homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Tumoare ovar

#1 2010-02-05 21:04:19

daliana
Hero member
Inregistrat: 2007-07-02

tumoare ovar

Am facut un RMN abdomen superior si inferior si mi s-a depistat "pe aria de protectie a ovarului drept o leziune nodulara cu semnal tisular, slab gadolinofila, ce masoara 31/27 mm"!
Doctoressa, ce inseamna semnal tisular??? (la ecografiile anterioare spunea fara semnal Doppler). Ce inseamna gadolinofila???
Concluzia este de ovar drept tumoral. Am cancer???
In acelasi timp, la ficat mi-a gasit o "mica imagine chistica de 8mm" (leziune chistica hepatica). Asta ce mai e???
Multumesc anticipat de raspuns.

There are two things in life: you have to die and you have to live until you die.
mamica de doua fete cucuiete

#2 2010-02-05 22:19:37

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

Re: tumoare ovar

daliana a scris:

Am facut un RMN abdomen superior si inferior si mi s-a depistat "pe aria de protectie a ovarului drept o leziune nodulara cu semnal tisular, slab gadolinofila, ce masoara 31/27 mm"!
Doctoressa, ce inseamna semnal tisular??? (la ecografiile anterioare spunea fara semnal Doppler). Ce inseamna gadolinofila???
Concluzia este de ovar drept tumoral. Am cancer???
In acelasi timp, la ficat mi-a gasit o "mica imagine chistica de 8mm" (leziune chistica hepatica). Asta ce mai e???
Multumesc anticipat de raspuns.

spune-ne si pentru ce ai facut un rm abdomen superior si inferior, nu e chiar o analiza de rutina, e important ce te-a condus catre ea.

completare: gadolinofila vine de la gadolinium, adica substranta de contrast folosita la analiza rmn, ceea ce ne spune ca leziunea ta prinde slab aceasta substanta. dimensiunile sunt mici, iar intensitatea tisulara teoretic exclude un chist, dar nu ma pot pronunta exact, nu e specialitatea mea. despre fica, ai o mica leziune chistica, cel mai adesea nu are nici o semnificatie.

nu stiu sa iti zic mai multe, mai ales in absenta unei povesti cu simptomele si semnele tale. cel mai bine e ca doctorul care te-a trimis sa faci rmul sa ti-l si explice.

multa sanatate!

Ultima oara a fost editat de moksha (2010-02-05 22:26:11)

#3 2010-02-06 08:48:45

daliana
Hero member

pe mine ma doare sub coasta dreapta de o juma de an. Am facut cateva ecografii si nu a iesit la colecist nimic, iar ficatul usor marit cu o steatoza hepatica grad 1/2 (am pus-o pe seama faptului ca m-am ingrasat in sarcina peste 30 kg-am scapat de 25, dar mai am cateva de dat) si profilul lipidic prost, colesterolul total 258.
Deoarece durerea persista, am fost trimisa la gastroenterolog (dupa ce am facut in prealabil tranzit baritat ce mi-a evidentiat o hernie hiatala si un reflux esofagian - probabil tot din cauza sarcinii care a apasat pe stomac???), care m-a intrebat daca am probleme cu ovarele....eu urmarind de 3 ani aceasta formatiune nodulara care mai iesise la un CT, dar - chist hematic eclatat. Apoi la ultima ecografie 4 d din sept anul trecut a iesit formatiune nodulara de 31/27mm fara semnal doppler. Si uite asa am fost trimisa la RMN sa stim exact despre ce e vorba.
In afara de faptul ca a cam inceput sa ma doara stomacul si am arsuri de o luna si ma doare/am o jena sub coasta dreapta si uneori dureri de cap, nu am alte simptome. La Papa la sf anului trecut a fost ok.
Multumesc pt raspuns, esti medic? Sau student/a la medicina, cam asa a reiesit din raspuns. Ce inseamna ca leziunea prinde la substanta?
La medic abia ajung joi, de aceea am intrebat intre timp. Pana atunci trebuie sa iasa si helycobacter pilori - am facut analiza din scaun.
Intre timp, dr. mi-a zis sa mananc lactate deja fermentate, sa nu mananc iaurt, dar eu am citit ca iaurtul e deja fermentat si nu stiu ce sa fac ca iaurtul e principala mea hrana.

Ultima oara a fost editat de daliana (2010-02-06 08:55:27)

There are two things in life: you have to die and you have to live until you die.

#4 2010-02-06 15:16:31

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

daliana a scris:

pe mine ma doare sub coasta dreapta de o juma de an. Am facut cateva ecografii si nu a iesit la colecist nimic, iar ficatul usor marit cu o steatoza hepatica grad 1/2 (am pus-o pe seama faptului ca m-am ingrasat in sarcina peste 30 kg-am scapat de 25, dar mai am cateva de dat) si profilul lipidic prost, colesterolul total 258.
Deoarece durerea persista, am fost trimisa la gastroenterolog (dupa ce am facut in prealabil tranzit baritat ce mi-a evidentiat o hernie hiatala si un reflux esofagian - probabil tot din cauza sarcinii care a apasat pe stomac???), care m-a intrebat daca am probleme cu ovarele....eu urmarind de 3 ani aceasta formatiune nodulara care mai iesise la un CT, dar - chist hematic eclatat. Apoi la ultima ecografie 4 d din sept anul trecut a iesit formatiune nodulara de 31/27mm fara semnal doppler. Si uite asa am fost trimisa la RMN sa stim exact despre ce e vorba.
In afara de faptul ca a cam inceput sa ma doara stomacul si am arsuri de o luna si ma doare/am o jena sub coasta dreapta si uneori dureri de cap, nu am alte simptome. La Papa la sf anului trecut a fost ok.
Multumesc pt raspuns, esti medic? Sau student/a la medicina, cam asa a reiesit din raspuns. Ce inseamna ca leziunea prinde la substanta?
La medic abia ajung joi, de aceea am intrebat intre timp. Pana atunci trebuie sa iasa si helycobacter pilori - am facut analiza din scaun.
Intre timp, dr. mi-a zis sa mananc lactate deja fermentate, sa nu mananc iaurt, dar eu am citit ca iaurtul e deja fermentat si nu stiu ce sa fac ca iaurtul e principala mea hrana.

ti-am raspuns pe mail.
succes si astept vesti!

#5 2010-02-06 20:21:00

daliana
Hero member

multumesc! voi reveni cu amanunte...

uite ca revin acum, doctorul spune sa ma operez si nu stiu ce sa fac, mi-e frica de operatie, de complicatii si urmarile ei!
mi-e frica insa si sa stau asa...

Ultima oara a fost editat de daliana (2010-02-26 14:35:10)

Publicitate

loading...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.