homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Pcos si duphaston?

#1 2010-02-01 07:28:58

vanilia
Full member
Inregistrat: 2007-08-01

pcos si duphaston?

am fost la un doctor in iasi (eu sunt din bacau) pt a urma un tratament pentru a ramane insarcinata cu pcos. mi-a dat sa iau 5 zile duphaston, aseara a fost a 5-a zi de administrare. acum ametesc, nu ma tin pe picioare, am usoare senzatii de voma, dar ma innebuneste ameteala, am cazut o data din picioare, sunt alba la fata. e din cauza duphastonului? m-am pus in pat dar se invarte patul cu mine. am luat zahar poate am diabet (caci stiu ca pcos are ceva in comun cu asta), dar nimic.

#2 2010-02-01 09:45:37

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

Re: pcos si duphaston?

cam la fel ma simt si eu de la duphaston
acum intrebarea: medicul care ti-a pus diagnosticul de PCOS este endocrinolog sau ginecolog? cum ti-a pus diagnosticul?
duphastonul pe cuvant ca nu este tratament pt PCOS. in cel mai fericit caz o sa ajute sa fixarea sarcinii, asta in cazul in care ai avea un deficit de progesteron ( care si el trebuie diagnosticat)

Ultima oara a fost editat de gargarita (2010-02-01 09:46:01)

#3 2010-02-02 15:22:12

vanilia
Full member

stiu ca nu este pt pcos. mi l-a dat pt provocarea menstruatiei. diagnosticul mi l-a dat ginecologul in urma ecografiei. mi-a spus ca la urmatoarea vizita o sa imi testeze cealalta trompa ramasa in urma extrauterinei dupa care o sa ma trimita sa fac anumite analize de sange. problema e ca ametesc si cad din picioare de doua zile.

#4 2010-02-02 20:52:13

gargarita
Moderator

diagnosticul de PCOS nu se pune de ginecolog si nici in urma echografiei. mergi la un endocrinolog. ovarele polichistice nu-s tot una cu PCOS.
eu zic sa-ti suni medicul si sa-i spui cum te simti de la duphaston. exista si alte variante de suplimente cu progesteron , poate le tolerezi mai bine. vezi ce-ti zice.

Inainte de HSG este bine sa faci toate analize pentru bts-uri ca sa te asiguri ca nu ai nici o lighioana pe acolo pe care sa o ascensionezi catre uter si trompe in timpul procedurii.

#5 2010-02-04 05:03:34

vanilia
Full member

gargarita a scris:

Inainte de HSG este bine sa faci toate analize pentru bts-uri ca sa te asiguri ca nu ai nici o lighioana pe acolo pe care sa o ascensionezi catre uter si trompe in timpul procedurii.

cum se fac aceste analize pentru bts-uri? cu papanicolau sau prin analize ale sangelui? la papanicolau anul trecut in toamna au fost ok.

Publicitate

loading...

#6 2010-02-04 09:42:52

gargarita
Moderator

in cazul de fata ne intereseaza lighioanele din vagin si col  tongue
pt HSG mie mi-a zis dr sa fac asa: examen secretie vaginala, culturi secretie vaginala, chlamydia, mycoplasma, ureaplasma, Pap. astea toate sunt din secretie. in plus, mi-a zis sa mai fac VSH si cuagulograma (astea-s din sange). daca Pap-ul l-ai facut in toamna nu mai e nevoie sa-l repeti. deasemeni, daca Pap-ul a inclus si examen de secretie, nu mai e nevoie sa-l faci, faci doar restul. Am vazut ca in general doctorii cer ca analizele sa nu fie mai vechi de 6 luni.

cum te mai simti? te-ai obisnuit cu duphastonul?

Ultima oara a fost editat de gargarita (2010-02-04 09:43:35)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.