homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Rezultat pap proooooost si cervicita

#1 2010-02-23 14:41:00

mela06
New member
Inregistrat: 2010-02-23

rezultat pap proooooost si cervicita

am facut un pap in ian si rez a fost: se constata prezenta unor gramezi de celule epiteliale parabazale cu nucleu marit de volum si cromatina activa. sunt prezente celule cilindrice endocericale si metaplazice normale. CLZ: celule scuamoase atipice, fara a se putea exclude prezenta unei leziuni scuamoase intraepiteliale de grad inalt (ASC-H).
Am facut colposcopie, clz: ectopie, revide pt ERAD.
Ma poate ajuta si pe mine cineva sa-mi spuna CE INSEAMNA rezultatele?
Simt ca innebunesc, doctorul mi-a zis sec: e foarte grav, fara alt raspuns. Am iesit ca prostul din cabinet, doar mai speriata decat mersesem.
Colac peste pupaza, ma programasem la ERAD pt 08 martie, dar pentru ca mi-a venit ciclul azi, (adica mai repede cu 6 zile), nu mai pot merge nici atunci la ERAD, ca am inteles ca trebuie in primele zile dupa menstruatie, iar doctorul meu e plecat pana atunci.....
In clz nu stiu exact ce am si nu stiu nici ce sa mai fac in continuare, ca nu vreau sa mai astept inca o luna.
Asa si am uitat sa spun ca am si o rana pe col "mare" - cum a zis doctorul, adica de jur imprejurul canalului endocervical (cred ca asa se numeste).
Ma poate ajuta cineva sa-mi explice, eventual o recomandare de doctor bun la care sa pot ajunge sapt viitoare?

Ultima oara a fost editat de mela06 (2010-02-23 14:46:53)

#2 2010-02-23 23:30:25

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

Re: rezultat pap proooooost si cervicita

mela i am lasat doctoressei linkul...

happy with him...inlove with him...puss

#3 2010-02-24 09:18:48

mela06
New member

iti multumesc fff frumos

#4 2010-02-24 22:16:00

Lavinia_tia
Sr. member
Inregistrat: 2006-12-30

incearca la dna dr virginia tarlea (bucuresti, sanador sau medsana). nu stiu daca e disponibila asa repede, dar merita sa incerci.

si apoi ceva f important: inainte de a face interventia (erad-ul) cere-i dr tau toate lamuririle. vezi exact ce ai. sa iti interpreteze analizele. "e grav" nu inseamna nimic. cere-i sa iti explice mai in detaliu. o sa te ajute si pe tine mai tarziu cand vei dori sa explici prin ce ai trecut. ca si pacient ma gandesc ca e bine sa iti stii trecutul medical.

bafta!

#5 2010-03-05 12:04:31

mela06
New member

Multumesc pentru raspuns.
Am fost miercuri si mi-am facut ERAD la Medlife. Doctorul mi-a explicat ce si cum si m-a cam lamurit. S-a purtat super. Am avut anestezie generala si toata treaba de cand am intrat in sala si pana m-am trezit a fost de 1 ora. Apoi am avut sangerare usoara si dureri ca la menstra si a zis ca e normal. Am plecat acasa dupa inca o ora.
Acum insa (e vineri-deci dupa 2 zile ) am iar o scurgere cu ceva sange in ea, nu este abundenta. Intrebarea mea e daca e normal asa ceva?
Doctorul mi-a zis sa-l sun daca apare vreo sangerare abundenta. Si nu mi-a dat nici un fel de tratament, doar niste Flamexin cate un pliculet pe zi si numai daca ma doare, ca a zis ca nu e nevoie. Si ca dupa cate a vazut el, crede ca rezultatul la analiza histopatologica va fi bun. (si e gata undeva peste vreo 3 sapt).
A zis ca vedem atunci ce mai facem, in functie de rezultat.

Ma poate ajuta cineva cu un raspuns? Va rog.

Publicitate

loading...

#6 2010-03-05 12:11:53

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

eu am avut sangerari dupa ERAD si mi s-a spus ca e normal. numai ca la mine au inceput dupa vreo 7 zile si au tinut destul de mult. e imposibil sa se intample la toata lumea la fel

#7 2010-03-05 12:26:36

mela06
New member

Mi-a zis si mie doctorul ca e posibil sa imi apara sangerari (din acest motiv a si zis sa il sun daca sunt abundente), dar ma gandesc ca e ff repede, adica a trecut efectiv doar 1 zi. Si e mai degraba o secretie albicioasa cu sange in ea, nu sange curat cum a fost atunci imediat dupa ERAD.

#8 2010-03-05 12:29:16

gargarita
Moderator

eu am avut doar secretii apoase imediat dupa si apoi sangerari. de curand povestea cineva pe forum ca nu a avut nici o sangerare dupa ERAD. deci... probabil depinde de multe. daca te ingrijoreaza, suna medicul.

#9 2010-03-16 19:45:33

mela06
New member

Am nevoie urgenta de ajutor. Am primit rezultatul histopatologic n urama ERAD-ului, care suna cam asa:

Piesa trimisa: 1.Fragment de col-buza anterioara
2.Fragment de col-buza posterioara
Nr. blocuri:3440-3441S\col H&E
Descriere microscopica:
1. Fragment cervical din zona jonctionala acoperit de epiteliu de metaplazie scuamoasa cu displazie usoara (CIN I) si rare glande endocervicale dilatate chistic.
2. Fragment cervical prezentind in suprafata, partial, epiteliu scuamos cu parakeratoza si acantoza si partial epiteliu de metaplazie scuamoasa imatura, fara atipii, si infiltrat inflamator mixt in stroma.
Concluzie:
Displazie usoara a epiteliului scuamos in zona de transformare a buzei cervicale anterioare
Endocervicita subacuta

Poate cineva sami spuna ce inseamna? va rog.... pana ajung la medic sa il interpreteze, nu mai am rabdare disperat

#10 2010-03-16 22:59:26

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30

Este foarte bine. Ti-a iesit doar o displazie usoara pe buza anterioara, ceea ce inseamna modificari minore. Vezi pe google ce inseamna asta, dar in esenta nu ai de ce sa iti faci griji. Oricum, avand in vedere pap-ul tau este cel mai bun lucru care iti putea iesi, asa ca stai linistita.
La ce doctor ai fost la Medlife?

21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

#11 2010-03-17 12:52:37

mela06
New member

Am citit si eu ce insemna aest CIN I si m-am mai linistit. Sunt constienta ca putea sa iasa muuult mai rau, vand in vedere pap-ul. Iti multumesc pentru raspuns. o sa merg si la doctor sa-mi spuna si parerea lui si sa vad ce am de facut in continuare. La Medlife am fost la dr. Albu Dragos.
  applause  Un doctor exceptional din punctul meu de vedere. A avut rabdare cu mine si mi-a explicat tot ce vroiam sa stiu la momentul respectiv (asta dupa alti 3 medici care nu ma lamurisera, nici macar ce am). Tot la el o sa merg si pentru interpretare, ca asa am discutat atunci dupa ce mi-a facut ERAD-ul.
Un alt doctor bun tot la Medlife este si dr Predoi Silviu, eu la el am vrut sa merg initial, numai ca este f aglomerat si cum eu vroiam cat mai repede o programare, m-am rugat de fetele de la receptie si cu greu am obtinut programarea la dr. Albu. Inca o data nota 20 cu felicitari pentru profesionalism.

#12 2010-03-22 08:05:04

mela06
New member

Acum m-am trezit cu alta problema. Am de mai mult de o saptamana - cam de vreo 10 zile mai precis - sangerari post ERAD. Nefiind fff abundente u mi-am pus asa problema lor, atata doar ca acum m-am trezit ca mi-a venit si ciclul peste  bang (stiu ca este ciclu din cauza ca mie imi vine regulat si am si manifestarile specifice - adica o usoara durere cum am avut dintotdeauna).
intrebarea mea este daca este periculos ca se suprapun cele 2 (sangerarea si menstra), adica ce riscuri exista. supa  la doctor nu am ajuns din motive obiective, si nici nu cred ca ajung pana dupa paste. Acum cu menstruatia oricum nici nu cred ca am ce cauta-pentu control post ERAD.

#13 2010-03-22 09:00:29

gargarita
Moderator

sangerarea dupa ERAD este normala. nu este problema ca s-au suprapus cu menstra. urmareste ce se intampla dupa ce trece menstra.

#14 2010-03-22 13:51:16

mela06
New member

Multumesc pentru raspuns. Sper intr-adevar sa nu fie nici o problema ca s-au suprapus. O sa mai vad sapt viitoare dupa ce imi trece menstra ce se mai intampla. eu ma gandeam sa nu apara ceva complicatii din cauza menstrei, gen infectie sau altceva din cauza ca nu s-a vindecat rana dupa ERAD. Si cam cat ar tine in mod normal sangerarile astea post ERAD? Nu e mult ca le am deja de 10 zile?

#15 2010-03-22 13:56:42

gargarita
Moderator

la mine a durat 11 zile sangerarea. dar nu e ceva batut in cuie. vezi sa nu fie prea abundenta, in cazul asta ar trebui sa vorbesti cu medicul tau. in rest nu-ti face probleme.

#16 2010-03-22 19:25:16

mela06
New member

iti multumesc pentru raspunsurile prompt, mai ales ca ai darul de a ma mai linisti. Totusi, tu ce intelegi prin sangerare abundenta? Adica si doctoul meu mi-a zis tot asa, sa-l sun dc e abundenta, iar eu bulversata cum eram atunci dupa interventie nu l-am intrebat ce intelege prin asta. Si te rog sa ma scuzi dc sunt sacaita, dar imi tot pun mii si mii de intrebari.

Ultima oara a fost editat de mela06 (2010-03-22 19:26:09)

#17 2010-03-22 19:44:49

gargarita
Moderator

e destul de relativ termenul  nustiu  la mine cel mai abundent a fost ca o zi de menstra cu flux usor spre mediu. dar si aici e interpretabil ca ce e la mine flux mediu poate la tine e altceva. ideea e ca sangerare abundenta se intampla daca pateste ceva un vas de sange in zona, uneori se intampla asta dupa ERAD. in cazul asta mai trebuie facuta o mica cauterizare ca sa fie rezolvat vasul respectiv, dar cred ca o sa-ti dai seama daca se intampla, cred ca o sa fie serioasa sangerarea.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.