homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

AC luate aiurea-2

#20 2010-01-11 13:15:48

YoHanna
Insomniac member
Inregistrat: 2007-05-31

Re: AC luate aiurea

daca intarzii cateva ore nu sunt pb(desi ideal ar fi sa le iei cat mai punctual)...dar e pb cand intarzii mai mult de 12 ore si nu te protejezi suplimentar.Pe langa aceasta conditie mai sunt si altele care fac parte din capitolul : "AC luate corect" smile si anume:

-daca folosesti antibiotice,sa te protejezi suplimentar pe durata trat si inca 7 zile dupa.
-daca vomiti in primele 4 ore de la administrarea pilulei,si nu iei atunci alta,e nevoie de protectie suplimentara 7 zile.
-daca ai mai mult de 4 scaune moi pe zi,tot asa...protectie suplimentara 7 zile.
-sa nu bei ceai de sunatoare,suc de gref sau sa mananci fructul in sine (pt k interactioneaza)

hjarta "The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous" hjarta

#21 2010-01-11 13:47:27

elena30
New member
Inregistrat: 2009-12-29

Multumesc smile Restul le-am tot citit, si inca ma documentez, avand in vedere faptul ca e prima oara in viata mea cand iau contraceptive. Asa ca mi se inmultesc intrebarile pe masura ce citesc despre ele big_smile Scuze dinainte daca o sa mai pun intrebari "d-astea" smile Se pare ca sunt norocoasa ca nu am efecte secundare, cel putin pana acum (sunt la jumatatea primei folii din viata mea).

Ultima oara a fost editat de elena30 (2010-01-11 13:50:27)

#22 2010-01-11 16:16:52

Aricioaica
Membru
Inregistrat: 2010-01-11

As vrea si eu cateva pareri referitoare la situatia mea. In cazul meu "luatul aiurea" a insemnat exces de zel. Aseara (duminica) mi-am dat seama ca pilula de alaltaieri (sambata) e neluata. Meditand la cum a fost posibil acest lucru, am ajuns la concluzia ca probabil am uitat vineri sa iau pastila, fiind o zi mai aiurita, iar sambata am luat-o pe cea de vineri. Citesc prospectul constiincioasa, si cum era a 3-a saptamana, am ajuns la concluzia ca trebuie sa iau 2 pastile aseara, ca sa ajung la zi, iar cand termin blisterul sa incep direct unul nou fara sa mai fac pauza. Cum noaptea eu imi rezolv in general problemele, mi-a picat brusc fisa spre dimineata (lucru care m-a si trezit din somn de altfel) ca de fapt eu luasem sambata ultima pastila (in loc de pastila de sambata), pentru ca blisterul trebuia sa se incheie cu miercuri, nu cu marti cum este acum.

Concluzie: am luat 2 pastile fara sa fi uitat nici una, si nu mai am ultima pastila din blister... Varianta asta n-am gasit-o pe prospect lol Ce este de facut? incep un nou blister imediat dupa asta sau pot sa-mi las pauza de rigoare?

#23 2010-01-11 16:37:03

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

poti lua urmatorul blister in continuare sau sa-ti cumperi o folie de pe care sa iei pastila lipsa

#24 2010-01-11 16:46:12

YoHanna
Insomniac member
Inregistrat: 2007-05-31

elena30 a scris:

Multumesc smile Restul le-am tot citit, si inca ma documentez, avand in vedere faptul ca e prima oara in viata mea cand iau contraceptive. Asa ca mi se inmultesc intrebarile pe masura ce citesc despre ele big_smile Scuze dinainte daca o sa mai pun intrebari "d-astea" smile Se pare ca sunt norocoasa ca nu am efecte secundare, cel putin pana acum (sunt la jumatatea primei folii din viata mea).

nu trebuie sa te scuzi,ca doar pt asta e forumul... smile sa te informezi !
deci orice intrebari ai, le poti pune oricand,fara retineri smile

hjarta "The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous" hjarta

Publicitate

loading...

#25 2010-01-12 08:41:34

EasternPrincess
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-07-30

Dar cum sa fie risc de sarcina daca iei ac???? Ca dupa cate am tras recent grater acu' devin paranoica sa aflu ca s-ar putea intampla si asta disperat

Dragostea adevarata este ceea ce surzii pot auzi iar orbii pot vedea (Gabriel Garcia Marquez)
coffestudiu

#26 2010-01-12 10:31:22

heimdall
Diamond member

Cum adica ? Risc de sarcina exista doar daca nu le iei corect

#27 2010-01-12 11:10:21

EasternPrincess
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-07-30

Nu stiu...parca asa am inteles din primele mesaje...:?? Ca desi lua ac exista un risc de sarcina... Sau poate n-am inteles eu bine, prea prinsa cu ale mele rodnar ca de cand cu toate astea am impresia ca vad peste tot numai probleme si boli si parca mi se pare ca le am (sau risc sa le fac) pe toate grater

merci pt raspunsul de dincolo heimdall... Revin la topicul ala dupa ce vede dr analizele si imi spune ce sa fac mai departe

Dragostea adevarata este ceea ce surzii pot auzi iar orbii pot vedea (Gabriel Garcia Marquez)
coffestudiu

#28 2010-01-12 11:11:28

heimdall
Diamond member

persoana care a postat primul mesaj a omis 4 pastile... normal ca in conditiile astea se pierde protectia
tu stai linistita daca le iei corect  puss

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.