homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Pt doctoressa...efecte anticonceptionale

#1 2007-09-17 13:10:42

maria_andra
Membru
Inregistrat: 2007-09-17

pt doctoressa...efecte anticonceptionale

am doua intrebari pt doctoressa...
prima e mai degraba o nedumerire....e prima luna de Harmonette (am mai luat anul trecut, dar am facut o pauza de 6 luni, iar acum le-am reluat). am luat pastila la recomandarea dr, in a 5-a zi de sangerare, ca sa nu am spotting in prima luna, asa cum am patit data trecuta cand am luat Harmonette. acum mai aveam 3 pastile din folie, iar dupa ultimul contact sexual am observat o sangerare, care dupa cate vad, s-a transformat deja in ciclu, nu mai e vb doar de spotting. oricum voi lua in continuare cele 3 pastile si apoi pauza de 7 zile, dar mi s-a parut ciudat. e din cauza contactului sexual, sau de ce anume?
a doua intrebare: data trecuta cand am luat anticonceptionale m-am simtit bine cu Harmonette (asta dupa ce initial luasem diane 35, de la care dupa 2 luni am facut o candida de care m-am tratat cateva luni bune)...singurul efect mai neplacut de la Harmonette a fost schimbarea secretiei vaginale, care a devenit mai galbuie, dar nu era insotita de dureri, mancarimi sau miros neplacut. de cand le-am reluat, secretia iar s-a schimbat la culoare, dar acum apar dureri locale dupa contactul sexual, care insa trec pana a doua zi. eu le pun pe seama unei lubrefieri mai defectuase datorate anticonceptionalelor. sau ar trebui sa imi fac griji ca ar fi iarasi o infectie vaginala?
multumesc frumos si astept raspunsul dvs.

#2 2007-09-17 13:15:45

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: pt doctoressa...efecte anticonceptionale

singerarea se datoreaza harmonet si in mica masura contactului sexual care probabil a declansat ceva contractii uterine(perfect normal)...singerai insa si fara contactul sexual, oricum
lubrefierea e defectuoasa din lipsa de preludiu eficient nu din pricina contraceptivelor....ori a aparut un dezechilibru de flora

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2007-09-17 13:19:31

maria_andra
Membru
Inregistrat: 2007-09-17

Re: pt doctoressa...efecte anticonceptionale

multumesc frumos pt raspuns...mai ales pt promptitudine smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.