Colposcopie interpretare
- Puccina
- Full member
- Inregistrat: 2007-02-07
colposcopie interpretare
hello, am ajuns sa imi fac colposcopie. Ma interesa sa stiu daca am vreo rana. Doctora (apropo tin sa multumesc din suflet persoanei care mi-a recomandt-o pe doamna dr Tarlea de la Sanador, e prima data cand nu plec cu dureri si plansa de la o colposcopie) mi-a spus ca 40% din femei se nasc cu o parte a uterului inspre vagin (ca o manusa intoarsa spre interior) si ca, o data cu inaintarea in varsta, acesta se retrage si intra in pozitia normala. cam asta cica s-a intamplat si la mine. Pare ca este si HPV pe acolo, asa a spus ca vazut, si ca ar fi bine sa imi fac testarea. Acum un an am avut 3 negi in zona genitala la exterior, presupun ca purtatoare a HPV sunt, doar ca nu stiu ce tulpini.
Mi-a spus ca nu poate folosi cuvantul rana, ca ea nu foloseste termenul asta, ca daca sunt infectata cu HPV o sa o tratam ca pe o rana, daca nu, sa fiu sanatoasa si la revedere.
Va trimit si analiza colposcopiei.
FP: col cu zona rosia medie mai extinsa posterior AA:JSC tip 1 mai exteriorizata posterior - ectropion. Zona de transformare pavimentoasa normala cu sechele glandulare - multiple orificii glandulare prin care se exteriorizeaza glera filanta. TL: negativ, colpita punctata.
Mi-a spus ca termenul este de "ectopie" dar poate am retinut eu gresit, nu bag mana in foc pentru acesta, nu e scris pe raportul medical.
Acum intrebarea: chiar nu este nici o problema? De ce numai daca este HPV prezent este importanta aceasta formatiune ca sa ii spun asa? HPV tulpinile cancerigene, sau orice fel de tulpini?
Mersi mult
Time is a great teacher, but unfortunately it kills all its pupils ..
- moksha
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-19
Re: colposcopie interpretare
Revin si spun ca ai dreptul sa ii pui o mie si una de intrebari, pana iti e clar, de aia e doctorita ta.
Parerea mea e ca nimeni de pe acest forum nu iti poate da o parere mai avizata decat a doamnei doctor Tarlea, chiar si numai pentru faptul ca are o experienta foarte vasta si mai mult decat atat a vazut ce ai acolo.
Astfel ca urmatorul pas de facut este sa faci genotiparea hpv si sa fugi cu rezultatul la doamna doctor, sa stabiliti impreuna ce e de facut.
Sanatate multa!
- December
- Hero member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2009-09-09
- Site
Subscriu la ce a zis moksha, dr Tarlea stie ce vorbeste si nu-ti va spune ca ai ceea ce nu ai (cum am auzit ca fac altii ) deci cu toata increderea inainte Multa sanatate!
Ultima oara a fost editat de December (2010-02-19 08:53:42)
Dacă tu crezi că poți, sau dacă crezi că nu poți, oricum ai dreptate. (Henry Ford)
- Puccina
- Full member
Mi-a placut intr-adevar foarte mult doamna doctor dar deja, dupa cati medici am vazut si am ascultat, nu pot spune ca am incredere 100%, cu tot respectul fata de experienta doamnei doctor.
Luand-o invers, de unde scos eu 460 lei pentru genotipare? pentru boala incurabila (vezi cancer) pe care o poate da HPV e al naibii de scump testul asa ca va mai dura mult si bine pana ajung eu sa-l fac si sa mai o vad pe doamna doctor.
De aceea mi-am si permis sa pun intrebarea pe forum pentru ca doamna mi-a spus ca ne lamurim cu tot doar la genotipare care , evident, va mai avea de asteptat.
Ultima oara a fost editat de Puccina (2010-02-19 10:05:56)
- Lavinia_tia
- Sr. member
- Inregistrat: 2006-12-30
este important sa iti faci testul si mai ales sa intrebi medicul tau absolut tot ce te framanta.
termenul este ectopie. zona pe care o ai + HPV => modificari negative la nivelul colului care in timp pot duce la cancer. zona aceea fara HPV => in timp se va retrage asa cum spunea dna. dr..
stiu ca este costisitor sa iti faci testul, dar incearca sa il faci cat de curand. te ajuta si o ajuta pe dna. dr. in vederea unei diagnostigari complete. este mai bine sa ai analize facute in perioade de timp foarte apropiate pentru a se coordona toate informatiile.
- Puccina
- Full member
Ok deci ... sa o luam cu inceputul. HPV este un virus, nu este pe col, este..cam pretutindeni, faptul ca te ustura si esti rosie poate fi orice tip de inflamatie, eu stiam ca nu prea are simptome.
Pentru a afla daca ai sau nu HPV trebuie sa faci o analiza speciala care la sanador costa 460 de lei. degeaba faci colposcopie, papa sau analiza de secretie, pentru ca ele iti vor arata doar daca ai infectii, inflamatii sau alte tipuri de dereglari, HPV nu se va vedea la nici una din ele.
Streptococul B este periculos doar in momentul in care vei dori sa nasti pentru ca il poate lua fatul si cauza malformatii. In general femeile cu streptococ B aleg cezariana sau se trateaza.
De ce sa iti fie frica de colposcopie? Este un consult cu o microcamera introdusa cu care se poate vedea mai usor colul, nu ai absolut nici un motiv sa te temi.
de candida ai scapat sau inca o ai? poate fi motivul senzatiei de jena pe care o resimti. Din experienta persoana iti spun ca desi e o boala infima, este foarte pacatoasa, are simptome foarte ...stupide.
Eu zic sa te linisteti, sa faci colposcopia sa vezi daca nu ai vreo rana pe col si abia apoi sa vezi ce ai de facut. Degeaba te stresezi inainte de a stii ce ai.
Ma voi repeta, nimeni nu are de unde sa stie daca tu ai sau nu HPV, poti sa nu ai condiloame si sa il ai, poti sa ai condiloame dar sa ai tulpina HPV care nu duce la cancer de col. daca ai posibilitati financiare fa-ti genotiparea.
Ultima oara a fost editat de Puccina (2010-03-27 12:48:45)
- Puccina
- Full member
HPV din cate stiu eu il are peste 80% din populatie. Din cate ne-ai spus tu putem observa doar ca ai avut mai multe probleme genitale, este posibil sa ai HPV. Dar iti repet, este dar o presupunere care nu isi are baza pe ce analize ne-ai spus tu ca ti-ai facut. Totusi ai avut destul de multe probleme..
Daca ai rana in mod normal iti spune si medicul care iti face ec transvaginala. vad ca nu mai exista primul post ca sa ma mai uit o data la papa.
HPV daca ai cu risc scazut nu trebuie sa iti faci griji in privinta lui, cum am spus foarte multe persoane ajung sa il ia. Daca ai cu risc crescut... asta nu stiu sa iti spun de unde poti sa vezi inafara de o genotipare.
Faptul ca tu spui ca este colul rosu, hai sa iti spun povestea mea cu o geniala asistenta. In primul rand te-as sfatui sa nu mai ai incredere ca toate asistentele care se dau destepte. Una mi-a spus mie ca am rana pe col si una chiar foarte urata desi eu facusem colpo si nu aveam nimic. Am intrat in panica, am mai facut o colpo, si asa cum ma asteptam, nu aveam absolut nimic. Daca ai probleme este posibil sa ai o banala candida. HPV nu cred ca da atatea simptome de roseata si durere, mie imi suna a candida 100%.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|