homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Nu vrea sa mearga la un doctor ginecolog .........:(

#1 2010-03-03 11:21:11

Andrew1kiss
New member
De la: Pitesti
Inregistrat: 2009-09-12
Site

nu vrea sa mearga la un doctor ginecolog .........:(

va rog ajutati ma si pe mine cu sfaturi.......si anume cum o pot convinge si eu pe prietena mea sa mearga la un medic ginecolog ? ii este frica, sau rusine, inca nu mi am dat seama.....da in orice caz stiu sigur ca nu ii vine sa mearga...i am explicat ca odata cu inceperea vietii sexuale trebuie sa mearga si sa discute cu un doctor ginecolog bun....dar nimic sad. si inca ceva...este oare chiar atat de normal pe cat spune ea sa aiba un ciclu neregulat ? chiar si dupa inceperea vietii sexuale ? eu cred ca nu si mai stiu ca anticonceptionalele regleaza ciclul...asa e ?

Un filosof spune : NU EXISTA "NIMIC" ! Daca ar exista nu ar putea fi perceput si chiar daca ar fi perceput (prin absurd), nu ar putea fi comunicat.

#2 2010-03-03 11:59:04

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

Re: nu vrea sa mearga la un doctor ginecolog .........:(

nu are legatura inceperea vietii sexuale cu regularitatea ciclului.
anticonceptionalele il regleaza atata timp cat sunt luate. pe urma, revine la starea de acum. organismul intra ca intr-un fel de "transa" smile ca sa zic asa si functioneaza sub actiunea AC, care stopeaza activitatea ovarelor cat timp sunt luate.

legat de convins, daca nu merge cu vorba buna, explica-i ca un ciclu neregulat este un semn ca ovarele nu functioneaza cum tb, iar daca acum nu funct normal, in timp este posibil sa se agraveze, ajungandu-se chiar la sterilitate. ai putea sa ii dai sa citeasca cat sunt de disperate fetele care scriu pe la "rana pe col", sa inteleaga ca e de preferat sa previi, decat sa te dai cu capul de pereti ca ai aflat prea tarziu de o afectiune. odata cu inceperea vietii sexuale, riscul de infectii, inflamatii, rani pe col creste semnificativ, deci un control anual este mai mult decat indicat.
spune-i ca s-ar putea sa o coste inconstienta asta, daca nu ia atitudine din timp.

Ultima oara a fost editat de anca90 (2010-03-03 12:03:36)

#3 2010-03-03 12:35:28

Rosa
Full member
Inregistrat: 2009-02-16

Eu zic sa ai rabdare cu ea, altfel devine si mai stresata decat e acum. Nu e bine sa fii presat sa mergi la doctor si nici nu mi se pare ca are o nevoie medicala urgenta. Eu am fost la 6 luni dupa primul contact pt prima oara dar am fost pentru ca voiam anticonceptionale.

Legat de ciclul neregulat, e corpul ei, ma indoiesc ca tu stii mai bine decat ea daca se simte bine sau nu. Macar mai las-o o vreme, o sa fie tot felul de lucruri peste timp care vor veni si va vrea atunci singura repede la un ginecolog.

Si uite, mama cand era gravida cu mine n-a mers la nici un medic pana m-am nascut, pentru ca avea si experienta si pt ca erau si alte vremuri.
E util sa mergi la un control, dar nu e nici vital la varsta mica. Mai bine ii zici sa fie atenta si sa practice sex protejat.

Si apoi de ce trebuie sa o convingi tu? Eu am o prietena care a considerat scopul ei in viata timp de cateva saptamani sa ma convinga sa fac avort pentru binele meu. Si a reusit....si nici una din noi nu e fericita in privinta asta.

Si legat de motivul pentru care nu vrea...daca e minora, sau nu neaparat, probabil ii e teama ca vor afla parintii, ca probabil ia trimitere de la medicul de familie, sau cere bani, sau pur si simplu ca vor afla intr-un fel si nu vrea ca ei sa stie. E improbabil sa afle, dar frica poate sa-ti fie oricand.

Ultima oara a fost editat de Rosa (2010-03-03 12:41:26)

#4 2010-03-03 13:39:04

timean86
Addicted member
Inregistrat: 2008-10-27

Si eu am ciclu neregulat dar asta nu e o tragedie. Multe femei sunt in aceeasi situatie. Dar intradevar atat timp cat am luat AC a fost regulat. Nu o forta sa mearga, eu cred ca o sa-si dea ea seama singura de importanta unui control, si a testului Papanicolau facut 1 data pe an. Nici mie nu mi-a convenit ca a trebuit sa ma duc la medic, dar intr-un final am mers, si poate s-ar simti mai OK daca ar merge la o doamna doctor.

D+T= hjarta = A "sans vous ma vie n'est qu'un décor qui brille, vide de sens"

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.