homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Curiozitate :) in legatura cu chistul ovarian

#1 2010-02-09 22:59:17

yousuck5
New member
Inregistrat: 2009-08-11

curiozitate :) in legatura cu chistul ovarian

Cunosc  o tipa si, spune ca are chist ovarian de 2 ani, si nu a mers la ginecolog si chestii de genul .. am citi pe net despre chisturile ovariene ca dispar de la sine : http://www.codrosu.ro/chistul-ovarian-c … t-ovarian/
Sincer vreau sa stiu daca ce a spus ea e o vrajeala smile ? ca nu cred ca daca stii de 2 ani ca ai chist ovarian nu ti-ai gasit timp sa mergi la medic neutral ... in fine  astept un raspuns big_smile ..
Si astept mai multe pareri big_smile daca aveti chef:D .. ca sunt in dubii acum un pic:">

Ultima oara a fost editat de yousuck5 (2010-02-09 23:00:28)

~ We were given: Two hands to hold. To legs to walk. Two eyes to see. Two ears to listen. But why only one heart? Because the other was given to someone else. For us to find. ~

#2 2010-02-09 23:16:06

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

Re: curiozitate :) in legatura cu chistul ovarian

yousuck5 a scris:

Cunosc  o tipa si, spune ca are chist ovarian de 2 ani, si nu a mers la ginecolog si chestii de genul .. am citi pe net despre chisturile ovariene ca dispar de la sine : http://www.codrosu.ro/chistul-ovarian-c … t-ovarian/
Sincer vreau sa stiu daca ce a spus ea e o vrajeala smile ? ca nu cred ca daca stii de 2 ani ca ai chist ovarian nu ti-ai gasit timp sa mergi la medic neutral ... in fine  astept un raspuns big_smile ..
Si astept mai multe pareri big_smile daca aveti chef:D .. ca sunt in dubii acum un pic:">

Nu poate sa iti spuna nimeni daca ce a spus ea este "vrajeala", pentru ca in primul rand ca sa stie ca are un chist ovarian a fost la medic cel putin 1 data, ca doar altfel nu putea sa afle doar uitandu-se in oglinda si in al doilea rand normal ca se poate sa nu mearga la medic, nu o obliga nimeni sa mearga, am vazut chiar pacienti cu cancer care nu voiau sa vada medicul.
Intrebarea ta era de fapt, intuiesc eu, daca ar fi bine sa ii urmezi exemplul, pentru ca tu presupui ca ai un chist, am inteles bine? In acest caz nu exista dubiu, trebuie sa te vada un medic si sa stabiliti impreuna ce e de facut, alta solutie miraculoasa nu exista. Chisturile astea au si ele mai multe cauze, mai multe implicatii si eventuale complicatii, fiecare chist e diferit in felul lui smile, multe nu au neaparat o semnificatie, de aceea sunt oameni care stiu sa ne zica ce e de facut si de aceea insist sa mergi la un control.

Multa sanatate!

#3 2010-02-10 09:45:45

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

yousuck5 a scris:

- chisturile ovariene nu dispar intotdeauna de la sine. daca sunt mari, e nevoie de tratament sau chiar operatie (laparoscopie)
- ft multe femei au chisti pe ovare, majoritatea trecatori. un chist in limite normale nu reprezinta un motiv de panicare, drept pt care nu vad nicio "vrajeala" in ce a spus prietena ta. poate doctorul a asigurat-o ca nu e nimic grav, ca acel chist va trece de la sine; sau poate i-a prescris AC si a scapat de mult de el.

#4 2010-02-14 16:32:30

yousuck5
New member
Inregistrat: 2009-08-11

Multumesc de raspunsuri, moksha nu e vorba de mine :"> eu nu am nimic doar ca eram curioasa:) .. in fine e complicata povvestea dar oricum multumesc de raspunsuri big_smile .
Moksha chiar acum am uit la dr house :"> .
O zi buna>big_smile<

~ We were given: Two hands to hold. To legs to walk. Two eyes to see. Two ears to listen. But why only one heart? Because the other was given to someone else. For us to find. ~

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.