homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Chist vulvar sau manunchi varicos?

#1 2010-05-26 18:53:27

alba_tros
New member
Inregistrat: 2010-04-09

chist vulvar sau manunchi varicos?

bună ziua, din nou

postam acum o lună şi ceva "povestea mea", mai exact problema mea ginecologică(?!) pentru că n am mai găsit postarea am să rezum aici ?n c?teva propoziţii/fraze.
iau anticoncepţionale de aproximativ 5 luni. pe la sfarsitul lunii februarie, dupa un contact sexual, am simţit o inflamaţie şi un disconfort la nivelul labiei, ca apoi, să observ, o umflatură c?t un bob de cireaşă pe labia st?ngă mare pe partea interioară. după analiza de secretie şi papa nicolau, tratament cu antibiotic şi ovule polzgznax, inflamaţia să răm?nă la fel. am făcut şi o puncţie, ?nsă medicul ginecolog nu mi a putut da un diagnostic, mi a spus doar: nu e chist, nici o afecţiune a glandei Bartholini. din lipsa unui diagnostic, am ajuns at?t la alt medic ginecolog, c?t şi la un medic dermatolog. ultimul mi-a spus că doaar de reapare să mă ?ntorc. acum, după abia o lună, inflamaţia c?t un s?mbure de cireaşă a reapărut. condiţiile aceleaşi- după act sexual. ?nsă am fost puţin mai atentă şi am observat că lubrifierea se produce mult mai greu şi probabil s-a produs un traumatism care a provocat din nou inflamaţia respectivă ?n acelaşi loc, sub acelaşi aspect. la 3 zile, m am ?ntors la medicul dermatolog care mi a spus: "după părerea mea, acolo e un pachet varicos, ?n profunzime şi care, ?n urma trumatismului a provocat reapariţia. ?ntre mănunchi varicos şi un chist, ?nclin să cred că e vorba de prima variantă". ca şi certitudine, urmează să fac m?ine o ecografie pentru părţi moi, pentru zona respectivă-labia mare st?ngă. pe biletul de trimitere scrie: "diagnostic prezumtiv: formatiune vulvare sub aspect chistic-manunchi varicos?"
?ntrebările mele pentru dumneavostră sunt: ?n cazul unui chist vulvar-la nivel de labie majoră, doar prin excizare pot scăpa de el? ce tratament trebuie urmat?
mai există cineva care a primit un astfel de diagnostic sau unul dintre ele? ce tratament s-a urmat?

aştept cu mare nerăbdare părerile şi sfaturile voastre. vă mulţumesc!

PS: ?mi cer scuze pentru că am repostat subiectul, ?nsă poate există doamne sau doamnişoare care s-au confruntat cu o astfel de problemă şi apoi, poate i se va mai ?nt?mpla cuiva şi să găsească postarea.

Sănătate!

#2 2010-05-26 18:56:05

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Re: chist vulvar sau manunchi varicos?

Las link doctoressei.

Fericita mamica de Aida Maria!

#3 2010-05-26 18:59:51

andreea_andy2
Moderator
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Uite aici si topicul tau anterior:

http://forum.anticonceptionale.ro/t3008 … labie.html

Fericita mamica de Aida Maria!

#4 2010-05-26 19:04:15

alba_tros
New member

andreea_andy2 a scris:

Las link doctoressei.

mulţumesc, andreea pentru postările tale. poate prin problema mea şi ajutorul vostru, vom ajuta şi pe alte doamne, domnişoare. smile

#5 2010-05-27 10:27:58

Al Pacino
Administrator
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

eu inteleg asa: ca formatiunea cu pricina apare si dispare...asta ma face sa cred ca nu e chist.
mai inteleg ca apare in conditii de contact sexual fara excitatie suficienta. Asta ma face sa cred ca daca ne ingrijim sa facem sex dupa ce obtinem excitatie suficienta(asa cum ar fi normal) aceasta formatiune nu ar aparea....ce nu am inteles eu e daca e dureroasa sau nu
Concluzie:conduita de avut, dupa parerea mea e cea legata de conditiile desfasurarii actului sexual....fara stresuri si indopat inutil cu medicamente

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Publicitate

loading...

#6 2010-05-29 09:34:18

alba_tros
New member

doctoressa a scris:

eu inteleg asa: ca formatiunea cu pricina apare si dispare...asta ma face sa cred ca nu e chist.
mai inteleg ca apare in conditii de contact sexual fara excitatie suficienta. Asta ma face sa cred ca daca ne ingrijim sa facem sex dupa ce obtinem excitatie suficienta(asa cum ar fi normal) aceasta formatiune nu ar aparea....ce nu am inteles eu e daca e dureroasa sau nu
Concluzie:conduita de avut, dupa parerea mea e cea legata de conditiile desfasurarii actului sexual....fara stresuri si indopat inutil cu medicamente

Bună ziua,

vin cu diagnostic smile. ?n urma ajutorului doamnei doctor dermatolog, ?n urma ecografiei părţi moi, s-a stabilit prezenţa unei formaţiuni lichidiene de 15/5mm, adică un chist de retenţie. se pare că acele glande aflate la nivel vulvar, repspectiv labii, sunt blocate. ?n urma contactului sexual s-a ajuns la inflamaţia acestora, actul sexual fiind şi provoc?nd un minim trumatism, la mine cu proces inflamator. se pare că şi pe labia dreaptă există un chist, doar că aici procesul inflamator e puţin sesizabil. chistul de pe labia dreaptă se simte pe partea inferioară a labiei majore drepte şi pare c?t un bob de piper
mi s-a mai spus că e o veste bună faptul că aceste formaţiuni nu conţin celule-NU e tumoare. de altfel s-a exclus prezenţa unei infecţii şi d-na dermatolog m a sfătuit să mai aşteptăm 2-3 săptăm?ni să vedem dacă evoluează sau se retrag din nou aceste chisturi de retenţie. mi s-a mai spus că o cauză poate fi şi dereglarea hormonală şi aşa cum am perioade c?nd apar inflamaţiile şi chisturile se măresc, aşa pot avea perioade ?n care se retrag. să aşteptăm o reglare a organismului pentru că d?nsa nu mi recomandă să soluţia chirurgicală. citez "eşti prea t?nără, iar o cicatrice e uneori mai deranjată. să vedem ce se ?nt?mplă ?n 2-3 săptăm?ni". mi-a dat doar o cremă antiinflamatorie şi ovule cervugid.
?ntrebare: există vreo posibilitate ca să ajuţi acele glande să nu se mai "blocheze" şi să ducă la inflamaţie şi activarea chisturilor?-sper că am adresat corect ?ntrebarea
există vreo şansă-tratamanet naturist să nu ajung la excizarea acestor chisturi labiale?
ce părere aveţi de această situaţie?

precizez că şi eu lupt cum pot: injecţii polidine m-am g?ndit să iau timp de 3 zile şi ?n paralel merg cu tinctură de mărar ?nainte de masă şi imunorezistent, tot pe bază de plante.

PS: ceea ce mă bucură e faptul că ?n sf?rşit, după 3 luni, am primit şi eu un diagnostic. şi plus că nu s-a sărit repede cu bisturiul asupra mea. din fericire pentru mine, ultima săptăm?nă a ?nsemnat şi ?nt?lnirea unor medici-oameni.

#7 2010-05-31 12:17:11

Al Pacino
Administrator
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

api eu practic mi-am spus mai sus punctul de vedere:ingrijeste actul sexual....mai pe romineste fa asa incit el sa nu mai fie fara excitatie eficienta.
Parerea mea e sa lasi tincturile si alte prostii, sa utilizezi crema aia antiinflamatoare acum si gata...sunt aproape sigura ca e suficient...chisturile alea nu se fac pentru ca ai o rezistenta scazuta ci pentru ca sa se mai intimpla citeodata, canalele de evacuare ale glandelor se mai infunda...se si desfunda de la sine adeseori...atita tot ca daca un contact sexual desfasurat fara excitatie suficienta surprinde un astfel de canal blocat(lucru pe care nu ai cum sa il stii) apare infalmatia cu pricina...de aia zic: raspunsul e la contactul sexual, nu la tincturi si alte minuni

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.