homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Lipsa bacili doderlein+ fond inflamator acut (candida, gardnerella:nu)

#1 2010-04-23 20:28:19

songe
New member
Inregistrat: 2008-08-26

lipsa bacili doderlein+ fond inflamator acut (candida, gardnerella:nu)

Buna Doctoressa,

Sper ca din miile de mesaje sa ajungi sa il citesti si pe al meu, mi-ar placea sa aud mai multe pareri  rufe .

Am 23 de ani. Acum 2 ani am suferit o cauterizare pe col. In afara de asta si de o secretie mai abundenta generala nu am prea avut alte probleme. In ultima vreme mi s-a parut ca a devenit mai abundenta secretia in timpul contactului sexual (in afara lui, mi se pare ca este la fel) si am decis sa imi fac(la Medlife) analizele (papanicolau, microbiologie si citobaceriologie)si astazi am primit rezultatele, dintre care pe foaia de citobacteriologie singura problema este :

Absenti bacili doderlein. Frecventi cocobacili gram negativ cu aspect sugestiov de vaginoza bacteriana ("clue cells)

iar pe cea de citologie:

Cocobacili:DA

alte modificari nonneoplazice: modificari celulare reactivate asociate cu: inflamatia: DA

MODERAT fond inflamator acut. alterari celulare de natura inflamatorie.Flora microbiana: Polimorfa

(Trichomonas , Candida, GArdnerella, actionomicete si multe altele:NU ; daca este nevoie vi le pot spune si pe restul)

Doctorul m-a dat urmatoarea reteta:

o pastila de Diflucan la inceputul si sfarsitul tratamentului

7 zile de Macmiror

10 zile de Cervugid

si refacerea testului Papanicolau (?!) dupa tratament.

Din ce am citit eu despre vaginoza si lipsa lactobacililor , ar fi trebuit sa apara se pare in tratament si un Metronidazol sau Clindamicina (Cleocin).

Este o varianta buna si capsulele prescrise de acest medic ? mai ales la MAcmiror ma refer, ce am citit in prospect la Cervugid, cat de cat ma lamureste) Si mai ales sunt nelamurita cu acest Diflucan care dupa ce ca a costat 25 lei o pastila, in prospect scrie ca este pentru Candida, iar eu am rezultat negativ pentru ea...

Ce parere aveti de tratament?
Am auzit ca in orice caz cam la 9 luni recidiveaza aceste afectiuni. MA gandeam ca poate (dupa acest tratament, oricum este el) sa incep sa ma tratez doar naturist, avand in vedere ca rezultatul oricum nu este pentru totdeauna. Ce credeti despre remediile naturiste?

Multumesc frumos pentru timpul acordat big_smile

smile

#2 2010-04-23 20:48:37

YoHanna
Insomniac member
Inregistrat: 2007-05-31

Re: lipsa bacili doderlein+ fond inflamator acut (candida, gardnerella:nu)

"clue cells" este dat de Gardnerella vaginalis, o bacterie care se gaseste in mod normal in flora vaginului dar care, in conditii de modificare a mediului vaginal (cum ar fi modificarea pH-ului prin lipsa lactobacililor Doderlein) se multiplica ducand la aparitia unor secretii abundente, insa nu inteleg de ce la citologie nu mai apare gardnerella smile
Macmirorul si cervugidul sunt mai generale ...sa zic asa...deci merg si in cazul acesta...iar diflucanul probabil ti l-a dat pentru a preveni candidoza deoarece ...de ex Cervugidul contine si antibiotic , iar candidoza apare de la acesta.

NU este o regula sa recidiveze afectiunile...si de-asta nu e indicat sa faci tratamente naturiste...pentru ca daca esti sanatoasa nu faci altceva decat sa dereglezi mediul respectiv smile

ca o concluzie: fa tratamentul intocmai...si mergi apoi sa repeti analiza sa vezi dak te-ai vindecat.
multa sanatate.

hjarta "The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous" hjarta

#3 2010-04-24 12:16:50

songe
New member

Inteleg cum e deci cu Diflucanul, mersi mult. 
Doar ca eu nu am Gardnerella, in analiza scrie NEGATIV pentru ea.("Trichomonas , Candida, Gardnerella, actionomicete :NU")

smile

#4 2010-04-24 12:26:15

daenarys
Vizitator

si cu toate astea la citobacteorologie ti-a iesit ca ai o infectie...deci fa tratamentul si repeta analizele cand ti-a indicat medicul tau.

#5 2010-04-24 12:33:26

songe
New member

Asa o sa fac. O sa mai vad apoi daca trebuie sa imi fac probleme.  Multumesc de raspunsuri

smile

Publicitate

loading...

#6 2010-04-24 12:35:56

daenarys
Vizitator

eu nu cred sincer ca ai de ce sa te ingrijorezi.inflamatia aia e data de infectie.nici faptul ca bacilii buni lipsesc nu e ok.trebuie sa iti refaci flora vaginala smile

Ultima oara a fost editat de daenarys (2010-04-24 12:36:16)

#7 2010-04-24 13:00:15

songe
New member

da, asa e. Dar sunt curioasa cum as putea sa o mentin apoi  majoreta . Nu inteleg din ce motiv s-a dezechilibrat.... nustiu

smile

#8 2010-04-24 13:01:23

daenarys
Vizitator

faci spalaturi vaginale?

#9 2010-04-24 13:13:49

songe
New member

Nu fac spalaturi vaginale, nu fac sex cu ejaculare interna, am un partener stabil, nu ma spal decat cu sapun special pt zona intima...deci nu stiu de ce lactobacilii mei sunt nefericiti  mornincoffee si mor... popa

smile

#10 2010-04-24 13:15:36

daenarys
Vizitator

ce fel de sapun special?
lenjerie sintetica sau stramta si astea pot sa fie o cauza.oricum se reface flora deci incerca sa nu te stresezi prea tare...

#11 2010-04-24 13:20:21

songe
New member

cel de la nivea sau avon, depinde de care apuc. Nu ma mai stresez  nails , mersi pt pareri  applause

smile

#12 2010-04-24 16:33:30

Lavinia_tia
Sr. member
Inregistrat: 2006-12-30

cred ca depinde si de alimentatie.

#13 2010-04-24 18:23:46

YoHanna
Insomniac member
Inregistrat: 2007-05-31

cu siguranta depinde si de alimentatie. alimentele care le consumam ne influenteaza ph-ul din corp... si cand e prea alcalin sau prea acid flora se dezechilibreaza si apar infectiile.

hjarta "The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous" hjarta

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.