homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Examen papanicolau

#1 2010-02-27 11:07:33

marin raluca
Membru
Inregistrat: 2010-02-27

examen papanicolau

buna ziua.sunt si eu in aceeasi situatie,asa cum vad ca se afla multe dintre voi si anume:la examenul pe care l-am facut cum se obisnuieste la 6 saptamani dupa nastere,am primit un rezultat nu tocmai bun si anume:clasa3 papanicolau,gardnerella,asc-us.mi-a fost recomandata colposcopia si testarea hpv.intrebarea mea este:stie cineva daca sarcina poate fi cauzatoare de astfel de modificari citologice?precizez ca in timpul sarcinii am efectuat 2 astfel de
examinari,cel de-al doilea acum 2 luni si ceva, care au iesit relativ bune,adica,cultura de col sterila si un grad 2 papanicolau.nu stiu ce s-ar fi putut intampla
intre timp sa schimbe atat rezultatul.va multumesc.

#2 2010-02-27 12:39:13

hestia
Sr. member
Inregistrat: 2008-02-19

Re: examen papanicolau

te sfatuiesc sa repeti exm papanicolau.

Omul nu se naşte pentru a fi fericit. Omul îşi cumpără fericirea şi o cumpără numai cu preţul suferinţei. Aici nu e vorba de nicio nedreptate...                                                                                                                 (F. Dostoievski) 

#3 2010-02-27 12:51:38

YoHanna
Insomniac member
Inregistrat: 2007-05-31

faptul ca ti-a iesit gardnerella nu e grav,e doar o modificare a florei vaginale...insa faptul ca a iesit ASCUS indica probabil infectia cu virusul HPV,de aceea trebuie sa faci acea testare hpv.
daca acum 2 luni ai facut testul...si nu au fost pb de genul asta nu inseamna k acum e gresit.Eu zic sa faci testul HPV si sa fii sigura ca nu ai virusul,sau daca il ai ,sa stii daca sunt tulpinile cu risc crescut sau scazut.Iar sarcina nu are nici o legatura cu virusul HPV,care se transmite prin contact sexual.

hjarta "The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous" hjarta

#4 2010-02-27 13:44:00

marin raluca
Membru
Inregistrat: 2010-02-27

multumesc pentru raspuns.nu stiam daca pot aparea modificari celulare pe col de la sarcina.despre transmiterea
eventualului hpv stiam,de aceea nelamurirea mea e si mai mare,pentru ca,din motive de sarcina in ultim trimestru,respectiv primele luni dupa nastere nu a mai existat aceasta posibilitate de transmitere.

Ultima oara a fost editat de marin raluca (2010-02-27 13:52:23)

#5 2010-02-27 17:40:27

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Repeta testul. Oricum perioada de incubatie a virusului este destul de lunga. Se poate sa-l fi contactat inainte de repaosul sexual.

Fericita mamica de Aida Maria!

Publicitate

loading...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.