homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Dilema....

#1 2010-03-06 00:42:46

Ynna
Full member
Inregistrat: 2008-10-02

dilema....

buna fetele:*
am luat un an yasmine insa snt mult prea scumpe si nu mi am mai permis sa le continui...
le am schimbat cu Microgynonul la parerea Doctorului meu ginecolog...mi a dat de ales intre microginon novinete si dresorele sau cv de genu(nuj exact cum se numesc)...am ales microginonul
insa de cand le iau mi au tot aparut cosuri pe fata si nu mai scap de ele(neavand in general nici un fel de probleme cu cosurile) si am obs ca mananc mai mult si chiar am luat in greutate
snt la a 2 folie mai am cateva zile si intru in pauza de 7 zile
ce sa fc?? as vrea sa le schimb dar nu styu daca e bine sa trec la al 2 tip de AC intr un timp atat de scurt
ce ma sfatuiti:-??
puss

#2 2010-03-06 00:51:16

persifona
Vizitator

Re: dilema....

Sa mergi la medic sa ti le schimbe daca esti sigura ca ele sunt cauza. Eventual sa mai astepti inca o luna/ o folie

#3 2010-03-06 09:43:18

Ynna
Full member
Inregistrat: 2008-10-02

ms:*

#4 2010-03-06 10:10:08

damngirl
New member
Inregistrat: 2008-06-16

buna..am o mare ingrijorare...in ian mi-a venit menstruatia pe 22 ...apoi pe 3 febr am avut un contact sexual neprotejat dar nu a terminat in mine...apoi pe 16 febr mi-a venit menstruatia insa mai putin decat de obicei(3 zile)...pe 26 febr am mai avut un contact sexual neprotejat..insa de data aceasta prietenul meu a terminat in anus...iar aseara simtindu-ma cam balonata m-am speriat si am facut un test de sarcina ..iar la T mi-a iesit o liniuta ffff vag perceptibila asta dupa cateva minute bune(stiu k poate aparea si dak ai vreun chist )...vreau sa il mai repet maine dimineata....ca sa imi ies din pareri..voi ce credeti? va multumesc frumos

#5 2010-03-06 10:14:30

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Daca liniuta a doua nu a aparut in primele 5 minute nu e valabila. Cat despre risc, el exista. Oricum testul de sarcina din urina este concludent la trei saptamani de la contactul cu risc.

Fericita mamica de Aida Maria!

Publicitate

loading...

#6 2010-03-06 10:29:00

damngirl
New member
Inregistrat: 2008-06-16

il fac din nou maine si va scriu..eu ma tem de contactul neprotejat de pe 3 febr pt k pe 16 la menstruatie am avut mai putinsi cred ca eram si in perioada fertila( de obicei intr-o luna am mai mult decat in urmatoarea..asta de cand am eu menstruatie)dar parca in febr am avut mai putin decat ma asteptam..si imi e frica sa nu fie p menstruatie peste sarcina cesafac....multumesc mult!...app perioada de fertilitate sunt a 13-14 zi ?

#7 2010-03-06 15:51:40

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

damngirl a scris:

il fac din nou maine si va scriu..eu ma tem de contactul neprotejat de pe 3 febr pt k pe 16 la menstruatie am avut mai putinsi cred ca eram si in perioada fertila( de obicei intr-o luna am mai mult decat in urmatoarea..asta de cand am eu menstruatie)dar parca in febr am avut mai putin decat ma asteptam..si imi e frica sa nu fie p menstruatie peste sarcina cesafac....multumesc mult!...app perioada de fertilitate sunt a 13-14 zi ?

nu vreau sa fiu in nici un caz rea, dar mi se pare ca trebuie sa fii mult mai informata despre ce inseamna sa faci sex si cand chiar exista mari sanse sa ramai insarcinata. adica nu ar fi trebuit sa iti treaca prin cap macar sa faci sex neprotejat daca tu nici nu stii cand e perioada fertila. un simplu search pe google te-ar fi lamurit, ca sa nu mai zic ca e un articol cred si pe siteul asta. presupun ca nu esti extrem de informata nici in legatura cu bolile care se transmit pe cale sexuala, asa ca te indemn sa te informezi mai mult, sa fii mai responsabila si sa iti asumi faptul ca sexul nu e doar placere smile

perioada fertila e destul de complicat de stabilit, in cazul in care nu ai cicluri regulate. ceea ce se stie sigur e ca ovulezi cu 14 zile inainte de sangerare, asa ca asta poti stabili tu printr-o medie intre ciclurile tale, daca nu sunt regulate, sau cum ai zis, ziua 14 daca ai ciclu de 28 de zile. totusi, ovulatia nu este fixa, e influentata de multi factori si este important sa stii asta, anume ca metoda coitului intrerupt este printre cele care dau gres de multe ori. in plus, spermatozoizii traiesc mai multe zile, asa ca practic cateva zile inainte si cateva zile dupa ovulatie e periculos. si e periculos mereu daca nu stii statusul hiv al partenereului tau sau restul bolilor pe care le poarta. astea fiind zise, iti dai si tu seama ca practic e complicat sa stii cand e safe si cand nu, asa ca iti sugerez cu drag sa adopti o metoda de contraceptie mai adecvata, cel mai bine prezervativ, ca te protejeaza si de boli...

acestea fiind zise, chiar nu stiu ce sa zic despre situatia ta,
sper sa iti fie bine si sa nu te mai stresezi din motivul asta vreodata,
succes!

Ultima oara a fost editat de moksha (2010-03-06 15:52:22)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.