homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Polipi cervicali

#1 2010-01-25 19:28:53

danat
New member
Inregistrat: 2008-03-24

Polipi cervicali

Buna tuturor!
In urma unui control ginecologic amanuntit, inclusiv cu echografie transvaginala, mi s-a spus ca am 2 polipi "in col" (de aici banuiesc eu ca se numesc cervicali) care pot fi cauza unor neplaceri cu care ma confrunt de ceva timp (secretie roz uneori, intre menstre, sau firicele de singe in secretie, precum si menstruatii prelungite). De asemenea, mi s-a spus ca uterul are numerosi micro-noduli fibromatosi (daca retin bine denumirile).
Dna dr ginecolog mi-a spus ca polipii sunt generati si intretinuti de "celebrul" HPV (pe care din pacate il aveam si eu, tulpina 33, si care la ultima analiza de depistare a iesit absent).
Mentionez ca am 40 de ani, o sarcina cu nastere cezariana si o conizatie din cauza unei ectopii (cu rezultat bun la biopsie, nimic atipic).

Intrebarile mele sunt:
1. Este chiar posibil sa se vada echografic polipii din col ? (intreb asta pt ca in ultimul an si jumate m-au mai vazut 2 medici ginecologi, ambii si echografic de asemenea, nici unul dintre ei pomenindu-mi despre ceva polipi; dar dinsii nu au analizat asa indelung zona - la dna dr a durat cca 15 minute echografia )
2. Ce se poate face pt uterul micro-fibromatos? (dna dr nu mi-a spus nimic in sensul asta, preocuparea de baza fiind sa scapam de aceste scurgeri inter-menstruale)
3. Este posibil ca intr-adevar sa nu mai existe hpv-ul in organism? Stiam ca nu se scapa de el....

M-as bucura daca doctoressa ar putea sa imi raspunda!

Multumesc pt raspunsurile voastre anticipat!

Ultima oara a fost editat de danat (2010-01-25 19:33:03)

#2 2010-01-25 22:13:39

selma2003
New member
De la: iasi
Inregistrat: 2009-12-10

Re: Polipi cervicali

despre polipi cervicali pot sa ti spun ca a avut si mama si a fakut tratament cu spalaturi vaginale  cu un prafulet dar nu stiu cum se cheama .... ma interesez si iti zic si niste ovule si acum multumesc Lui Dumnezeu nu mai are nimica ...si nu cred ca e de la hpv ...posibil...mama nu are asa ceva... insanatosire grabnica smile

Viseaza ca si cand ai trai pentru totdeauna, traieste ca si cand ai muri azi.

#3 2010-01-26 16:17:57

danat
New member

Selma nu prea imi vine a crede ca numai cu niste spalaturi vaginale a scapat mama ta de polipi. In orice caz, orice ar  fi avut, ma bucur ca s-a rezolvat usor!

Doctoressa ai putea sa imi dai un raspuns, te rog? Multumesc!

Ultima oara a fost editat de danat (2010-01-26 16:18:54)

#4 2010-01-26 16:26:31

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Las link doctoressei.

Fericita mamica de Aida Maria!

#5 2010-01-26 19:07:21

danat
New member

andreea_andy2 a scris:

Las link doctoressei.

Multumesc mult!  kram

Publicitate

loading...

#6 2010-01-28 09:24:07

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

danat a scris:

Buna tuturor!
In urma unui control ginecologic amanuntit, inclusiv cu echografie transvaginala, mi s-a spus ca am 2 polipi "in col" (de aici banuiesc eu ca se numesc cervicali) care pot fi cauza unor neplaceri cu care ma confrunt de ceva timp (secretie roz uneori, intre menstre, sau firicele de singe in secretie, precum si menstruatii prelungite). De asemenea, mi s-a spus ca uterul are numerosi micro-noduli fibromatosi (daca retin bine denumirile).
Dna dr ginecolog mi-a spus ca polipii sunt generati si intretinuti de "celebrul" HPV (pe care din pacate il aveam si eu, tulpina 33, si care la ultima analiza de depistare a iesit absent).
Mentionez ca am 40 de ani, o sarcina cu nastere cezariana si o conizatie din cauza unei ectopii (cu rezultat bun la biopsie, nimic atipic).

Intrebarile mele sunt:
1. Este chiar posibil sa se vada echografic polipii din col ? (intreb asta pt ca in ultimul an si jumate m-au mai vazut 2 medici ginecologi, ambii si echografic de asemenea, nici unul dintre ei pomenindu-mi despre ceva polipi; dar dinsii nu au analizat asa indelung zona - la dna dr a durat cca 15 minute echografia )
2. Ce se poate face pt uterul micro-fibromatos? (dna dr nu mi-a spus nimic in sensul asta, preocuparea de baza fiind sa scapam de aceste scurgeri inter-menstruale)
3. Este posibil ca intr-adevar sa nu mai existe hpv-ul in organism? Stiam ca nu se scapa de el....

M-as bucura daca doctoressa ar putea sa imi raspunda!

Multumesc pt raspunsurile voastre anticipat!

Echografia transvaginala poate vedea polipii cu pricina, intr-adevar
uterul micro-fibromatos se lasa in pace si se supravegheaza
sincer, parerea mea e ca daca tipajul a iesit negativ nu mai ai hpv(ori a fost analiza gresita)...si parca inclin sa cred ca e o explicatie gasita facil asta cu hpv-ul, doar ca sa dam una(desi, din nefericire, in medicina nu stim inca sa explicam multe lucruri-ar fi bine sa si recunoastem)

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#7 2010-01-29 17:56:07

danat
New member

Multumesc mult doctoressa pentru lamuriri!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.