homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Problema cu rinichii?

#1 2009-12-26 23:27:03

FLOREX
New member
Inregistrat: 2009-02-04

problema cu rinichii?

buna,de ceva vreme observ k uneori am picioarele  umflate si in acelasi timp si ochii......din cate am inteles s-ar putea sa fie vorba despre o afectiune a rinichilorstiti ceva ?daca da informati-ma cu ceva pls:D

#2 2009-12-26 23:35:40

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

Re: problema cu rinichii?

FLOREX a scris:

buna,de ceva vreme observ k uneori am picioarele  umflate si in acelasi timp si ochii......din cate am inteles s-ar putea sa fie vorba despre o afectiune a rinichilorstiti ceva ?daca da informati-ma cu ceva pls:D

In cazul unei afectiuni renale destul de serioase, apar aceste edeme - umflaturi, initial la nivelul fetei, apoi progresiv si la nivelul membrelor inferioare etc. Ele sunt in mod caracteristic pufose, moi si albe.

Totusi ma indoiesc ca aceasta umflare ar putea fi unicul semn al unei afectiuni renale, in absenta oricaror alte semnale de alarma, care probabil (si sper ca) nu exista daca cel mai mult te ingrijoreaza umflarea smile

Altfel poate fi vorba despre ceva din alimentatie, despre probleme cu tiroida. Plus de asta, poate ca cele doua evenimente nu sunt legate intre ele, poate picioarele se umfla de la o anumita activitate care le forteaza in vreun fel sau din contra le relaxeaza prea mult etc.

Raspunsul este ca s-ar putea sa fie vorba despre o afectiune renala, dar nu m-as gandi neaparat la asta doar pe seama umflarii respective. Cel mai bine este fie sa detaliezi mai mult situatia, fie (cel  mai indicat) sa mergi la un medic, chiar si pentru un simplu control de rutina, care te va linisti.

Multa sanatate!

#3 2009-12-26 23:51:52

FLOREX
New member

umflaturile sunt moi iar la ochi sunt prezente dimineata apoi se desumfla sunt simptome pentru o afectiune serioasa a rinichilor?ms de info

#4 2009-12-27 00:08:09

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

Cum am spus nu putem sa punem diagnostic pe forum, dar parerea mea e ca nu are legatura umflarea ochilor cu cea a membrelor inferioare. Si eu am ochii umflati cand ma trezesc, cum cred ca au atatea alte persoane. Picioarele la fel, se pot umfla din atatea cauze care nu au legatura cu boala.

Cel mai rau lucru pe care poti sa il faci atunci cand ai impresia ca ai o boala e sa cauti pe internet semne si simptome, pentru ca sigur o sa ai impresia ca ai boala respectiva.

Deci parerea mea ( de studenta in anul 6 la medicina, nu stiu exact daca iti poti pune baza in mine, plus faptul ca suntem pe un forum si nu putem spune nimic sigur) ar fi ca nu exista o cauza renala evidenta pentru ce patesti tu. Totusi, pentru ca stiu ca nu o sa te linisteasca parerea mea, poti sa astepti si alte pareri pe forum, sau poti merge la medicul de familie sau orice alt medic iti e tie mai drag si sa iti faci analizele necesare - examen sumar urina,  urocultura, ecografie, uree, creatinina - si daca tot dai pentru ultimele doua sange, poti sa vezi si cum stai cu sodiul, potasiul. Asta ar fi un prim pas pentru a vedea daca ai ceva sau nu cu rinichii.

Totusi, un medic care o sa te vada fata in fata, eventual cand si prezinti umflarea despre care spui si care o sa te intrebe mult mai multe ar avea o parere mult mai exacta.

Intre timp, cred ca nu trebuie sa iti petreci sarbatorile gandindu-te la asta prea mult smile

Ultima oara a fost editat de moksha (2009-12-27 00:08:41)

#5 2009-12-27 00:22:12

FLOREX
New member

k ms de sfat smile

Publicitate

loading...

#6 2010-01-03 14:42:22

simonica83
Membru
Inregistrat: 2010-01-03

am facut cum o luna analize pentru ca aveam o stare de disconfort caracterizata prin urinari dese insotite de usturime. Nu a iesit decat multiple celule epiteliale si calcaroase. Doc de familie mi-a zis ca cica am nisip la rinichi dar pe mine ma dor rinichi. Ce imi recomandati?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.