homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Curioasa


#1 2007-09-14 11:21:34

mishulicka
Membru
Inregistrat: 2007-09-14
Mesaje: 4

curioasa

Dupa actul sexual si ejacuare in interiorul vaginului... cate andiconceptionale trebuie luate si la cat timp pentru a evita o sarcina,tinand cont ca nu am luat niciodata anticonceptionala..... va rog mult,si va multumesc anticipat

Offline

 



#2 2007-09-14 11:22:44

Mandy
Hero member
De la: Bucuresti most of the time
Inregistrat: 2006-04-15
Mesaje: 3287

Re: curioasa

Nu te pot ajuta anticonceptionalele,in situatii de-astea se ia Postinor(in maxim 72 de ore de la contactul cu risc).

Ultima oara a fost editat de Mandy (2007-09-14 11:23:15)

Offline

 

#3 2007-09-14 11:26:19

mishulicka
Membru
Inregistrat: 2007-09-14
Mesaje: 4

Re: curioasa

pai...si  Postinor nu's anticonceptionale??nustiu...pentru ca nu prea ma pricep la astea...actul sexula s-a consumat acum jumatate de ora...

Offline

 

#4 2007-09-14 11:29:36

oana_cristina11
Full member
Inregistrat: 2007-01-04
Mesaje: 122

Re: curioasa

postinor este contraceptiv de urgenta si se administreaza de maxim 2 ori pe an..prima pastila se ia cat mai repede dupa actul sexual cu risc , dar nu mai tarziu de 72 de ore, iar cea de-a doua la 12 ore dupa prima. ti-ai calculat perioada fertila?

Offline

 

#5 2007-09-14 11:29:56

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03
Mesaje: 24197

Re: curioasa

postinor trebuie sa iei. banuiesc ca anticonceptionalele stii ce sunt asa ca iti dau detalii despre Postinor.
e este contracepţia de urgenţă?

Contracepţia de urgenţă este o metodă de prevenire a sarcinii nedorite care poate fi folosită pe parcursul a cîteva zile după un contact sexual neprotejat (dacă nu a fost folosită nici o metodă de contracepţie, prezervativul s-a rupt sau după un viol). Această metodă acţionează, reţinînd ovulaţia sau împiedicînd implantarea ovulului fecundat pe peretele uterin.

Ce este Postinor?

Este un preparat cu o doză calculată experimental de substanţă activă care permite prevenirea unei sarcini nedorite. Această metodă este eficientă dacă pastilele au fost administrate după un act sexual neprotejat în conformitate cu instrucţiunile. Cu cît mai devreme se administrează cu atît e mai bine.

Ce conţin pastilele Postinor?

Pastilele conţin o substanţă sintetică similară hormonului Levonorgestrel care intră, de asemenea, în componenţa preparatelor contraceptive obişnuite. Însă, în pastilele Postinor acest hormon se conţine într-o doză mult mai mare decît în pastilele contraceptive obişnuite. În ambalajul „Postinor-2” veţi găsi 2 pastile care trebuie luate una după alta, la un interval de 12 ore.

În ce perioadă de timp acţionează Postinor-ul?

Pastilele Postinor, folosite în cazuri urgente, se indică să se ia în primele trei zile (72 de ore) după contactul sexual neprotejat. Deci, în situaţiile urgente, în cazul unui contact sexual neprotejat sau folosirii incorecte a altor metode de contracepţie, femeia are la dispoziţie 3 zile pentru a se adresa la medic. Cu cît mai devreme se administrează, cu atît e mai mare eficienţa acestor pastile. Înainte să folosiţi aceste pastile e bine să consultaţi medicul ginecolog. Dacă nu este posibil, puteţi apela la sfatul unui farmacist. În cabinetele de consultare a femeilor sau centrele de planificare a familiei veţi putea vorbi cu medicul despre alegerea unei metode de contracepţie permanente, aşa încît să nu fiţi nevoită să apelaţi din nou la contracepţia de urgenţă.

Cum se foloseşte Postinor-2?

În primele 72 de ore (3 zile) după contactul sexual neprotejat se ia 1 pastilă, iar după 12 ore de la 1 pastilă/doză se mai ia încă una. După prima pastilă, puteţi să calculaţi cînd trebuie să luaţi cea de-a doua doză. În total trebuie să folosiţi 2 pastile. Dacă pe parcursul primelor 2 ore după administrarea oricărei din cele 2 pastile aţi avut greţuri şi aţi vomitat este necesar să mai luaţi încă o pastilă, deoarece există riscul ca pastila precedentă să nu fi fost absorbită. A doua doză se ia peste 12 ore. Dacă greţurile apar după mai mult de 2 ore de la luarea pastilei, nu este necesar să luaţi o doză repetată.

Pentru a reduce greţurile, se recomandă să beţi pastilele după ce aţi luat masa. Pentru a urmări situaţia, e bine să înregistraţi în calendarul menstrual acţiunile întreprinse. Indicaţi zilele ultimei menstruaţii pe care aţi avut-o pînă la contactul sexual neprotejat şi zilele menstruaţiei survenite după ce aţi folosit Postinor-ul. De asemenea, e bine să notaţi ziua în care aţi avut contactul sexual neprotejat, administrarea celor 2 pastile de Postinor, dacă aţi avut sau nu greţuri, dacă aţi avut sau nu sîngerări (hemoragii vaginale) între cele două menstruaţii. E bine să notaţi adresa şi numărul de telefon a celei mai apropiate instituţii medicale unde aţi putea merge după ajutor în cazul dacă menstruaţia a întîrziat mai mult de o săptămînă, aveţi dureri abdominale pronunţate, aveţi hemoragii vaginale abundente.

Cum acţionează pastilele Postinor?

În dependenţă de faza ciclului menstrual în care se administrează pastilele Postinor ea acţionează în mod diferit: reduce posibilitatea sau împiedică ieşirea ovulului din ovar, previne fecundarea şi/sau implantarea ovulului fecundat. Pastilele nu acţionează asupra ovulului fecundat deja implantat pe peretele uterului. De aici, vom trage 2 concluzii: pe de o parte, asta înseamnă că Postinor-ul nu provoacă avort, iar pe de altă parte, dacă pastilele au fost luate prea tîrziu şi sînteţi însărcinată nu există motive să vă îngrijoraţi pentru acţiunea pastilelor asupra embrionului, iar sarcina poate fi păstrată.

Cît de eficient este Postinor-ul?

Pastilele Postinor sînt destul de eficiente în situaţii extreme, cum este cazul unor contacte sexuale neprotejate. Din păcate, nu putem vorbi de o eficienţă de 100%, ca în cazul pastilelor contraceptive de utilizare permanentă şi regulată. Chiar dacă pastilele Postinor au fost folosite corect (respectate toate instrucţiunile), 1 femeie din 100 (după alte date, 2-3 femei din 100) vor rămîne însărcinate. Folosirea repetată a acestei metode scade din eficienţa ei şi creşte riscul obţinerii unei sarcini sau a unor efecte secundare. Iată de ce acest preparat poate fi utilizat doar în cazuri excepţionale. Postinor-ul nu vă protejează de o sarcină nedorită în cazul dacă aţi mai avut relaţii sexuale neprotejate în următoarele zile după folosirea pastilelor. Pentru a preveni o sarcină nedorită alegeţi o metodă de contracepţie permanentă. Dacă sînteţi deja însărcinată pastilele nu au nici un efect.

Ce efecte secundare apar după folosirea Postinor-ului?

Cel mai des apar greţurile sau voma. De asemenea, în zilele următoare după folosirea pastilelor Postinor pot apare sîngerări între 2 menstruaţii (menstruaţia care a precedat utilizarea contracepţiei de urgenţă şi cea care va urma).

În cazuri rare sînt semnalate dureri de cap, ameţeli, stări de oboseală, slăbiciuni, sîni tensionaţi. De regulă, aceste efecte neplăcute vor dispare pe parcursul a 24 de ore.

Influenţează Postinor-ul data apariţiei următoarei menstruaţii?

La majoritatea femeilor următoarea menstruaţie va începe la timp sau cu cîteva zile mai devreme sau mai tîrziu. Dacă menstruaţia nu apare într-o săptămînă de la data calculată, există probabilitatea de a fi rămas însărcinată. În acest caz trebuie să mergeţi imediat la medicul ginecolog (şi să faceţi testul la sarcină).

În ce cazuri nu se recomandă folosirea Postinor-ului?

Pastilele pentru cazuri de urgenţă au drept scop evitarea sarcinii, iată de ce dacă sînteţi deja însărcinată această metodă nu mai are nici un efect.

Dacă suferiţi de o boală cronică şi/sau faceţi o cură de tratament, este necesar să cereţi sfatul medicului ginecolog. De obicei, femeile pot lua Postinor, însă respectînd recomandările medicului în situaţia concretă.

Atenţie!

Postinor-ul (ca şi celelalte pastile contraceptive) nu protejează de infecţiile cu transmitere sexuală. Dacă suspectaţi că aţi fost infectată, adresaţi-vă imediat medicului.

Important!

Dacă după ce aţi luat pastila Postinor aţi mai avut un contact sexual neprotejat, efectul de protecţie a pastilei nu are acţiune asupra acestui contact sexual.

Reţineţi!

Postinor-ul (inclusiv, alte pastile contraceptive folosite în cazuri de urgenţă) nu este o metodă de contracepţie permanentă care poate fi folosită regulat. Aceste pastile pot fi folosite doar în cazuri extreme. Trebuie să se evite folosirea Postinor-ului în fiecare lună. După ce aţi folosit Postinor este necesar să consultaţi medicul şi să alegeţi o metodă de contracepţie permanentă.

Offline

 

 Publicitate


loading...

#6 2007-09-14 11:41:56

mishulicka
Membru
Inregistrat: 2007-09-14
Mesaje: 4

Re: curioasa

va multulesc mult pentru toate datele...deja am luat o pastila..... la noapte o sa o mai iau si pe a doua.... au costat 44lei:((..... daca o sa mai am probleme o sa va contactez....pop

Offline

 

#7 2007-09-14 11:46:45

oana_cristina11
Full member
Inregistrat: 2007-01-04
Mesaje: 122

Re: curioasa

vezi sa o iei la fix 12 ore si ai grija ca daca mai ai contacte sexuale in care el "termina" in vagin nu esti protejata pentru ca ai luat pastilele astea..mergi la planning sa iti prescrie niste antibb potrivite pentru tine ca sa nu mai fii nevoita sa iei postinor

Offline

 

#8 2007-09-14 11:53:47

annna
Hero member
Inregistrat: 2006-09-07
Mesaje: 2917
Site

Re: curioasa

si fara suparare... informeaza-te! ai atatea cai.... e pacat sa te trezesti doamne fereste insarcinata! sad


El, poate e singurul ce poate
Sa-mi promita, sa ma minta ca o sa treaca toate... smile

Offline

 

#9 2007-09-14 11:56:39

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03
Mesaje: 24197

Re: curioasa

exact. incearca o metoda de protectie eficienta. postinorul are si efecte neplacute

Offline

 

#10 2007-09-14 11:58:54

anytza
Hero member
De la: ploiesti
Inregistrat: 2007-08-07
Mesaje: 3338

Re: curioasa

Cati ani ai mishulicka?


Trebuie sa fii schimbarea pe care doresti sa o vezi in lume!

Offline

 

#11 2007-09-19 10:20:14

mishulicka
Membru
Inregistrat: 2007-09-14
Mesaje: 4

Re: curioasa

mai tineti minte vinerea trecuta knd nu stiam ce pastile sa mai iau k sa nu raman insarcinata dupa un contact sexual neprotejat???Pai s-a dus iubi meu la farmacie si a luat postinor si ... nu's .... ierimi-a venit ciclul .Va multumesc pt. sfaturi

Offline

 

#12 2007-09-19 10:27:22

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18
Mesaje: 19256

Re: curioasa

data viitoare poate va protejati eficient ca sa nu mai ajungi la postinor...


mami de minuni hjarta

Offline

 

#13 2007-09-19 10:27:43

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19
Mesaje: 23955

Re: curioasa

smile ne bucuram ca ai scapat...de acum incolo fi atenta...si nu te mai juca cu corpul tau...data viitoare nu vei fi asa de norocoasa...sau daca abuzezi de postinor vei da de alte belele...asa ca daca ai prieten stabil mergeti impreuna...de manuta la planning...pt anticonceptionale...


happy with him...inlove with him...puss

Offline

 

#14 2007-09-19 15:27:42

dragoste_cu_nabadai
Full member
Inregistrat: 2006-10-21
Mesaje: 870

Re: curioasa

esti sigura ca e menstruatia?s`ar putea sa fie spotting de la postinor

Ultima oara a fost editat de dragoste_cu_nabadai (2007-09-19 15:28:20)


"Oamenilor le`as demonstra cat se inseala crezand ca nu se mai indragostesc atunci cand imbatranesc, fara sa stie ca imbatranesc atunci cand nu se mai indragostesc" (G.C.Marguez)

Offline

 

 Acum



   

Footer-ul board-ului



© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.