Microgynon-AC depasite sau nu?
- ramontza
- New member
- Inregistrat: 2010-03-10
Microgynon-AC depasite sau nu?
As avea si eu unele nelamuriri in legatura cu AC.Iau de aprox 5 ani microgynon si nu am avut efecte adverse de la ele(cel putin vizibile) iar d-na doctor ginecolog mi-a zis ca nu e nevoie sa fac pauza,deoarece AC sunt hormoni feminini si nu fac rau organismului.Dupa aceea am fost la o ecografie pt sani si a fost totul normal (doar cateva chistulete cu apa-care a zis ca sunt ceva normal) dar d-na doctor m-a intrebat ce AC iau si mi-a zis de Microgynon ca sunt cam depasite si ca ar trebui sa iau altceva.M-am documentat putin si Micriogynonul,in comparatie cu alte AC,are un continut destul de mic de estrogen. As avea urmatoarele intrebari: 1)Care ar fi AC cu un dozaj de hormoni mai mic si mai recent aparute(si care sa zicem ar fi mai bune decat Microgynonul). 2)Care sunt analizele de sange in care se poate vedea influenta AC asupra organismului. 3)Care ar fi efectele intreruperii AC asupra organismului(ingrasare,cosuri,etc). 4)Care pot fi efectele asupra ficatului si a ovarelor in cazul administrarii AC pe termen lung.
- andreea_andy2
- Moderator
- De la: Gurile Deltei
- Inregistrat: 2007-12-08
Re: Microgynon-AC depasite sau nu?
1. Nu stiu cu exactitate raspunsul, insa anticonceptionalele cele mai bune sunt cele cu care te simti tu bine. Nu conteaza daca sunt aparute mai demult.
2. Colesterol total, colesterol fractiuni, trigliceride, glicemie, TGO, TGP, timp quick.
3. Nu ai de unde sa stii cu siguranta. Depinde de organismul tau cum va reactiona la intrerupere.
4. Tinand cont ca se metabolizeaza in ficat (ca orice medicament de altfel), anticonceptionalele pot afecta ficatul. Tocmai de-asta se fac si analizele. Asupra ovarelor, nu au efecte negative.
Fericita mamica de Aida Maria!
- ramontza
- New member
- moksha
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-19
black_dress a scris:1. Nu stiu cu exactitate raspunsul, insa anticonceptionalele cele mai bune sunt cele cu care te simti tu bine. Nu conteaza daca sunt aparute mai demult.
2. Colesterol total, colesterol fractiuni, trigliceride, glicemie, TGO, TGP, timp quick.
3. Nu ai de unde sa stii cu siguranta. Depinde de organismul tau cum va reactiona la intrerupere.
4. Tinand cont ca se metabolizeaza in ficat (ca orice medicament de altfel), anticonceptionalele pot afecta ficatul. Tocmai de-asta se fac si analizele. Asupra ovarelor, nu au efecte negative.
nici eu nu stiu raspunsul la intrebarea 1, nu sunt experta in asa ceva, dar subscriu la ce a scris black_dress si vreau sa adaug la 2 ca e bune si o ecografie hepatica, pentru ca pot aparea uneori adenoame hepatice, tumori BENIGNE, dar de care e bine sa stim.
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
moksha a scris:black_dress a scris:1. Nu stiu cu exactitate raspunsul, insa anticonceptionalele cele mai bune sunt cele cu care te simti tu bine. Nu conteaza daca sunt aparute mai demult.
nici eu nu stiu raspunsul la intrebarea 1, nu sunt experta in asa ceva, dar subscriu la ce a scris black_dress si vreau sa adaug la 2 ca e bune si o ecografie hepatica, pentru ca pot aparea uneori adenoame hepatice, tumori BENIGNE, dar de care e bine sa stim.
1. microgynon contin 30 micrograme de estrogen, marea majoritate a contraceptivelor de generatie III am mai putin(20)...asta nu inseamna insa ca Microgynon sunt depasite...daca vrei sa stii parerea mea sunt unele din cele mai echilibrate contraceptive din cite exista 2.cam alea spuse de fete 3.cam tot asa cum au zis fetele 4. anticonceptionalele nu afecteaza ficatul sanatos prin utilizare indelungata!!!!!! probleme pot aparea, sunt citate in literatura de specialitate si sunt scrise si pe prospect insa ele nu se datoreaza utilizarii indelungate ci susceptibilitatii organismului tau si de regula apar relativ repede dupa debutul utilizarii contraceptivelor, nu dupa ani de zile. cu totul alta discutie se face daca ficatul e in suferinta deja dintr-o alta cauza fara legatura cu contraceptivele Utilizarea contraceptivelor combinate timp de 5 ani fara intrarupere ofera o protectie impotriva cancerului de ovar de aprox 40%, iar utilizarea timp de 10 ani fara intrerupere ofera protectie impotriva cancerului de ovar de pina la 80%...asta fiindca ai intrebat de efectul asupra ovarelor Desi nu ai intrebat, am sa iti spun de la mine ca e recomandat sa mergi sa discuti cu un medic de planning, sau macar cu medicul tau ginecolog(nu cu doamna care a facut echografia de sin) pentru ca evident e un medic bine informat si poti avea incredere in ce iti zice
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
doctoressa a scris:daca vrei sa stii parerea mea sunt unele din cele mai echilibrate contraceptive din cite exista
atat de echilibrate, incat pe mine m-au ingrasat cu 10 kg si mi-au format in 2 ani un fibroadenom de 2,5 cm .
- ramontza
- New member
Va multumesc pentru raspunsuri. Mi-am clarificat cat de cat unele nelamuriri,iar in legatura cu discutia cu ginecologul,am avut-o si mi-a zis in mare acelasi lucru,adica AC nu au efecte negative majore asupra organismului.Dar intreband dintr-o parte in alta(pe la cunostiinte)am auzit si alte pareri(astea venind de la alti medici ginecologi) si tocmai de asta am deschis subiectul asta pe forum ca poate aflu din experienta si cunostiintele altora.
- ramontza
- New member
anca90 a scris:doctoressa a scris:daca vrei sa stii parerea mea sunt unele din cele mai echilibrate contraceptive din cite exista
atat de echilibrate, incat pe mine m-au ingrasat cu 10 kg si mi-au format in 2 ani un fibroadenom de 2,5 cm .
Cat timp le-ai luat?Si ce ai facut dupa ce ti-a depistat fibroadenomul?Ai luat alte Ac?
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
2 ani. nu am mai luat alte AC.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|