homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Nu esti logat.

căutare personalizată
căutare personalizată

AJUTOR- HR - indemnizatie crestere copil pana la 2 ani-4

#91 2009-04-29 09:39:21

Juli
Hero member
Inregistrat: 2008-07-03

Re: AJUTOR- HR - indemnizatie crestere copil pana la 2 ani

Nu cred ca vei beneficia in situatia ta.
Trebuie sa ai continuitate 12 luni, parca, ca sa poti beneficia de banii pt concediul de maternitate (cei 85% din venituri).
Mai multe nu stiu. Daca ai persoane care lucreaza la Resurse Umane, te poate ajuta si sa-ti spuna ce sa faci.

Are mama un baiat tare frumusel - Razvan Andrei

#92 2009-05-04 08:04:32

daliana
Hero member
Inregistrat: 2007-07-02

pt indemnizatie pt cresterea copilului trebuie sa ai 12 luni neintrerupte
pt indemnizatie maternitate e alta lege, consulta forumul adiacent, s-a discutat acolo, nu mai faceti confuzie intre cele 2 indemnizatii - juli, de ex.

There are two things in life: you have to die and you have to live until you die.
mamica de doua fete cucuiete

#93 2009-05-04 12:30:49

katami
Addicted member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

pt indemnizatie de maternitate tre sa ai min 6 luni lucrate, din cate stiu eu...

12.01.2010: Cristian Matei a iesit din ambalaaaaj! dance

Copiii vostri nu sunt copiii vostri. Ei sunt fiii si fiicele chemarii la viata. Vin prin voi, dar nu din voi. Si chiar daca sunt alaturi de voi, nu va apartin. Puteti sa le daruiti dragostea, dar nu si gandurile voastre. Caci ei au propriile lor ganduri. (Khalil Gibran)

#94 2009-05-04 15:43:51

daliana
Hero member
Inregistrat: 2007-07-02

parca se modificase la  o luna, scrie in topic, nu mai stiu, dar asa imi amintesc

There are two things in life: you have to die and you have to live until you die.
mamica de doua fete cucuiete

#95 2009-05-04 16:19:15

camysh
Moderator
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2007-12-08
Site

pentru mamicile si viitoarele mamici de gemeni/tripleti:

600 de lei, suplimentul pentru mamele cu gemeni

Părinţii care au gemeni sau tripleţi ar putea primi 600 de lei în plus pentru fiecare copil, potrivit unui proiect aprobat de Guvern. 

Executivul a avizat favorabil un proiect de lege, iniţiat de şase senatori şi deputaţi de la PNL, PDL şi minorităţi, care prevede acordarea unui supliment de 600 de lei în cazul naşterilor multiple, începând cu al doilea născut, pe lângă indemnizaţia clasică de creştere a copilului, în valoare de 85% din media veniturilor pe ultimul an. Proiectul a primit avize favorabile de la comisiile din Senat şi urmează să fie dezbătut de Camera Deputaţilor, forul decizional. Potrivit documentului propus, măsura ar urma să se aplice şi părinţilor care au în creştere gemeni sau tripleţi, până la doi, respectiv trei ani, la momentul intrării în vigoare a legii, iar cheltuiala totală se ridică la aproximativ 25 de milioane de lei anual.

Iniţiatorii susţin, în expunerea de motive anexată proiectului, că noua lege ar urma să aibă efect asupra unui număr de 3.500 de naşteri multiple care au loc anual, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

Parlamentarii spun că acum “se creează o discriminare între persoanele aflate în situaţii identice, copilul rezultat dintr-o naştere multiplă fiind supus discriminării încă de la naştere”, pentru că autorităţile au decis să acorde o singură indemnizaţie, indiferent de numărul copiilor, fără a se respecta astfel Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.

Guvernul a considerat că măsura din iniţiativa legislativă “este în concordanţă cu cele stabilite în Programul de Guvernare” şi ca atare i-a dat aviz pozitiv. În ceea ce priveşte impactul financiar calculat de Executiv, legea va scoate de la bugetul de stat “minimum 2,1 milioane de lei lunar, respectiv 25,2 milioane de lei anual”, raportat la cele 3.500 de naşteri multiple menţionate de iniţiatori în expunerea de motive.

De altfel, Mariana Nedelcu, secretar de stat pe afaceri sociale în Ministerul Muncii, a declarat pentru cotidianul.ro că susţine această iniţiativă, care este “foarte apropiată” de ceea ce intenţiona să promoveze într-un act al Guvernului. “Am discutat cu iniţiatorii şi le-am acceptat punctul de vedere şi l-am şi susţinut, aşa că nu vom mai veni cu un proiect pe această temă, aşteptăm să fie votat şi de Camera Deputaţilor. Noi pregătim acum modificări legislative astfel încât părinţii să beneficieze de o prestaţie unică, pentru toate drepturile ce li se cuvin, ca să îi scutim de alergătură”, a explicat Nedelcu. Oficialul a adăugat că se mai lucrează şi la creşterea stimulentului acordat părinţilor care decid să se întoarcă la serviciu şi care nu vor mai primi indemnizaţia, dar a exclus varianta scurtării concediului destinat creşterii copilului.

sursa: cotidianul.ro

#96 2009-05-16 11:16:38

anabella_n
Hero member
Inregistrat: 2009-04-17

revin cu o intrebare.
intre timp mi-am gasit de lucru, insa intre fostul job, unde inchei pe 23.05 si urmatorul unde incep pe 26.05, e aceasta pauza de 3 zile in cartea de munca.
am mai intrebat si pe un forum juridic si mi s-a spus ca in cazul in care fractiunile din luna in care nu am lucrat sunt sub jumate din numarul de zile lucratoare, se considera a fi luna intreaga, in care am cotizat.
voi ce stiti? e vreun articol de lege care sa prevada asa ceva? nu gasesc nicaieri informatia asta
multumesc

#97 2009-05-16 15:58:15

persifona
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: somewhere over the rainbow
Inregistrat: 2006-09-07

Asa stiu si eu

Stop chasing shadows, just enjoy the ride..

#98 2009-05-20 14:07:35

dya20
Sr. member
Inregistrat: 2007-12-26

Buna fetelor.Am si eu o intrebare..Am o prietena care s a angajat anul trecut in noiembrie.Luna aceasta a aflat ca este insarcinata in 3 luni.....adeq are 6-7 luni de munca...ar trebui sa nasca prin octombrie.problema e cu acel an de munca..Trebuie sa aiba 12 luni neintrerupte?Si daca si ar mai plati 1-2 luni pana s ar face anul ar putea?
Care e diferenta intre indemnizatie de maternitate si indemnizatie pentru cresterea copilului?mc frumos

“Nu pot schimba directia vantului, dar pot schimba pozitia velelor astfel incat sa ajung intotdeuna la destinatie.”

#99 2009-05-20 18:25:50

katami
Addicted member

dya, daca prietena ta este in luna a 3 a si are ACUM 6 luni muncite, tre sa faca pe cartea de munca inca 6... adica sa faca in asa fel incat sa isi tina serviciul... sa isi ia si 2 luni prenatal, ca se adauga la stagiul de cotizare.

concediul de maternitate este cel de 126 zile (4 luni). are dreptul la concediu de maternitate platit orice femeie care a lucrat minim 6 luni. din cele 126 zile, min 42 tre lasate pt lauzie (dupa nastere). astea 126 de zile, asa cum ziceam mai sus, se considera STAGIU DE COTIZARE si se adauga la anul ala. deci daca are lucrate 10 luni (pana in luna a 7 a) si isi ia prenatal inca 2 luni.... e ok.

buun... si daca are anul asta facut, are dreptul la concediul de crestere a copilului. acest concediu are o perioada de maxium 2 ani si are dreptul la el orice femeie care a lucrat 12 luni NEINTRERUPT, PANA LA data nasterii copilului (cotizatul dupa nastere sau retroactiv nu merge.... m-am interesat pt ca si eu is in situatia asta, as mai avea nevoie de vreo luna jumate ca sa beneficiez de concediu). concediul de crestere a copilului se plateste fie cu 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni, fie cu 600 ron (daca 85% alea ies mai putin de 6 mil). la asta se adauga (indiferent de situatia mamei, chiar daca nu a lucrat deloc), alocatia copilului, de 200 ron (pt copii sub 2 ani).

in cocluzie... dupa calculele mele, daca am inteles bine, prietena ta e ok, n-are decat sa lucreze pana in luna a 7a, sa-si ia concediul de maternitate de 126 zile si apoi sa intre in concediul de crestere a copilului. iar daca, cumva, are o sarcina mai dificila care n-o va lasa sa lucreze, sa vb cu medicul, sa-si ia concedii medicale.... sau sa isi tina fictiv cartea de munca intr-o firma a unui prieten/cunoscut, caruia sa-i plateasca vreo 4-5 mil pe alea cateva luni cat el cotizeaza la stat pt ea, pt ca, apoi, ea sa beneficieze 2 ani de indemnizatie. sarcina usoara!

Copiii vostri nu sunt copiii vostri. Ei sunt fiii si fiicele chemarii la viata. Vin prin voi, dar nu din voi. Si chiar daca sunt alaturi de voi, nu va apartin. Puteti sa le daruiti dragostea, dar nu si gandurile voastre. Caci ei au propriile lor ganduri. (Khalil Gibran)

#100 2009-05-20 21:32:10

dya20
Sr. member
Inregistrat: 2007-12-26

Mc frumos Katami.S ar putea sa fie cam la limita.o SA I TRANSMIT

“Nu pot schimba directia vantului, dar pot schimba pozitia velelor astfel incat sa ajung intotdeuna la destinatie.”

#101 2009-07-12 16:40:23

biju
Membru
Inregistrat: 2009-05-25

Am si eu o intrebare. Sunt in CIC din ianuarie 2009 insa lucrez in invatamant si am contract de munca pe perioada determinata. Contractul expira la 31.08.2009. Intrebarea este voi mai beneficia de indemnizatie dupa aceasta data? Va multumesc.

#102 2009-07-12 19:42:41

cocoleta
Hero member
Inregistrat: 2006-11-02

da vei beneficia legea spune sa ai 12 luni muncite inainte. deci nu conteaza contractul doar ca s-ar putea ca ei sa nu fie obligati sa te primeasca inapoi ( asta nu stiu sigur)

#103 2009-09-06 09:07:07

Crssy85
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-11-09
Site

Fetele care si-au depus dosarele pt CIC, ce acte sunt necesare? Si trebuie dosar separat pt alocatia de 200 lei? Si inca ceva... am auzit ca banii astia ii primesti la vreo 3 luni dupa ce ai depus dosarul.... e adevarat?

Ultima oara a fost editat de Crssy85 (2009-09-07 12:46:41)

"There are no miracles for those that have no faith in them.” - (Nu exista miracole pentru cei care nu cred in ele.)

http://tickers.baby-gaga.com/t/catcatar … fan+is.png

#104 2009-09-07 14:46:56

rozik
Full member
Inregistrat: 2006-08-31

nu stiu daca s-a schimbat ceva fata de anul trecut,dar eu am facut la inceput 3 dosare:pt alocatia de nou-nascut(213 lei,care se da doar o data),pentru trusou(150 lei),si pentru alocatia de 200 lei pe care  o primesc lunar,pana cand copilul va implini 2 ani.Uite actele care mi-au trebuit:
http://i613.photobucket.com/albums/tt220/rozi_mirela/P7112397.jpg
http://i613.photobucket.com/albums/tt220/rozi_mirela/P7112398.jpg
http://i613.photobucket.com/albums/tt220/rozi_mirela/P7112399.jpg
asa le-am fotografiat de la sora mea,care a nascut inaintea mea
Pentru indemnizatie,dosarul se depune dupa ce se termina cele 126 de zile care reprezinta concediul pt sarcina si lauzie(adica la cel putin 42 de zile dupa nasterea copilului).Nu mai stiu exact ce mi-a trebuit,parca mi-au dat de la Primarie niste acte care trebuiau completate la serviciu.
Da,e adevarat ca banii vin la 2-3 luni dupa depunerea dosarului.

Ultima oara a fost editat de rozik (2009-09-07 14:48:39)

Nu exista decat un singur copil perfect pe lumea asta si fiecare mama il are!
Hotararea de a avea un copil e cea mai importanta.Este ca si cum ai decide ca inima ta sa fie pentru totdeauna in afara corpului.

#105 2009-09-07 16:41:20

katami
Addicted member

de aia de 213 lei eu nici nu stiam ca exista....

ce aiurea ca te pun pe drumuri cand abia ai copchil mic acasa sad

si daca nu avem livret de familie? (pt ca nu se eliberau la momentul cand ne-am casatorit noi?) tre sa ma duc de pe acum la starea civila sa rezolv pb, nu?

si ce e aia "rangul copilului"? yikes

#106 2009-09-07 18:42:59

rozik
Full member

adica te duci la notar si declari in fata lui ca acesta este primul,al doilea sau al treilea copil pe care l-ai nascut(mi se pare ca doar pentru primii 3 nascuti se dau banii astia).Cred ca poate umbla si sotul dupa toate actele astea,la noi asa a fost,eu nici nu am iesit din casa,daca era ceva de semnat,imi aducea sa semnez si le ducea la dosar.Nu stiu ce sa zic in legatura cu livretul...poate ar trebui sa rezolvi acum,habar n-am..

Hotararea de a avea un copil e cea mai importanta.Este ca si cum ai decide ca inima ta sa fie pentru totdeauna in afara corpului.

#107 2009-09-07 19:03:19

Crssy85
Hero member
Site

Mc, rozik puss

"There are no miracles for those that have no faith in them.” - (Nu exista miracole pentru cei care nu cred in ele.)

#108 2009-09-07 19:48:06

rozik
Full member

N-ai pentru ce puss .Sper doar ca nu s-au schimbat lucrurile in ultimul an.

#109 2009-09-07 20:16:01

katami
Addicted member

aha, ms wink

#110 2009-09-08 11:44:30

fleurette
Hero member
Inregistrat: 2008-09-29

si la noi tot sotul va fi fugaritul...eu nu ma bag cu actele...lui ii place  partydance ...mie imi place sa le aranjez in dosar, dar nu sa le obtin  chicot

mamica de gemeni: Darius si Clarisa al9leacer

#111 2009-09-09 10:22:52

vreau-bebe-sonia
New member
Inregistrat: 2009-07-20

fleurete te pot numi negresit o sotzie fericita...de obicei se gaseshte rar un barbat descurcaretz... tummenupp
    in legatura cu indemnizatia , mai fetelor in sfarsit pot spune ca se face un lucru bun in romania...trebuie sa fitzi mandre de legea asta pt ca in italia de exemplu nu exista asa ceva....te ajuta statu foarte putzin  , adica doar 5 luni dupa ce nashti shi pe urma te lasa sa pashti linishtit ce ai recoltat de unu singur....deci cu pieptu inainte spre europa tongue....va poop!!!

proaspat casatorita ...happy!!!!!

#112 2009-09-22 10:11:16

Crssy85
Hero member
Site

Da, si in Anglia te lasa sa stai acasa doar 3 luni... traiasca Romanica tongue ( nu credeam ca voi spune asta vreodata lol  )

#113 2010-01-06 21:55:00

ginutza
New member
Inregistrat: 2007-09-19

buna mamicilor,
sunt proaspata burtica si as vrea sa scriu un calcul ca sa vad dc am calculat cum trebuie
sunt angajata din data de 16.09.2009 si am o burtica de doua luni,ar trebui sa nasc in iulie si daca imi iau cele 126 de zile dp ce nasc voi face un an de cand sunt angajata ca sa beneficiez de cei 85%,eu am continuitat in campul muncii,adica asa avea un an,dar nu as vrea sa ma duc la vechiul loc de munca pt adeverinta ca imi este cam scarba de ei.
sper sa fi inteles eu bine si daca stiti vreo lege care sa explice chestia asta,v-as fi recunoascatoare
sa auzim numai de bine

#114 2010-01-06 22:30:44

lauraura
Full member
Inregistrat: 2008-11-10

#115 2010-01-07 12:43:10

rozik
Full member

In momentul nasterii copilului trebuie sa ai 12 luni in care ai realizat venituri supuse impozitarii(indiferent cum iti iei cele 126 de zile de concediu pre si post-natal).Asadar,vei avea nevoie si de adeverinta de la fostul loc de munca.

#116 2010-03-10 14:04:56

katami
Addicted member

heelp! tre sa merg sa iau de la sefutz adeverinta cum ca am lucrat 12 luni... am descarcat acum modelul de pe net si am 2 nelamuriri (daca las sa o rezolve firma, pot sa mai astept cateva luni, deci tre sa stiu eu ce si cum).

asadar:
1. imi cere DATA LA CARE SE IMPLINESC CELE 42 DE ZILE ALE CONCEDIULUI DE LAUZIE. intrebarea mea: concediul de lauzie mi l-am lasat mai lung de 42 de zile... ca toata lumea, cred. ce trec? exact data in care mi s-a terminat postnatalul sau data in care se implinesc 42 de zile de la nastere? ma gandesc ca varianta 2, pt ca pt varianta 1 am rubrica separata ("data de inceput si sfarsit a conc de maternitate")....

2. "a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, dupa cum urmeaza: de la (data) la (data)". aici tre treecut doar pt lunile ANTERIOARE nasterii sau inclusiv postnatalul? ca cele 12 luni sunt detaliate ulterior. iar la steluta de subsol imi zice ca se com[pleteaza pt FIECARE DIN CELE 12 LUNI... adica doar pt cele anterioare? si cum pt fiecare, ca e un singur camp de completat?

#117 2010-03-10 15:00:02

AnaC
Full member
Inregistrat: 2010-03-10

Salut,
1. Scrii data la care se implinesc cele 42 de zile de concediu de lauzie, pentru ca pe ei ii intereseaza ca tu sa faci obligatoriu aceste zile (asa zice legea) indiferent daca tu ai avut mai multe.
2. Lunile anterioare nasterii (pentru care se calculeaza indemnizatia)

Trust me, fac astfel de adeverinte..lucrez la HR  punk

Pup

katami a scris:

heelp! tre sa merg sa iau de la sefutz adeverinta cum ca am lucrat 12 luni... am descarcat acum modelul de pe net si am 2 nelamuriri (daca las sa o rezolve firma, pot sa mai astept cateva luni, deci tre sa stiu eu ce si cum).

asadar:
1. imi cere DATA LA CARE SE IMPLINESC CELE 42 DE ZILE ALE CONCEDIULUI DE LAUZIE. intrebarea mea: concediul de lauzie mi l-am lasat mai lung de 42 de zile... ca toata lumea, cred. ce trec? exact data in care mi s-a terminat postnatalul sau data in care se implinesc 42 de zile de la nastere? ma gandesc ca varianta 2, pt ca pt varianta 1 am rubrica separata ("data de inceput si sfarsit a conc de maternitate")....

2. "a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, dupa cum urmeaza: de la (data) la (data)". aici tre treecut doar pt lunile ANTERIOARE nasterii sau inclusiv postnatalul? ca cele 12 luni sunt detaliate ulterior. iar la steluta de subsol imi zice ca se com[pleteaza pt FIECARE DIN CELE 12 LUNI... adica doar pt cele anterioare? si cum pt fiecare, ca e un singur camp de completat?

rugaciune Doamne, Te rog sa ne dai un bebe!

#118 2010-03-10 16:43:22

katami
Addicted member

aha, saru-mana. deci trec "de la (data angajarii)" "pana la (DATA NASTERII COPILULUI)?

si aceeasi chestie... pt luna nasterii copilului... venitul mi se calculeaza pana la data nasterii, nu? nu pe toata luna...

ms mult!

#119 2010-03-18 21:07:46

_alexa_
Hero member
De la: ghinioane mi se trage!!
Inregistrat: 2008-03-20

Fetelor, care va primiti banutii pe card, v-au intrat pe luna trecuta?
La mine trebuiau sa apara in jur de 16-17 ale lunii si inca nici un semn de ei.
Aveti idee daca s-a anuntat vre-o amanare?

Too often we lose sight of life's simple pleasures. Remember, when someone annoys you it takes 42 muscles to make your face frown, BUT, it only takes 4 muscles to extend your arm and bitch-slap that mother @#?*&! upside the head...
my baby boy hjarta

#120 2010-03-18 22:42:56

rozik
Full member

mie imi vin prin posta si i-am luat de pe 12(cunosc pe cineva acolo care ma anunta cand vin banii,si nu mai astept sa-mi vina randul conform planificarii lor)

Acum

Publicitate
Member
De la: Anticonceptionale.ro
Inregistrat: 2009-02-01

Footer-ul board-ului