homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Papanicolau si chisturi

#1 2010-03-08 10:27:10

mada007
Membru
Inregistrat: 2010-03-08

papanicolau si chisturi

examne papanicolau

1.adecvarea frotiurilor
SATISFACATOARE pt evaloare
2.caracterizare generala
-in limite normale
3.-
4.evaluare hormonala
STATUS HORMONAL COMPATIBIL CU VARSTA SI ANAMNEZA

CITODIAGNOSTIC BABES PAPANICOLAU(PAP)
CLASA C- I

pana aici am inteles,dar problema mea este la recomadarile scrise de medicul anatomopatolog si anume nu am inteles exact ce inseamna:leucocite moderat prezente si moderara flora coco-bacilana,....(un cuv care nu inteleg)cu celule scumoase superficiale si infermediare...nu stiu este grav??

iar pentru examenu de secretie ca tratement mi s-a dat ovule cervugid si daca in timpul acesta apare menstruatia trb intrerupt din cate stiu,dar dupa trecerea acesteia se poate continua cu ovulele pana la terminare?

si mai am o problema: am fost operata de chist ovarian drept acum3 ani de zile,iar in urma ecografiei transvaginale mi-au reiesit dinou pe strangu de data acceasta,dar si pe dreptu(mai putine).ca diagnostic am ovar stang micropolichistic..doamna doctor mi-a dat tratament cu pipule contraceptive(melleva)6 luni..credeti ca am sanse sa de-a inapoi???nu vreau sa ajung iar la operatie:-(((.aceste pilule am inteles ca trb sa le iau din prima zi de menstruatie(timp de 21 de zile)apoi 7 pauza si a 8 zi incept iar timp de 21 de zile si iar pauza si a 8 a zi..tot asa...am inteles bine ??

va rog din suflet sa imi raspunda cineva...am doar 19 ani si vreau sa fiu lamurita
va multumesc!!!

#2 2010-03-11 10:48:46

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: papanicolau si chisturi

cita vreme ai papanicolau clasa I nimic nu poate fi grav pentru ca e cel mai bun rezultat posibil(mai bun de atit nu exista)
ma vad nevoita sa iti spun si tie cum am mai spus si altora ca buletinele de analize sunt o forma de comunicare intre medic si laborator, deci nu ti se adreseaza tie, nu tu trebuie sa stii sa le citesti si sa le interpretezi ci medicul tau.
bun.
ovarul micropolichistic nu e o boala. cel mai probabil e vorba de chisturi functionale acolo care evident vor disparea de vreme ce pui ovarul in repaus.
ai inteles bine, asa se iau contraceptivele care ti-au fost prescrise.
as vrea suplimentar sa te rog sa mergi cu toate neclaritatile legate de ele la un medic de planning sa iti explice tot ce trebuie sa stii si sa iti raspunda la intrebari

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.