homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

SPIRONOLACTONAbUNA

#1 2010-01-06 20:05:05

bia.ursu
Membru
Inregistrat: 2010-01-06

SPIRONOLACTONAbUNA

AS DORI SA VA INTREB CE EFECT ARE SPIRONOLACTONA, SAU VEROSPIRONUL? mi-am facut niste analize si am testosteronul  6.35. Am luat si yasmine 3 luni iar acum dupa incetarea lor mi-a intarzit CM 3 luni. Nu as mai vrea sa iau anticonceptionale. Pot lua numai spironolactona pentru a-mi bloca hormonii de testosteron si de a favoriza aparitia androgenilor? Va rog mult sa-mi raspundeti. In orasul meu nu mai exista nici un medic endocrinolog la momentul de fata.             VA MULTUMESC!

#2 2010-01-06 22:19:02

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: SPIRONOLACTONAbUNA

spironolactona e diuretic...e exclus sa iei asa, fara supraveghere...si nu prea inteleg cu ce motiv sa iei ca efect antitestosteronic nu are...este folosita daca ai edeme si acestea nu se reduc cu alte diuretice
ai analize care conduc spre diagnosticul de hiperaldosteronism primar? pentru ca doar testosteronul mare m-ar indemna sa caut SOPC....si sincer nu prea inteleg de ce sa nu vrei sa iei contraceptive...daca nu vrei acum un copil, ele sunt solutia...nu neaparat singure...
pe scurt, problema ta impune o discutie mai lunga, in nici un caz pe internet...asadar cauta un medic, eventual in alt oras si vorbeste cu acela

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2010-01-06 22:38:26

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

Re: SPIRONOLACTONAbUNA

da, spironolactona se foloseste in cazurile de testosteron prea mare. intr-un mod neconventional intr-adevar, dar am vazut ca multi doctori o recomanda pentru asa ceva. cum adica sa favorizezi aparitia androgenilor? nu cred ca asta vrei sa faci. o sa trebuiasca sa faci un efort si sa ajungi la un endocrinolog, cu hormonii nu este de joaca. asa cum spune si doctoressa, trebuie diagnosticata afectiunea din cauza in careia ai testosteronul prea mare. poate fi SOPC sau hiperplazie adrenala congenitala sau altceva. in functie de asta se va stabili si tratamentul. in nici un caz sa nu faci tratament dupa cum te sfatuieste lumea pe forumuri . multa sanatate

Ultima oara a fost editat de gargarita (2010-01-06 22:39:22)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.