homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Lipsa menstra

#1 2010-01-30 00:16:51

flaviana
Full member
Inregistrat: 2008-02-16

lipsa menstra

Azi se implineste 1 an de cand am avut ultima menstra. Am 47 ani si f. multi ani de luat anticonceptionale la activ - le-am oprit de tot anul trecut in ianuarie si de atunci nu mi-a mai venit nici o picatura de menstra. Am fost si la medic-se pare ca e o premenopauza - sau se poate chiar menopauza? - am facut si PAP-ul si e in regula, am facut si ecografie intravaginala si am ovare cu modificari degenerative, endometru liniar. Sincera sa fiu nu stiu daca pot fi sigura in conditiile astea ca n-o sa mai raman insarcinata. Ma protejez cu ovule spermicide (am renuntat la hormoni...). Oare e suficient? Pot considera ca sunt la menopauza? Am f. multe din simptome-ce-i drept, dar am auzit multe cazuri care au "patit-o' chiar si in astfel de conditii...

#2 2010-01-30 00:22:19

x_ynna
Addicted member
Inregistrat: 2009-01-27

Re: lipsa menstra

flaviana eu sunt de parere ca ar fi mai bine sa te mai protejezi o perioada...
in ciuda faptului ca nu ai mai avut menstruatie, ai folosit AC.uri atata timp si nu este exclus ca intr-o zi ovarele tale sa isi aminteasca de ca au functionat candva...asa ca sunt de parere ca macar cateva luni inca sa mai ai grija cu ovule...
multa sanatate!!

O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!! grater

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.