homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Nelamurita

#1 2010-01-27 20:01:51

viktoria
Membru
Inregistrat: 2010-01-27

nelamurita

uBuna, scriu acest mesaj in speranta ca imi va raspunde cineva sa ma lamureasca si pe mine.. Am fost ieri pentru prima data la ginecolog, am 22 de ani si mi-am inceput viata sexuala acum 3 ani, avand un singur partener.  La inceput m-a intrebat doamna doctora detalii diverse.. specifice legate de monstruatie, cand mi-am inceput viata sexuala, etc. Si i-am zis ca ma tine menstruatia aproximativ 7 zile.. ultimele 2 zile asa foarte putin si de culoare inchisa... Si mi-a propus sa fac o ecografie si  sa-mi ia o lama sau cum se numeste. Si mi-a luat proba, apoi am facut ecografia. Si mi-a spus ca se vede acolo ca e cam ingorsat nivelul estrogenului, si ca de aceea ma tine mai mult.  si ca e cam ciudat pentru o fata de varsta mea sa aiba nivelul mai crescut... Si eu am intrebat ce inseamna asta, daca este grav. si a zis ca am hormoni mai multi sau ceva de genul, nu am prea inteles. si ca nu e grav, nu se moare din asta, asa mi-a zis. de parca eu asta intrebasem. Si tin sa precizez ca la inceputul consultatiei m-a intrebat daca nu vreau anticonceptionale si am zis ca da...  iar dupa ecografie mi-a dat sa iau novynette care au un continut mai scazut de hormoni, ca a zis ca nu e nevoie de ceva mai puternic. si mi-a mai prescris ovule pentru secretie , flamexin capsule si inca un medicament, azitrox. care nu inteleg pentru ce. In prospectul lui, printre altele scrie ca se da pentru infectie transmisa pe cale sexuala. Si nu inteleg de ce mi-a prescris asta, cand nici nu am vazut inca rezultatul analizei. nelamurirea asta este cu privire la acest estrogen.. si acesti hormoni.. adica eu daca am mai multi hormoni de genul asta, care se regasesc in contraceptive, inseamna ca eu raman mai greu insarcinata sau o sa am probleme de genult acesta? ca am plecat un pic cam speriata si nedumerita.. Sper sa ma lamureasca cineva.. Multumesc anticipat.

Ultima oara a fost editat de viktoria (2010-01-27 20:05:34)

#2 2010-01-28 23:27:49

viktoria
Membru

Re: nelamurita

Chiar nu ma poate ajuta nimeni cu un raspuns?

#3 2010-01-29 00:45:56

x_ynna
Addicted member
Inregistrat: 2009-01-27

viktoria eu nu sunt foarte informata in privinta acestui aspect dar pot sa iti spun ca si eu am varsta apropiata de a ta si ma tine si pe mine menstruatia 5-6 zile...asa ca no problem...si nu inteleg cum estrogenii se pot observa la ecograf nustiu
in legatura cu AC.urile...acestea iti dimineaza menstruatia...nici pe departe nu o intareste...asadar povestea cu hormonii nu imi este foarte clara...
apoi...niciun medic nu iti poate prescrie un tratament fara rezultat la analize...asadar te sfatuiesc prieteneste sa ceri si o alta parere...
sanatate multa si asteptam vesti!!

O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!! grater

#4 2010-01-29 00:54:40

Alex2
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-11

viktoria, doctorul observ ca mai mult te-a bagat in ceata neutral
1. cum sa iti dea tratament "dupa ochi", fara sa vada analizele?
2. nu inteleg cum sa iti vada hormonii la ecograf.
parerea mea e sa consulti alt medic care sa-ti dea informatii mai precise...

#5 2010-01-29 23:24:48

viktoria
Membru

Va multumesc ca ati raspuns. Si da, si mie mi s-a parut aiurea chestia cu estrogenul si hormonii. Abia luni voi avea rezultatele, in mod normal trebuia sa le iau azi dar nu le-a adus doamna doctor. Dupa ce le iau, o sa merg la d-na doctor de familie, sa vad ce spune si ea... ca nu m-am grabit sa iau medicamentele prescrise de d-na ginecolog.

Publicitate

loading...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.