Intrebare~
- andreeea20
- New member
- Inregistrat: 2009-12-18
intrebare~
Buna.Astazi am fost la doctor pentru prima data.I-am spus ce aveam de spus,adica despre faptul ca am menstruatie de 2 ori pe luna din cauza Postinorului(am luat 2 pastile cam in 3 luni din cauza prezervativelor care au fost sparte),m-a consultat si mi-a facut ecografie,mi-a mai zis acolo una alta,apoi mi-a dat sa fac analize la sange(HLG,glicemie,TGO,TGP,LAL-col,HDL-col,Colesterol Total,TG) apoi mi`a spus ca am rana pe col si ca trebuie sa fac papanicolau si colposcopie. Precizez ca pe consult si eco am dat 250 de lei! Nu e cam mult dupa parerea voastra? Vreau sa va intreb daca Rana pe col se prezinta cu ceva simptome sau poate sa fie acolo si sa nu am nici o simptoma? Papanicolau si colposcopia in ce constau? Si daca aveti vreo idee cam cat m-ar mai costa papanicolau,colposcopia si multitudinea de analize de sange. Multumesc mult.
- dea_di
- Platinum member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2008-01-16
Re: intrebare~
hmm la cabinet particular, cam astea sunt preturile.... rana pe col poate fi asimptomatica....de obicei o sangerare in afara menstruatiei sau dupa contactul sexual o indica... pt papanicolau iti recolteaza secretie din col, iar colposcopia consta in examinarea colului cu un fel de microscop...nu stiu f bine sa explic, oricum daca mergi la un medic priceput nu vor fi probleme... pe mine m-au costat papanicolaul si colposcopia 240 de lei in total la clinica sanador! de analizele de sange nu stiu sa-ti spun cat costa!
"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"
- Alex2
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-08-11
1. mi se pare cam scump.. dar fiecare cabinet isi practica propriile preturi. 2.nu trebuie sa ai simptome neaparat. eu am rana pe col si nu am avut nici un simptom si nici un disconfort. 3.testul papanicolau: implica recoltarea unei probe (celule) de la nivelul colului uterin. nu doare, nu ai de ce sa iti faci griji. e la fel ca la testul de secretie (de obicei se fac impreuna, adica la acelasi consult).este indicat ca fiecare femeie sa faca testul o data pe an. 4. colposcopia: vine de la "colposcop"(asa se numeste aparatul). e un fel de microscop cu care se examineaza colul uterin, in cazul tau, sa se vada exact cat e de mare/de grava rana. 5. daca iti iei trimitere de la medicul de familie, analizele de sange sunt gratis. 6. costurile papanicolau + colposcopia se pot face si ele gratis (tot cu trimitere) dar probabil nu vrei sa le faci in spital, ci la un cabinet particular: in cazul asta trebuie sa suni la cabinetul respectiv sa intrebi.
- AyraBlack
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-08-29
Eu dadeam pe consultatie la vechiul ginecolog 150 RON. Pap-ul era 120 RON. Secretia 90. Ecografia 180 RON sau ceva asemanator.
Acuma dau 70 RON pe consulatie, 120 RON ecografie transvaginala si 80 RON secretie, Pap 100 RON. Deci banuiesc ca cam astea sunt preturile.
Referitor la analizele de sange ... pe mine m-au costat ultima oara, acum un an, aproape 500 RON, am impresia. La Medsana. Dar stiu ca am facut tot ce se putea face
- kdeea
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-06-13
AyraBlack a scris:Referitor la analizele de sange ... pe mine m-au costat ultima oara, acum un an, aproape 500 RON, am impresia. La Medsana. Dar stiu ca am facut tot ce se putea face
5 milioane de lei vechi ?!?!?
Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?
- AyraBlack
- Sr. member
kdeea a scris:AyraBlack a scris:Referitor la analizele de sange ... pe mine m-au costat ultima oara, acum un an, aproape 500 RON, am impresia. La Medsana. Dar stiu ca am facut tot ce se putea face
5 milioane de lei vechi ?!?!?
Da
5 milioane de lei vechi. Mi le-au dat tot in aceeasi zi, aproape pe toate, deci e ok.
Trebuie sa ma duc peste vreo 2 luni sa le repet si cand am intrebat mi-au zis ca ma costa undeva 550 RON. Deci nu s-a scumpit prea mult *ironic*
Am niste pitici pe creier: in spital nu intru; mi se face rau instant. Nu de oameni bolnavi, ci de jeg efectiv. Nu am vazut pana acum un spital/clinica de stat curata.
Si stiu ca sunt programata la ora x si la ora y am terminat. Si nu am probleme ...
Am facut greseala sa ma duc la medicul de familie sa imi iau trimitere si am stat 6 ore la coada. Mai bine ma lipseam
Si m-am calmat de sistemul din spitale cand mi-am facut ultima oara analizele de sange acolo (ma rog, o interventie prin cineva ca aveam nevoie de ele in 2 ore) si am facut cum doctorii fumau in laborator langa probe si ca le mizerie era pe-acolo ... ma mir ca mi-au iesit bune
Ultima oara a fost editat de AyraBlack (2010-02-03 23:34:12)
- Alex2
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-08-11
da, si eu prefer la cabinete particulare, dupa ce am umblat vreo 2 ani prin fundeni, unde imi luau cate 9 eprubete de sange si ieseam de acolo pe 7 carari de ametita ce eram. poate din cauza asta am ajuns sa am fobie de spitale de stat.. si andreea20 are de facut decat cateva analize, nu o sa o coste in niciun caz 500 de lei..
edit: am gasit niste preturi la Medlife, am pe acasa o lista. nu stiu daca s-au mai scumpit intre timp.. dar nu e de mult lista.: Glicemie-9lei TGO-7lei TGP-7lei colesterol total-7 lei TG-40lei Papanicolau-50lei
Ultima oara a fost editat de Alex2 (2010-02-04 03:55:23)
- AyraBlack
- Sr. member
Pai nu costa 500 RON daca ti le faci pe alea normale. Eu mi le-am facut pt vitamina in parte, leucocite, anticorpi, rh, haaaat-haaaat.
Totusi, recomand ca Pap-ul sa nu fie facut la Medlife. Ca nu au un microbiolog extrem de bun si, daca te stii cu niste probleme si nu este un Pap normal, altul
- andreeea20
- New member
- Inregistrat: 2009-12-18
Multumesc pentru raspunsuri!Am fost azi si mi-am facut analizele(80 de lei m-au costat),maine de dimineata la rezultate iar dupa amiaza la papanicolau si colposcopie..
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|