homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Chisturi ovariene + anticonceptionale = ?

#1 2010-01-16 17:54:26

Shine
Membru
Inregistrat: 2010-01-16

Chisturi ovariene + anticonceptionale = ?

Buna seara! Imi cer scuze pentru crearea unui subiect nou, recunosc ca nu am cautat in arhivele forumului pentru a vedea daca mai exista unul asemanator, sper sa-mi fie trecuta cu vederea "greseala".

In urma cu 11 luni am inceput sa iau anticonceptionale. Sufeream de o forma destul de urata de acnee, dr. dermatolog mi-a recomandat sa fac o ecografie pelvina, sa vedem daca nu cumva problema se afla "pe interior". S-a dovedit a fi adevarat, aveam un chist de 3 cm la ovarul stang si altul la ovarul drept, de 1 cm. La vederea rezultatelor, dr. dermatolog mi-a spus sa incep folosirea anticonceptionalelor, intrucat trebuie sa dizolvam si chisturile, nu doar acneea. Mi-a recomandat Diane 35, pe care le-am luat (fara oprire) pana acum. Analizele de sange au fost ok, le-am facut de curand. In schimb, acum 2 zile cand am refacut ecografia pelvina, s-a dovedit ca ele n-au avut niciun efect asupra chisturilor, au aceeasi dimensiune. Dr. ecograf m-a intrebat daca am facut tratament, iar cand i-am spus ca anticonceptionalele pe care le-am luat au fost Diane 35 mi-a replicat "astea nu sunt anticonceptionale". Citisem si eu mai demult deva asemanator, ca acestea n-ar fi decat pastile cu un efect secundar de contraceptie, insa nu mi-am imaginat ca nu vor avea niciun efect asupra chisturilor. Mai ales ca au fost recomandate de un medic, n-au fost luate de capul meu. Ce-i drept, nu mi-a fost facuta nicio analiza pentru a vedea care mi se "potrivesc".

Am decis sa duc la capat blisterul pe care il am inceput acum, dar apoi... habar nu am.

Imi puteti da niste raspunsuri, de ce anticonceptionalele nu au avut efect asupra chisturilor? Sa fie "Dianele" de vina? Daca as fi incercat altceva ar fi reusit sa le faca sa dispara? Stiu ca tratamentul trebuia sa fie unul de lunga durata, insa dupa un an sa nu vad niciun rezultat... e ingrijorator. As dori ceva recomandari, ce ar trebui sa fac acum.

Va multumesc mult,

Ultima oara a fost editat de Shine (2010-01-16 17:58:59)

#2 2010-01-16 18:07:32

AyraBlack
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-29

Re: Chisturi ovariene + anticonceptionale = ?

Eu am fost diagnosticata acum 2 luni cu un chitst de 5 cm pe 3.2 pe ovarul drept. Si mi s-a dat initial Marvelon, dupa care mi-au fost schimbate de urgenta cu Jeanine. In schimb, mi s-a zis sa ma duc la ecografia intravaginala imediat dupa ce am terminat folia de anticonceptionale. Adica in pauza de 7 zile. Chiar daca tratamentul este dat pentr 4 luni. Mi s-a explicat ca daca nu au efect din prima luna, trebuie schimbate anticonceptionalele cu altele, la care organismul meu sa reactioneze.

#3 2010-01-17 11:00:32

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

diane 35 sunt anticonceptionale...
intr-adevar, doar in al doilea rand sunt contraceptive
asta pt ca in primul rand sunt TRATAMENT care se da, printre altele, pentru chisturi ovariene...
deci daca medicul ala ti-a zis asa ceva eu m-as mai gandi daca sa mai merg la el...

Shine, eu te sfatuiesc sa mergi la alt ginecolog. ti le va schimba.

#4 2010-01-17 15:30:40

AyraBlack
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-29

Camysh, poate ca doctorul se referea la "bomba" de hormoni pe care o are Diane 35. Si doctorul meu refuza sa dea Diane 35 din cauza ca sunt anticonceptionale de generatie veche si incearca pe cat posibil sa dea din ultima generatie.

Acum, eu as cere si o alta parere. Ca nu inteleg de ce face ecografie dupa 9 luni de la inceperea tratamentului. De ce asa tarziu?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.