 7 zile pot lua in continuare o folie petru al intarzia?... exista niste efecte secundare  -  ex : dereglari hormonale - dc fac acest lucru?

#12 2007-08-16 11:14:12

ZZZZ123
Addicted member
De la: Never-ever-land
Inregistrat: 2006-05-19

da, poti. in cel mai rau caz ai spotting.

Nobody home

#13 2007-08-16 11:23:56

iona
New member
Inregistrat: 2006-11-14

tks!

#14 2007-08-17 00:32:54

pisica
Full member
Inregistrat: 2007-06-14

da sanii cresc.. mie mi-au crescut destul... adik cativa cm 2-3-4 cm kam aja ceva nu am stat cu cm.. dar e vizibil!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.