homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Infectie e-coli

#1 2010-03-17 13:36:29

nemira
New member
Inregistrat: 2009-07-16

infectie e-coli

Buna ..din nou!

Ca multe alte cazuri, am o infectie cu e-coli ce recidiveaza la cea mai mica raceala. Ultima analiza la urina mi-am facut-o prin septembrie 2009 si-a iesit sterila.... bucurie mare , insa acum iarasi ma confrunt cu ea!

In urma analizei cu antibiograma sunt sensibila la majoritatea antibioticelor (ampicilina, amoxicilina, cefazolin, cefuroxim, cefotaxim, ceftazidim, cefedim, imipenem, gentamicina - destul de slabuta, acid nalidixic, norfloxacin, cotrimoxazol si-o sensibilitate mare la levofloxacin) . Am mers la medicul de familie sa-mi recomande ceva si am primit 7 zile sa iau norfloxacin(le-am combinat cu biotics), insa inca simt usturimi si dureri la rinichi.

Tot medicul mi-a spus ca odata ce ai fost diagnosticata cu e-coli, nu mai scapi! In timpul administrarii tratamentului si-o perioada dupa, e posibil sa-ti rezulte analize satisfacatoare, insa la cea mai mica raceala la picioare reapare.

As incerca alt antibiotic (ceva levofloxacin pt ca-i sensibilitatea mare), combinat cu Uricol . Am inceput sa iau si anticonceptionale si mai mult ca sigur va interactiona , insa fiind in perioada stopului, as scapa mai usor.

Dupa reusesc sa am o analiza satisfacatoare la urina, as face si tratamentul de 3 luni cu Uro-vaxom, repetat anual !

Mi-e frica ca as ausor reusesti sa dai din una-n alta ...de la e-coli in candidoza , de acolo ...mai poti capata si-o rana pe col ...o ffff !!!!

Ajutati-ma c-un sfat .... o solutie , o parere ..va rog

#2 2010-03-17 21:47:36

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

Re: infectie e-coli

Infectia cu e coli nu poate recidiva la cea mai mica raceala cum zici tu, consider ca exprimarea doctorului tau a fost un pic nefericita. Nu e vorba ca nu mai scapi, nici ca apare cand racesti. Ideea e una simpla - e coli e practic o enterobacterie, adica ea traieste in intestin, putand ajunge destul de usor la nivelul aparatului genito-urinar fie prin manevre tip sters invers, lenjerie stramta, diaree etc. Deci nu sunt de acord cu raceala la picioare, poti dezvolta o simptomatologie tip infectie urinara, dar nu neaparat sa dezvolti infectie cu e coli. Ceea ce trebuia sa iti explice e ca nu e o infectie grava, ca exista tratament si ca e posibil sa se mai repete dar nu e o tragedie.

Nu inteleg nici exprimarea ta cu destul de slabuta si destul de puternic - ma refer la antibiotice. Antibiograma nu e facuta sa o citesti tu, pentru ca nu poti intelege exact termenii folositi si imi pare rau ca doctorul tau nu ti-a explicat exact. Antibiograma are 3 rezultate - sensibil, intermediar si rezistent. Mai departe nu stiu de unde ai ideea cu destul de slabuta si sensibilitate mare si daca ai primit asa un rezultat de la laborator ar fi o greseala din partea lor sa nu il comunice unui medic si sa lase pacientul sa lectureze analize. In primul rand levofloxacina e considerata o fluorchinolona respiratorie, face concentratii micute la nivel urinar, asa ca nu are prea multa legatura cu infectia ta. Bun si din aceeasi clasa ar fi fost acidul nalidixic, cum este la fel si norfloxacinul care chiar se elimina urinar si e ok. Deci nu lua tu antibiotice aiurea, pentru ca pur si simplu nu ai cum sa o nimeresti prea bine smile

Nu am date despre uro-vaxom decat ca ar contine e coli in compozitie si ar stimula nespecific, dar nu am o parere prea buna prin prisma mecanismelor pe care le declanseaza la nivel imun. Nu sunt de durata si tot ce ar putea face e sa iti supere e coli-ul de la nivel intestinal, care e normal sa fie acolo si nu ar fi bine sa dispara. Dar de asta mai asteapta pareri, eu doar mi-am dat cu parerea.

Tine minte ca:
1. iei antibiotic cum iti da medicul, nu cum crezi
2. infectia nu recidiveaza de la raceala ci de la o scapare de-a ta in sensul d emai sus sau de la frecvente tulburari gastro-intestinale etc, eu asta cred
3. lasa panica, serios nu e motiv sa fii asa stresata si prapastioasa, nu dai chiar asa usor din una in alta, stai linistita

Sanatate multa!

#3 2010-03-22 11:01:05

nemira
New member
Inregistrat: 2009-07-16

Re: infectie e-coli

Multumesc din sulfet pentru raspunsul complet !!!!!

Daca ai sti ce mult conteaza ... m-am linistit putin, asta si pentru ca am reusit sa citesc destule informatii de e-coli. O sa merg din nou la un medic , sa vad ce-mi recomanda, si-n plus o sa refac analizele

Multumesc!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.