homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Koilocitele- ce sunt?

#1 2010-01-01 23:22:06

thena
Membru
Inregistrat: 2010-01-01

Koilocitele- ce sunt?

Examenul citologic Babes-Papanicolaou arata prezenta unor koliocite, celule superficiale si intermediare cu nucleu discariotic, unele celule binucleate cu citoplasma oranjofila sau bazofila. Concluzia este leziune scuamoasa intraepiteliala de grad scazut (LSIL). In acelasi timp mai este si o modificare a florei bacteriene (prezenti bacili si cocobacili Gram variabili cu aspect microscopic sugestiv de vaginozabacteriana). Intrebarea mea este ce sunt Koilocitele si daca rezultatul acestui examen indica 100% o infectie cu HPV, sau doar trimite catre alte investigatii pt stabilirea diagnosticului

#2 2010-01-02 01:17:40

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

Re: Koilocitele- ce sunt?

koliocite sunt celule scumoase atipice de unde si rezultatul LSIL
rezultatul nu indica 100% infectia cu HPV insa cel mai probabil o ai. de cele mai multe ori leziunile de grad redus apar datorita HPV-ului

ar fi indicat sa faci genotiparea

#3 2010-01-03 10:15:56

thena
Membru

Multumesc pt raspuns. Maine sun sa ma programez pt colposcopie. Asta mi s-a recomandat in prima faza, apoi biopsie. Mi s-a mai spus ca exista o analiza mai costisitoare probabil ca e vorba despre genotipare. Genotiparea cum se face si unde ar fi cel mai bine sa merg? Este o analiza care imi poate da un raspuns cert? Daca da, ma gandesc sa o fac indiferent de rezultatul colposcopiei, poate reusesc sa scap de biopsie. Cum se face biopsia? Este o interventie chirurgicala?

Ultima oara a fost editat de thena (2010-01-04 12:46:16)

#4 2010-01-04 14:12:08

thena
Membru

Am aflat ca genotiparea HPV se face prin analiza secretiei de pe col. La Cantacuzino costa 450 lei. De luni pana joi cu bon de ordine de la ora 7.30 sau vinerea cu programare. Acum eu am inceput, la indicatia doctoritei, un tratament cu cervugid ovule - pregatire pt colposcopie, a spus ea. Am citit in prospectul medicamentului, ca este indicat pt aseptizare locala inaintea interventiilor cum ar fi biopsia. Sper ca nu e hotarata sa-mi faca asta, pt ca eu nu prea sunt. Genotiparea nu cred ca pot sa mi-o fac acum daca am inceput cu ovulele astea. Ar trebui sa accept biopsia? Daca cineva ma poate ajuta cu niste raspunsuri as fi mai mult decat recunoscatoare. Eventual cu un link sa ma pot informa.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.