|
Nu esti logat.
O curiozitate#1 2010-01-21 01:50:47
o curiozitateScuze pentru un post nou creat, dar nu am gasit inca o explicatie pentru intrebarea mea si ma macina curiozitatea. De ce se considera ca esti protejata din prima daca se iau AC din prima zi a menstruatiei, iar daca incepi cu oricare alta zi trebuie protectie suplimentara 7 zile? Unele femei - printre care si eu - au o menstruatie de 3-5 zile, nu 7, ca sa consider ca ma protejeaza mama natura. Offline #2 2010-01-21 10:36:53
Re: o curiozitatepentru ca, perioada fertila nu se calculeaza functie de lungimea menstruatiei(adica perioada cit singerezi) ci functie de lungimea ciclului menstrual(adica intervalul de timp dintre menstre)...un simbure de adevar e in ce spui tu si anume acela ca daca ai ciclul mai scut decit 24 zile nu prea mai e valabila povestea cu prima zi...de aia e bine sa mergi la un medic de planning si sa discuti despre contraceptie nu sa le iei dupa ureche/net/sfatul vecinei/etc Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic. Offline #3 2010-01-21 19:01:30
Re: o curiozitateCiclul meu este de 28 zile - ceas. la 7 dimineata fix, niciodata nu da gres, poate doar daca sunt putin racita. AC le iau la sfatul medicului, fiind proaspat operata la uter - imi este interzis sa raman insarcinata un an. Intreb asta, pentru ca aici am gasit numai informatiile pe care le-am postat mai sus. Perioada de sangerare nu tine niciodata mai mult de 5 zile. Atunci intreb - sunt sau nu protejata de la prima pastila? Care este totusi explicatia? Mai mentionez ca ovilatia o am in general in ziua 14-15. Alte probleme nu am avut niciodata si sper ca nu voi avea Offline #4 2010-01-22 11:21:00
Re: o curiozitatedaca iei anticonceptionale, nu mai ai ovulatie. tot de la ele ai si ciclul atat de regulat. Offline #5 2010-01-22 16:34:09Re: o curiozitateam si eu piticii mei pe creier din cauza carora, cand am inceput sa iau ac, am luat din prima zi insa nu am avut incredere in faza cu "esti protejata din prima zi" si am preferat protectie suplimentara o saptamana. asta din cauza ca mi se intampla sa vina in prima zi putin..si nu`mi dau seama daca e pe bune sau nu Offline Publicitateloading...
#6 2010-01-22 17:57:22
Re: o curiozitate
pai daca stii ca ovulezi in ziua a 14-15a, e evident ca mama natura te protejeaza in primele 7 zile(pina incep sa isi faca efectul pastilele)...pentru ca e nevoie sa inghiti 7 pastile ca sa se blocheze ovulatia. asadar: da, esti protejata de la prima pastila Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic. Offline #7 2010-01-22 19:57:12
Re: o curiozitatemultumesc si scuze ca v-am rapit din timp Offline © Anticonceptionale.ro. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris. |
|