homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Conizatie

#1 2010-03-20 19:22:59

ela42
Membru
Inregistrat: 2010-03-20

Conizatie

Va rog din suflet ajutati-ma cu interpretarea unui rezultat histopatologic efectuat ca urmare a unei conizatii + chiuretaj endocol (10.03.2010) si eventual ce ar trebui sa fac ca acesta sa nu degenereze in cancer.
Sunt extrem de speriata, ma asteptam la ce-i mai rau avand in vedere ca sunt infectat cu HPV 31, cred ca numai Bunul D-zeu a vrut ca sa nu fie cancer. Mentionez ca am fost o ignoranta si nu mi-am facut testul papanicolaou de 2 ani, iar cand l-am facut surpriza ; HSIL !!!
Deci :
1. Fragment de col inclus in 15 blocuri examinate pe 54 sectiuni + 9 sectiuni endocol.
Cervicita cronica eroziva, displazie koilocitotica simpla in majoritatea sectiunilor, dar la nivelul comisurilor displazia este severa, H-SIL (predominant stg).
Margini de excizie cu eroziuni.
Leziuni asociate - micoza, dilatatii glandulare chistice.

2. Biopsie de endocol cu fragmente atasate de epiteliu pavimentos ingrosat.
Mucoasa fragmentata, cheaguri.
Endocervicita cronica cu metaplazie pavimentoasa.
Ce inseamna toate astea? anatomopatologul un medic de exceptie, ca si medicul care m-a tratat sunt oameni de exceptie.
va multumesc !

Ultima oara a fost editat de ela42 (2010-03-21 12:05:02)

#2 2010-03-22 09:05:29

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: Conizatie

inseamna o infectie veche, netratata, candidozica probabil, eroziva.
cred ca tot ce poti sa faci e sa tratezi la timp infectiile vaginale si sa iti faci periodic testul Babes Papanicolau(evident cu scopul de a surprinde din pripa orice fel de modificari)

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2010-03-22 11:55:01

ela42
Membru
Inregistrat: 2010-03-20

Re: Conizatie

Va multumesc f. mult doctoressa, sunt mult mai linistita. Credeti totusi ca, conizatia a fost necesara ??

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.