Probleme multiple : candida, intarziere mentrustie, stres f mult etc.
- valy_dv
- Membru
- Inregistrat: 2010-04-04
Probleme multiple : candida, intarziere mentrustie, stres f mult etc.
Buna ziua
Cred ca de cateva ore citesc peste tot pe internet si aici in mai multe topicuri, insa sunt nelamurita si confuza si am nevoie de ajutor. Ma intereseaza un tratament pentru CANDIDA (imi cer scuze pt postul lung, insa am dorit sa fie informatii complete)
Probleme
1. in primul rand din august 2009 traiesc in foarte mult STRES : am o firma si extrem de multe probleme 2. se pare ca acest stres a dus la DEREGLARI MENTRSTRUALE ciudate : am avut menstruatie in august 2009, nu mai stiu daca si in septembrie, apoi de abia in ianuarie 2010 am avut si apoi in martie 2010 3. secretie de candida vaginala : pasta branzoasa, albicioasa, mancarimi, secretie mai abundenta inainte de rarul ciclu pe care l-am avut - persistenta din septembrie-octombrie 2009 4. regim de slabit : pastila de slabit din ianuarie 2010 (la care nu as dori sa renunt momentan, daca nu interactioneaa cu medicatia propusa) 5. viata sexuala extrem de neregulata : 2 acte in febr-martie 2009, 1 act in august 2009, aprox. 5 acte in februarie-martie 2010 si nu se stie daca vor mai fi
Unde am fost Datorita problemei cu menstruatia am fost si la ecograf, si la glanda si la ginecolog. La ecograf, doctorul mi-a spus (citez) : "vai domnisoara, dar nu aveti prieten. trebuie neaparat sa va faceti prieten". Intr-adevar, am fost despartita de fostul meu prieten in 2009 iar acelea au fost datile cand eram impreuna. Acum am un nou prieten insa "sunt probleme in Paradis", deci e posibil pana mi se da raspunsul aici sa fie si el tot "fostul". La glanda mi-a zis ca nu as avea probleme. Ginecologul a pus lipsa menstruatiei pe stres (si adevarul este ca mi s-a oprit anul trecut chiar intr-o perioada de stres extrem - pe langa probleme afaceri, probleme de sanatate ale parintiilor - destul de grave). Tot atunci s-a intensificat si candida zic eu. In septembrie 2009 ginecologul mi-a zis ca am tricomonas si am facut tratament de 2 ori, insa nimic. Citind pe internet, am vazut ca eu de fapt am simptome de candida si nu de tricomonas, ceea ce explica de ce nu m-am vindecat.
Info suplimentare Am 26 ani, prietenul din 2009 l-am avut timp de 7 ani, nu ne-am protejat niciodata, el cred ca a mai avut alte partenere, insa noi viata sexuala aproape deloc de cativa ani. Actualul prieten foloseste mereu prezervativ si el mi-a zis sa incerc sa fac ceva cu secretia ca este anormala. Ultimul contact a avut loc cu o zi inainte de menstruatie si cantitatea era excesiva (s-a speriat saracutul si il inteleg). Am facut exces de dulciuri in ultima luna, si paine. Mi-am facut temele, am citit pe internet, am vazut diverse propuneri si ca dulciuri, paine sa nu mai mananc sau mai putin; nu beau cafea, nici alcool, fumez insa cam un pachet de tigari pe zi, lucrez de la 9 dimineata la 3 sau 4 dimineata, mananc neregulat si rar. Am mai urmat acum cativa ani tratament pt candida, insa nu mai am reteta sa vad ce mi-a dat ginecologul de atunci. Stiu ca mi-a zis de spalaturi si am avut si niste ovule facute la farmacie (rotunde, gri-verzui-maronii , multe culori intr-unul sau mai deschise, putin fainoase cateodata - nu imi mai amintesc) si pastile. Tratamentul a dat rezultat atunci.
CE DORESC SA STIU DE FAPT: Tratament eficient pt candida. As dori sa stiu: 1. cum se numeau ovulele de mai sus sau daca ar fi unele mai bune? 2. ce pastile sunt indicate si perioada pentru a fi compatibile cu ovule 3. fiind disperata, as dori sa asociez si crema. care ar fi o crema compatibila cu ovulele si pastilele 4. pentru spalaturi intrvaginale : apa simpla, ceai, produse de la farmacie sau bicarbonat? 5. pentru spalaturi zilnice la exterior folosesc de cateva zile apa si bicarbonat, insa as dori inca ceva - un sapun special.
De asemenea, as dori nu pareri din partea userilor care nu au raspunsuri complete, ca deja am citit pe internet cam prin tot ce au trecut si altii, deci "eu am incercat asa sau asa" chiar nu isi are rostul pentru ca stiu ce s-a inscercat; doar medicatii posibile pt ca eu la alti ginecologi nu ma mai duc daca nu reusesc sa gasesc raspunsul aici. Voi citi si voi citi, voi face eu o medicatie, voi discuta cu farmacista mea. Sper insa sa reusesc aici sa primesc un raspuns. Va multumesc Un Paste fericit si Hrisots a inviat!
- camysh
- Moderator
- Inregistrat: 2007-12-08
Re: Probleme multiple : candida, intarziere mentrustie, stres f mult etc.
valy imi pare rau ca ai aceste probleme dar pe forum nu se recomanda medicamente si nu se prescriu tratamente. doar un medic poate face asta in urma unui control si a unei analize de secretie.
ce pot sa te sfatuiesc este sa eviti dulciurile, sa folosesti doar lenjerie de bumbac, hartie igienica neparfumata, absorbante zilnice neparfumate sau deloc... si sa mergi la medic cat mai repede.
deci la 1 si 2 nu pot sa-ti raspund 3. o crema buna ar fi clotrimazol, dar ATENTIE, aceasta nu trateaza, doar reduce din mancarimi 4. nu face spalaturi vaginale daca ai candida, iti dereglezi si mai rau flora! 5. incearca un sapun/gel pt igiena intima sau cu ph neutru
lasa farmacista, ea nu e medic! mergi la un medic ginecolog. Multa sanatate!
- valy_dv
- Membru
multumesc mult pentru raspuns. asa voi face in ceea ce priveste punctele 3-5. imi voi face curaj sa ma duc din nou la ginecolog, insa sper de data aceasta sa nu mai greseasca rezultatul si sa fac tratament pentru altceva...
in acest caz, topicul poate fi inchis de catre un moderator. va doresc o zi cat mai frumoasa:)
- camysh
- Moderator
- Inregistrat: 2007-12-08
o zi frumoasa si tie topicul ramane deschis
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
valy, mergi la medic sau direct la un laborator pentru un examen de secretie si culturi, eventual culturi pentru fungi ( daca banuiesti o candidoza) cu antifungigrama. doar asa vei putea primi un tratament corect. sanatate!
- valy_dv
- Membru
voi merge la alt ginecolog, cred ca ma voi intoarce la fostul ginecolog pe care l-am avut vreo 6 ani si ma cunostea cel mai bine. am schimbat ginecologul mergand la o clinica moderna gandindu-ma ca e "calitate"... va multumesc
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
mult succes, te asteptam cu vesti bune
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|