homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

De la ac?

#1 2010-04-26 14:39:58

eyesontheceiling
New member
Inregistrat: 2010-04-13

de la ac?

de o saptamana aud din cand in cand un pacanit in ureche..   va  se intampla in fiecare zi, de mai multe ori pe zi.
am mai patit si ma gandeam ca inseamna tensiune ridicata.. si intr-adevar mi-am luat tensiunea de cateva ori si  variaza intre 14,6 - 13,3
am 20 de ani si normal ar trebui sa fie cam 12,nu?  hmm

am inceput de 3 luni sa iau marvelon (am luat si mai de mult, fara sa aiba efecte secundare de care sa stiu), se poate sa fie de la asta? si daca da, e ceva trecator? sau poate ar fi mai bine sa schimb pastilele?
beau si cafea..o data pe zi, dimineata..o sa incerc sa renunt macar o perioada

Ultima oara a fost editat de eyesontheceiling (2010-04-26 14:40:22)

#2 2010-04-26 14:41:11

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

Re: de la ac?

nu e de la ac

#3 2010-04-26 14:56:34

eyesontheceiling
New member
Inregistrat: 2010-04-13

merci pt raspuns
da,in ceea ce ma priveste, poate fi si de la oboseala, si mancatul cam aiurea..plus cafeaua aia de dimineata
dar am citit ca si anticonceptionalele pot fi una din cauzele aparitiei hipertensiunii
astept si alte pareri.. as aprecia un raspuns din partea doctoressei

#4 2010-04-30 20:34:56

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

eyesontheceiling a scris:

de o saptamana aud din cand in cand un pacanit in ureche..   va  se intampla in fiecare zi, de mai multe ori pe zi.
am mai patit si ma gandeam ca inseamna tensiune ridicata.. si intr-adevar mi-am luat tensiunea de cateva ori si  variaza intre 14,6 - 13,3
am 20 de ani si normal ar trebui sa fie cam 12,nu?  hmm

am inceput de 3 luni sa iau marvelon (am luat si mai de mult, fara sa aiba efecte secundare de care sa stiu), se poate sa fie de la asta? si daca da, e ceva trecator? sau poate ar fi mai bine sa schimb pastilele?
beau si cafea..o data pe zi, dimineata..o sa incerc sa renunt macar o perioada

tensiunea asta cu virgula nu prea o inteleg eu...cred insa ca vrei sa spui 14/6(insemnind cu6) citeodata si citeodata 13/3(care e groaznica pentru ca 3 ala e ingrizitor de mic)...
asadar parerea mea e ca iti pacane urechile fiindca iti scade tensiunea nu fiindca iti creste
oricum, nu faci hipertensiune la 20 ani de la anticonceptionale si in general nu faci asa ceva la 20 ani decit daca ai vreo boala a ta mai veche(de rinichi cel mai adesea) care te duce intr-acolo
in plus conteaza cine si cu ce aparat masoara tensiunea aia...asa ca nu te stresa inutil insa mergi regulat la medicul de planning(la fiecare 6 luni) ca asa e corect si ca astfel ai ocazia sa intrebi tot ce te framinta

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.