homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ac progesteron/estrogen

#1 2010-05-12 01:06:27

martha_stewart88
New member
Inregistrat: 2010-05-09

Ac progesteron/estrogen

As dori sa stiu mai detaliat care este diferenta intre anticonceptionalele pe baza de progesteron si cele pe baza de estrogen. ( Si cele combinate lol ) Am inteles ca nu trebuie combinate cu fumatul, in special cele cu estrogen, atunci sa inteleg ca cele cu progesteron sunt mai ok daca fumezi?

#2 2010-05-12 10:43:59

daenarys
Vizitator

Re: Ac progesteron/estrogen

minipilulele sunt contraceptivele care contin doar progesteron.
pilulele combinate contin atat estrogen cat si progesteron.contraindicatia la ele apare daca ai peste 35 de ani si fumezi mai mult de un pachet pe zi.

#3 2010-05-13 01:04:07

martha_stewart88
New member

ok, dar care e diferenta intre minipilule si cele combinate? ca efect spre exemplu. cum actioneaza diferit?

#4 2010-05-13 07:28:07

daenarys
Vizitator

pai in principiu actioneaza la fel.blocheaza ovarul si nu ovulezi.diferenta semnificativa asta este ca minipilula nu contine estrogeni.din pacate minipilulele pot avea efecte precum lipsa menstrei iar in timp duc chiar la osteoporoza.eu una nu as lua minililule decat daca as suferi d eo boala care nu imi permite sa iau ac.combinate.

Ultima oara a fost editat de daenarys (2010-05-13 07:36:50)

#5 2010-05-13 20:31:18

martha_stewart88
New member

Multumesc:D

Publicitate

loading...

#6 2010-05-15 11:50:28

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

daenarys a scris:

minipilulele sunt contraceptivele care contin doar progesteron.
pilulele combinate contin atat estrogen cat si progesteron.contraindicatia la ele apare daca ai peste 35 de ani si fumezi mai mult de un pachet pe zi.

...mai mult decit 15 tigari/zi...ca sa fim precisi  smile

aaaa.si minipilulele(cele doar cu progesteron deci0 au ca mecanism principal de actiune ingrosarea mucusului cervical si in secundar blocarea ovulatiei

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.