homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Pt menopauza, help

#1 2010-02-07 14:15:55

Tinutza
Sr. member
Inregistrat: 2006-07-16

pt menopauza, help

Mama mea are simptome care sugereaza inceputul instalarii menopauzei... A fost la medic si i s-a confirmat oarecum "diagnosticul", ceea ce as vrea sa stiu e daca cineva cunoaste ceva produse naturiste sau orice care ar putea "amana" un pic menopauza, sau nu e posibil? macar sa amelioreze simptomele neplacute. multumesc

#2 2010-02-07 16:25:45

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

Re: pt menopauza, help

Tinutza a scris:

Mama mea are simptome care sugereaza inceputul instalarii menopauzei... A fost la medic si i s-a confirmat oarecum "diagnosticul", ceea ce as vrea sa stiu e daca cineva cunoaste ceva produse naturiste sau orice care ar putea "amana" un pic menopauza, sau nu e posibil? macar sa amelioreze simptomele neplacute. multumesc

Din pacate nu exista ceva care sa "amane" menopauza, deoarece este un proces firesc si trebuie sa isi urmeze cursul sau. Desi e o situatie care poate provoca neplaceri de toate felurile, mai ales de ordin emotional, chiar nu trebuie privita ca o boala, ci ca o etapa fireasca in viata unei femei.

Nu cunosc din pacate remedii naturiste pentru a ameliora simptomele neplacute, dar sunt sigura ca daca mergi intr-un plafar oarecare o sa primesti sfaturi pe  masura. Iti recomand insa sa mergi cu mama ta la un consult endocrinologic, pentru ca trebuie urmarit clar profilul hormonal si trebuie atestata menopauza. Mai mult decat atat, de acum exista problema osteoporozei, sunt niste teste specifice si niste recomandari de suplimente nutritive, in unele cazuri chiar medicamente care pot ajuta evitarea acestui proces. Plus de asta, recomand de acum analize anuale neaparat, pentru ca, deoarece dispare protectia pe care noi o avem datorita estrogenilor, apar anumite probleme cu lipidele din sange etc, asa ca recomand neaparat o intrevedere cel putin anuala cu medicul de familie, analize uzuale si eventual un ekg. Pe langa asta, sa nu neglijeze mama ta controlul ginecologic, in principiu anual si mamografia tot anuala. Toate acestea trebuie sa inceapa sa le faca inca de acum.

Plus de toate astea, e importanta mentinerea unei vieti normale, cu activitate fizica chiar mai multa. Nu e vorba despre o boala, repet, trebuie doar o anumita grija fata de propria persoana.

Multe femei traiesc o drama si o depresie odata cu sosirea acestui moment, dar cu grija din partea celor dragi eu cred ca lucrurile se rezolva.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.