homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Nu mi s-au dat analize ! x(

#1 2007-08-24 20:49:05

papaya
Membru
Inregistrat: 2007-08-24

nu mi s-au dat analize ! x(

Am si eu o problema cu niste scurgeri vaginale ... Am fost pana acum la 3 doctori ginecologi - 2 femei si unul barbat, dar nici la ultimul nu am ramas cu impresia ca a fost ok. Motivul este ca nu imi dau sa fac analize. Si stau si ma intreb de unde isi dau seama ce am si ce tratament ar trebui sa iau ...

Scurgerile sunt variate - albe omogen, uneori mai vascoase, alteori mai compacte, cateodata verzui ... si destul de reduse cantitativ.

Tratamentul pe care trebuie sa-l urmez consta in Nolicin 1cp/12ore si Flamexin 1cp/zi (10 zile).

Acum stau in dubii pentru ca nu stiu la ce dr sa ma mai duc, toti ma trateaza asa ... se uita la mine, ma consulta si apoi pac tratamentul

O alta intrebare este referitor la Biotics, daca trebuie luat sau nu cu antibioticul, avand in vedere ca el contine Lactobacili, ori spre exemplu la candida cantitatea mare de asa ceva este cauza (sper sa nu ma insele memoria).

Multumesc anticipat pentru sfaturi smile Va pupic

#2 2007-08-24 21:22:25

lavinias80
New member
Inregistrat: 2007-08-08

Re: nu mi s-au dat analize ! x(

Pentru scurgerile vaginale trebuie sa te duci la dermato-venerologie,ti se vor face niste analize(lama)si in functie de rezultat vei primi tratamentul corespunzator.

#3 2007-08-24 21:48:39

dia2010
Hero member
Inregistrat: 2006-07-26

Stai sa lamurim ceva. Lactobacilii nu sint daunatori, din contra. Candidoza este cauzata de ciuperca Candida albicans.

"In mod normal, aproximativ 95% din flora vaginala este formata din bacterii numite lactobacili. Lactobacilii ajuta la mentinerea pH – ului vaginal la un nivel scazut si la prevenirea inmultirii excesive a altor tipuri de microorganisme.
Un numar de factori de risc cunoscuti pot determina modificari ale florei bacterine existente in mod normal la nivelul vaginului: o scadere a bacteriilor lactobacili care sunt "bune" si o crestere a bacteriilor care sunt mai putin "prietenoase", a caror inmultire este de obicei tinuta sub control de catre nivelurile mai mari ale lactobacililor."

"Candidoza este o micoza, o afectiune ce apare din cauza unei ciuperci microscopice numita Candida Albicans. Exista o flora prezenta permanent in tubul digestiv, in vagin, pe piele, fara a cauza vreo problema. Aceasta flora este formata din microorganisme cu rol de protectie cat si din microorganisme potential patogene. Cele cu rol de protectie mentin o aciditate vaginala in asa fel incat bacteriile potential patogene sa nu se poata dezvolta. Daca organismul este sanatos, prezenta bacteriilor posibil patogene este tinuta sub control. In anumite conditii echilibrul din organism este rupt, ele multiplicandu-se excesiv si provocand infectii. De aceea trebuie facuta distictie intre prezenta Candidei care este normala si Candida in exces ceea ce inseamna stare patogena - Candidoza."

Hmm pai nu poti sa zicem sa ceri trimitere de la medicul de familie pe care sa precizeze exact ca tu vrei sa-ti faca analiza de secretie si atunci nu mai au ce comenta la ginecologie.

Ultima oara a fost editat de vdaiana (2007-08-24 21:48:57)

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele."~Rabindranath Tagore

#4 2007-08-24 22:08:53

papaya
Membru
Inregistrat: 2007-08-24

@vdaiana: mersic fain de explicatii la candida ... intr-adevar m-a inselat memoria, bat-o vina. Asta am de gand sa fac - trimiterea la analize de la dr familie - pentru ca nu ma mai tin nervii sa merg la inca un dr si sa-mi dea si el/ea un tratament fara o baza.
@lavinias80: da, asa consider si eu - din nefericire se tot sare peste partea cu analize.

Daca stie cineva un dr ginecolog bun in pitesti, nu conteaza de care este (am ajuns in disperare de cauza si la un barbat, cu toata retinerea pe care o aveam smile

#5 2007-08-24 22:21:35

dia2010
Hero member
Inregistrat: 2006-07-26

Eu sint din Timisoara. Dar cauta aici: http://www.parinti.com/modules.php?name … mp;order=a
si vezi ce-au mai zic fetele aici: http://forum.anticonceptionale.ro/viewt … 42&p=1

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele."~Rabindranath Tagore

Publicitate

loading...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.