Inflamatie labie
- alba_tros
- New member
- Inregistrat: 2010-04-09
inflamatie labie
acum 3 luni am urmat un tratament cu duphaston pe motiv că nu mi a venit ciclu peste 48 de zile. la două luni după tratamentul cu duphaston, am ?nceput să reiau anticoncepţionalele-yasmin. la a 14 a zi de pastile, pe labia st?ngă, la 2 cm de intrarea ?n vagin, după contact sexual, simţeam o durere, ca apoi să simt o inflamaţie. inflamaţia a persistat şi am ajuns la ginecologul meu. analiza de secreţie a ieşit bună, la testul papanicolau a ieşit prezenţă cocobacili şi papanicolau de tip doi. am urmat tratament cu ovule polygynax 12 zile. pentru inflamaţia c?t un s?mbure de lăm?ie am luat 5 zile de antibiotic zannocin, 2 pastile pe zi. local, unguent nidoflor şi galbenele, băi de şezut cu muşeţel, gălbenele. acum, după o lună de la terminarea tratamentului, inflamaţia ?ncă mai există. am făcut şi o puncţie, medicul ginecolog nu mi a putut da un diagnostic, mi a spus doar: nu e chist, nici o afecţiune a glandei Bartholini. a spus că ar putea fi de la anticoncepţionale. ?ntr adevăr am şi alte simptome că doza anticoncepţionalelor ar fi poate prea mare: mă dor s?nii mereu, deşi le iau de 3 luni, am şi dureri de ovare. vă repet, medicul nu s a putut pronunţa asupra inflamaţiei dec?t că nu e chist, iar rezultatele de la analize sunt bune. ca amanunt ?n plus, pe labia st?ngă şi vena care traverseză labia (pe interior), este mai inflamată. am citit ?n prospectul anticoncepţionalelor că atunci c?nd doza e prea mare există racţii adverse precum: dureri de s?ni, de ovare şi inflamaţia venelor. doar ?nainte de menstruaţie inflamaţia se retrage şi acum, pare mai mică, dar vena respectivă e tot proeminentă şi inflamaţia mai există, dintr un bog de lăm?ie, acum pare mai alungită şi mai mică. mă g?ndesc că dacă ar fi o formaţiune mai densă şi mai profundă trebuia să iasă la papanicolau-?n cazul unui cancer labial sau ... nici eu nu mai ştiu!
vă rog să mă ajutaţi, credeţi că ar putea fi o consecinţă a dereglării hormonale? o cauză a anticoncepţionalelor? credeţi că o soluţie potrivită ar fi să schimb anticoncepţionalele cu logest? care credeţi că ar fi cauza acelei inflamaţii? ?n cazul ?n care ar fi ceva grav, nu trebuia să iasă la analiza de secreţie şi sau papanicolau?
ce mă sfătuiţi care este părerea dvs., doctoressa?
- Lavinia_tia
- Sr. member
- Inregistrat: 2006-12-30
Re: inflamatie labie
eu as mai merge cu rezultatul analizelor si la alti medici. daca al tau nu a reusit sa ii dea de cap, poate altul te poate ajuta.
- camysh
- Moderator
- Inregistrat: 2007-12-08
- alba_tros
- New member
vă mulţumesc pentru răspunsuri şi ajutor! am uitat să specific că am mai consultat un dermatolog şi un alt ginecolog. rezultatul: nu e de natură dermatologică. şi cel de al doilea ginecolog a spus că nu e chist. astfel că după aceste consulturi cu analizele n m?nă şi din cabinet ?n cabinet, medicii au avut cam acelaşi răspuns: nu ştiu, pare de natură hormonală! uneori simt modificări, iar după puncţia respectivă, acum simt doar că labia mare, pe interior, pare foarte puţin inflamată, fără să se simtă ceva subcutanat o ?ntăritură sau altceva. formaţiunea aia pare doar că e mai alungită şi mai mică, plus vena care traversează labia e la fel de inflamată. uneori simt o durere ?n labie, ca un fel de ?mpunsătură-scurt şi doar ca senzaţie, dar mă g?ndesc că de la puncţia aia din 15 martie nu au trecut 4 6 săptăm?ni c?t ia să se vindece locul. habar n am, nu ştiu ce să mai zic.
- alba_tros
- New member
mai adaug aici si ce scrie pe buletinul de diagnostic citologic
Satisfacator pentru evaluare-BIFAT celule endocervicale -prezente BIFAT absente
1. Negativ pentru o leziune intraepitelială sau malignă BIFAT trichomonas vaginalis NEBIFAT candida NEBIFAT cocobacili BIFAT gardnerella NEBIFAT si toate celelalte nebifate doctoressa, pentru cocobacili menţionez că am făcut tratament cu ovule 12 zile cu polygynax, nidoflor unguent si restul scris ?n primul mesaj
de săptamana viitoare voi lua si polidine. orice sfat, sugestie, mă ajută. tare m ar bucura să pot să cred că aş găsi o rezolvare după ce schimb anticoncepţionalele poate scap si de durerea de sani durere continua, de inflamatie si nivelul de progesteron si estrogen se va echilibra. poate fi acest dezechilibru, principala cauza a problemei mele?
stiu că v am ?nnebunit, dar timpul acesta de c?nd caut şi aştept un răspuns, un diagnostic şi u tratament, efectiv mă face să caut speranţa uei rezolvări. poate există cazuri la fel ca al meu...
PS. mulţumiri camysh şi laviniei
- alba_tros
- New member
bună dimineaţa, ueru, am mers la un consult ginecologic la un alt medic. i am povestit toată păţania, precum şi faptul că sunt fără diagnostic. după consult, mi a spus că e absolut normal. inflamaţia de pe labia st?ngă, unde s a făcut puncţia s a retras, se vede puţin iritat şi asta pe motiv că nu e vindecată pielea ?ncă. i am spus că acum simt o inflamaţie la invel inferior, pe labia st?ngă şi uneori ca nişte ?nţepături. mi a spus că n am nimic, simt nişte ganglioni, dar n am de ce să mi fac griji. d na doctor susţinea sus şi tare că i absolut normal, chiar mi a precizat: "dintre cele 30 de paciente pe care le am văzut azi, nici una nu avea at?t de perfect conformaţia, labia st?ngă nu e netedă aşa cum nici un s?n nu e egal cu celălalt şi e normală diferenţa dintre cele două". precizez că la nivelul labie st?ngi simt ?n continuare o inflamaţie. am folosit hemorzon de aseară pt că am citit pe aici, ?n postrările d nei doctoressa că e un bun antiinflamator. d na doctor mi a spus că după tratamentul pe care l am urmat, şi secreţia e normală, colul şi vaginul la fel. scrie aşa pe fişă: OGE: normal conformate vagin suplu+cred, elastic leucoree fiziologică col fără leziuni pubis liber, loje axiale libere Diagnostic: oligomenoree (lo 35+37 fără co)
totuşi, nu ştiu şi nu ?nţeleg de ce eu simt ?n continuare o inflamaţie a labiei mari drepte ?n partea inferioară pe interior şi spre exterior şi uneori mici ?mpunsături. mă poate ajuta cineva cu un sfat?
mă simt ca şi cum a mers nebunul la ginecolog să i vadă fundul şi să i se confirme că i nebun. totuşi, susţin ?n continuare că inflamaţia puţin vizibilă şi simţită la palpat, eu ştiu că i acolo.
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
alba_tros a scris:acum 3 luni am urmat un tratament cu duphaston pe motiv că nu mi a venit ciclu peste 48 de zile. la două luni după tratamentul cu duphaston, am ?nceput să reiau anticoncepţionalele-yasmin. la a 14 a zi de pastile, pe labia st?ngă, la 2 cm de intrarea ?n vagin, după contact sexual, simţeam o durere, ca apoi să simt o inflamaţie. inflamaţia a persistat şi am ajuns la ginecologul meu. analiza de secreţie a ieşit bună, la testul papanicolau a ieşit prezenţă cocobacili şi papanicolau de tip doi. am urmat tratament cu ovule polygynax 12 zile. pentru inflamaţia c?t un s?mbure de lăm?ie am luat 5 zile de antibiotic zannocin, 2 pastile pe zi. local, unguent nidoflor şi galbenele, băi de şezut cu muşeţel, gălbenele. acum, după o lună de la terminarea tratamentului, inflamaţia ?ncă mai există. am făcut şi o puncţie, medicul ginecolog nu mi a putut da un diagnostic, mi a spus doar: nu e chist, nici o afecţiune a glandei Bartholini. a spus că ar putea fi de la anticoncepţionale. ?ntr adevăr am şi alte simptome că doza anticoncepţionalelor ar fi poate prea mare: mă dor s?nii mereu, deşi le iau de 3 luni, am şi dureri de ovare. vă repet, medicul nu s a putut pronunţa asupra inflamaţiei dec?t că nu e chist, iar rezultatele de la analize sunt bune. ca amanunt ?n plus, pe labia st?ngă şi vena care traverseză labia (pe interior), este mai inflamată. am citit ?n prospectul anticoncepţionalelor că atunci c?nd doza e prea mare există racţii adverse precum: dureri de s?ni, de ovare şi inflamaţia venelor. doar ?nainte de menstruaţie inflamaţia se retrage şi acum, pare mai mică, dar vena respectivă e tot proeminentă şi inflamaţia mai există, dintr un bog de lăm?ie, acum pare mai alungită şi mai mică. mă g?ndesc că dacă ar fi o formaţiune mai densă şi mai profundă trebuia să iasă la papanicolau-?n cazul unui cancer labial sau ... nici eu nu mai ştiu!
vă rog să mă ajutaţi, credeţi că ar putea fi o consecinţă a dereglării hormonale? o cauză a anticoncepţionalelor? credeţi că o soluţie potrivită ar fi să schimb anticoncepţionalele cu logest? care credeţi că ar fi cauza acelei inflamaţii? ?n cazul ?n care ar fi ceva grav, nu trebuia să iasă la analiza de secreţie şi sau papanicolau?
iata parerea mea: 1 nu e de la anticonceptionale 2. cred ca ar fi nimerit sa mergi sa discuti cu un medic de planning despre contraceptie(intrucit nu stiu de unde ti-ai luat informatiile despre asta insa sunt departe de a fi exacte) si sa ceri rezultatul de la punctia aia....poate aflam despre ce a fost vorba....
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- alba_tros
- New member
doctoressa a scris:alba_tros a scris:acum 3 luni am urmat un tratament cu duphaston pe motiv că nu mi a venit ciclu peste 48 de zile. la două luni după tratamentul cu duphaston, am ?nceput să reiau anticoncepţionalele-yasmin. la a 14 a zi de pastile, pe labia st?ngă, la 2 cm de intrarea ?n vagin, după contact sexual, simţeam o durere, ca apoi să simt o inflamaţie. inflamaţia a persistat şi am ajuns la ginecologul meu. analiza de secreţie a ieşit bună, la testul papanicolau a ieşit prezenţă cocobacili şi papanicolau de tip doi. am urmat tratament cu ovule polygynax 12 zile. pentru inflamaţia c?t un s?mbure de lăm?ie am luat 5 zile de antibiotic zannocin, 2 pastile pe zi. local, unguent nidoflor şi galbenele, băi de şezut cu muşeţel, gălbenele. acum, după o lună de la terminarea tratamentului, inflamaţia ?ncă mai există. am făcut şi o puncţie, medicul ginecolog nu mi a putut da un diagnostic, mi a spus doar: nu e chist, nici o afecţiune a glandei Bartholini. a spus că ar putea fi de la anticoncepţionale. ?ntr adevăr am şi alte simptome că doza anticoncepţionalelor ar fi poate prea mare: mă dor s?nii mereu, deşi le iau de 3 luni, am şi dureri de ovare. vă repet, medicul nu s a putut pronunţa asupra inflamaţiei dec?t că nu e chist, iar rezultatele de la analize sunt bune. ca amanunt ?n plus, pe labia st?ngă şi vena care traverseză labia (pe interior), este mai inflamată. am citit ?n prospectul anticoncepţionalelor că atunci c?nd doza e prea mare există racţii adverse precum: dureri de s?ni, de ovare şi inflamaţia venelor. doar ?nainte de menstruaţie inflamaţia se retrage şi acum, pare mai mică, dar vena respectivă e tot proeminentă şi inflamaţia mai există, dintr un bog de lăm?ie, acum pare mai alungită şi mai mică. mă g?ndesc că dacă ar fi o formaţiune mai densă şi mai profundă trebuia să iasă la papanicolau-?n cazul unui cancer labial sau ... nici eu nu mai ştiu!
iata parerea mea: 1 nu e de la anticonceptionale 2. cred ca ar fi nimerit sa mergi sa discuti cu un medic de planning despre contraceptie(intrucit nu stiu de unde ti-ai luat informatiile despre asta insa sunt departe de a fi exacte) si sa ceri rezultatul de la punctia aia....poate aflam despre ce a fost vorba....
doctoressa, mulţumesc pentru răspuns. am ajuns şi la un medic dermatolog şi mi s a explicat că se observă că a existat ceva acolo, dar locul unde s-a făcut puncţia e vindecat. mi a spus că din punct de vedere dermatologic, nu e nimic şi potrivit rezultatelor de la gine, totul e ok. iar dacă mai exista ceva acolo de natură asta, ?ntr o lună trebuia să se manifeste cumva. mi a repetat, la fel ca şi cel de al doilea ginecolog că e normal ca labiile să nu fie egale. singurul lucru pe care l a menţionat e că pe ambele labii, pe partea interioară, am venele mai proeminente-vene varicoase şi că acestea ar fi o problemă la o posibilă naştere şi că trebuie urmărite. mi a mai precizat că inflamaţia respectivă s-a retras şi că mă roagă să mi văd de viaţa, să o trăiesc. se pare că lipsa unui diagnostic şi a unei explicaţii pentru care a apărut pe labia mare st?ngă, partea inferioară, inflamaţia respectivă c?t un bob de mazăre, poate mai mic, m a dus la un stadiu de bolnav ?nchipuit. din păcate, puncţia făcută a avut roul de a elimina posibilitatea ca acolo să fie un chist, "pare ca o arsură"-citez din medicul ginecolog care a efectuat puncţia. nu s a dus lichidul respectiv la o analiză, aşa că nu ştiu ce a existat acolo şi mi aş dori să nici nu aflu at?t timp c?t nu reapare.
vă mulţumesc ?ncă o dată şi să vă dea Dumnezeu sănătate tuturor!
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|