buna seara,
va retin atentia cu o problema care imi genereaza mii de intrebari ....desi nu detin toate datele problemei o sa incerc sa explic ce se intampla ca sa pot ptimi informativ informatiile care ma intereseaza.
mentionez ca am avut o menstruatie regulata pana in luna februarie;
in luna ianuarie-menstruatie pe data de 13
in luna februarie menstruatie pe 7, foate foarte abundenta, dureri destul de mari;durerile la menstruatie au existat dintotdeauna, in unele luni mai intense, alte ori mai slabe.am pus durerile pe seama faptului ca inainte de menstruatie (nestiind ca imi va veni atat de devreme) am facut cam 40 de minute de miscare pe seara pe o bicileta
medicinala;pentru ca stiam ca-mi face bine miscarea am continuat si in prima si a doua zi de mensruatie; fiind atat de abundenta am zis sa vizitez medicul ginecolog pentru consultul de jumatate de an;
dl doctor mi-a facut ecografie pelviana, transvaginala, diagnosticul si constatarile fiind urmatoarele:
-cerivicita,parametrita,ovar polichistic stang, chist ovarian drept(diagnostic)
-constatari: uter in anteversa 59/34 mm, contur regulat, hipodens;endometru 3.7 mm, echogen;col uterin 13mm; ovar drept 54/39 mm cu o zona transonica bine delimitata, semnal doppler periferic 41.36 mm;ovar stang 38/20 mm, polichistic
tratamentul a fost orgametril de pe 17 feb-3martie,diane 35, cervucid,diclofenac
totodata i s-a recoltat si PAPANICOLAU-ale carui rezultate le voi afla in 3 saptamani;
nu am luat niciodata anticonceptional(am 28 de ani ), si nu sunt de acord cu ele in ceea ce priveste organismul meu care are oarecare probleme: tahicardie;extrasistole, lipotimie, glicemie scazuta, tensiune oscilanta, dischinizie biliara, anxietate, bloc de ramura, spasmofilie, probleme de circulatie periferica; drept urmare nu am luat diane 35 ci am mers la plafar unde mi s-a recomandat ca si adjuvant supozitoare carpicon, tinctura de zmeur, de coacaze si elixir din fructe de soc
de pe 17 am inceput tratament cu orgametril;dupa 3 zile stare de rau pronuntata cu voma, lesin, vertij, dureri mari de cap.pe 19 feb am intrrupt tratamntul cu orgametril pentru ca nu ma mai puteam tine pe picioare, desi analizele la sange ies f bine;pe data de 23 feb imi vine din nou menstruatia insotita de migrene groaznice, stare de moleseala si destul de abundent;
astazi am facut programare la un nou medic care mi-a indicat inainte de orice tratament o ecografie pentru stabilirea vascularizatiei in zona genitala si CA 125;si doamna doctor la care am fost tinde tot spre tratament hormonal desi i-am explicat ca imi doresc sa raman insarcinata(desi cica nu se poate cu ovarele astea)
in urma acestui tablou am niste intrebari:
-nu exista tratament pentru chisturi ovariene fara hormoni, sau cu o doza pe care s-o suporte si organismul meu?
-ce analize ar trebuie sa fac la endocrinolog ca sa pot merge pe un tratament care sa nu ma afecteze atat de tare?
-tratamentul naturist pe care l-am urmat timp de o saptamana(pentru ca am intrerupt tot in urma starilor de rau din week-end care nici azi nu s-au erminat)credeti ca ma poate ajuta in 3 luni sa scap de chisturi?
-daca cunoasteti vre-un medic in bucuresti care stiti ca poate trata aceste chisturi cu tratament mai blajin mi-l puteti recomanda?
-pot ramane insarcinata cu chisturi de dimensiunea celor descrise?
imediat ce voi primi raspunsuri la analizele pe care urmeaza sa e fac voi completa tabloul.Va multumesc pentru atentie si va astept cu sfaturi...sunt deschisa la orice numai la anticonceptionale nu:((