homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Novynette

#1 2007-07-02 02:00:54

palo
Membru
Inregistrat: 2007-07-02

Novynette

Salut!
Am 19 ani si azi am luat pentru prima data Novynette. Vreau sa mentionez ca nu am fost la planning sau la ginecolog, doar m-am interesat de pe internet si de pe site-ul acesta de diferite anticonceptionale. Sunt in a 2-a zi a menstruatiei. Eu intotdeauna am avut un ciclu regulat, in sensul ca stiu nu numai ziua dar si ora aproximativa la care trebuie sa imi vina.
Imi e putin frica deoarece e prima data cand iau anticonceptionale orale, pana acum am folosit doar prezervativul. Nu as vrea sa ma ingras sau sa se intample ceva si din diferite motive nu pot sa merg la ginecolog.
Pot sa am incredere si sa am contact sexual neprotejat? (Evident dupa ce iau primele 7 pastile)

#2 2007-07-02 02:08:59

alexia
Addicted member
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-01-14

Re: Novynette

da, dupa 7 zile poti avea contact sexual fara alte mijloace de protectie. Contactul nu va fi neprotejat, ci foarte protejat prin anticonceptionale.
Nu stiu care sunt motivele pt care nu poti sa te duci pana la un cabinet de planning, dar noi nu iti putem spune daca te vei ingrasa sau nu, sau daca ai vreun risc de tromboza sau alte lucruri grave. Iei pastile pe propria raspundere si daca Doamne fereste au vreun efect secundar nici macar nu ai pe cine sa dai vina...

#3 2007-07-02 02:58:49

palo
Membru
Inregistrat: 2007-07-02

Tromboza poate aparea dupa primele pastile sau numai dupa o utilizare de lunga durata a acestora?

#4 2007-09-04 19:53:15

Fadette
Full member
Inregistrat: 2007-07-22

ar fi bine sa te duci la un planning sau macar la doctorul de familie. Exista o multime de lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare cand incepi cu ACuri, mai ales dc e prima data. Ex: tensiunea arteriala, ce boli ai avut, sau ce afectiuni cronice exista in familie (esti predispusa la acele afectiuni).
Btw, eu am 20, iau tot Novynette, am primit de la planning, si cand m-am dus pt prima data muream de frica dar doctorita a fost foarte draguta smile deci merita sa te duci...dc nu ai probleme de sanatate probabil te lasa in continuare cu Novynette, are continut scazut de hormoni.

I'm just a dreamer, I dream my life away
I'm just a dreamer who dreames a better day...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.