Drenaj ventriculo peritoneal
- adorata
- New member
- De la: bucuresti
- Inregistrat: 2008-02-13
Drenaj ventriculo peritoneal
buna, am si eu nevoie de putin ajutor.Mama mea are nevoie de o interventie pentru hidrocefalie,si in urma discutiei cu un neurochirurg a fost indrumata catre drenajul ventriculo peritoneal.Nu a primit foarte multe informatii despre procedura si nici despre dispozitiv(shunt/valva),intai a sfatuit-o sa se consulte cu familia si dupa aceea, sa vina la programre si atunci i se vor prezenta posibilitatile. M-ar interesa si pe mine modele de astfel de dispozitive, firme producatoare, si mai ales daca cunoasteti persoane adulte care au suferit o astfel de interventie(cum a decurs/perioada de refacere).
- moksha
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-19
Re: Drenaj ventriculo peritoneal
adorata a scris:buna, am si eu nevoie de putin ajutor.Mama mea are nevoie de o interventie pentru hidrocefalie,si in urma discutiei cu un neurochirurg a fost indrumata catre drenajul ventriculo peritoneal.Nu a primit foarte multe informatii despre procedura si nici despre dispozitiv(shunt/valva),intai a sfatuit-o sa se consulte cu familia si dupa aceea, sa vina la programre si atunci i se vor prezenta posibilitatile. M-ar interesa si pe mine modele de astfel de dispozitive, firme producatoare, si mai ales daca cunoasteti persoane adulte care au suferit o astfel de interventie(cum a decurs/perioada de refacere).
daca s-a recomandat acest lucru cu siguranta el este necesar, practic nu sunt prea multe modalitati prin care se poate rezolva hidrocefalia. procedura e relativ simpla, deci nu trebuie sa iti faci griji deosebite cred eu - depinde de situatia generala a mamei tale.
modelele nu te intereseaza pe tine, sper ca nu te-au pus sa le cumperi. prin urmare asta e fix treaba lor, a medicilor.
interventia cum spuneam este in esenta simpla, dar depinde mult de factorii asociati...depinde si asta trebuie sa discuti cu medicul. cel mai mare pericol este infectia, dar medicii stiu asta si o sa realizeze o acoperire buna cu antibiotice.
perioada de refacere e mult spus, repet, depinde de ce problema are mama ta, pentru ca hidrocefalia e consecinta unei probleme la nivel cerebral.
ii urez mamei tale multa sanatate si tie multa putere! nu am siteuri in romana, acesta insa, desi e in engleza, e teoretic ce trebuie sa stii http://pedclerk.bsd.uchicago.edu/csfShunts.html ti-am zis, despre modele chiar nu stiu ce sa iti zic, dar dupa stiinta mea nu sunt asa de multe, ca el e practic un tub, valva probabil este deosebita, dar nu cred ca avem posibilitatea sa alegem, probabil iti vor zice medicii exact.
- adorata
- New member
- De la: bucuresti
- Inregistrat: 2008-02-13
Hidrocefalia a aparut in urma unui traumatism, sau atunci a fost depistata, a fost atacata pe strada si lovita cu o caramida peste cap (partea dreapta);s-a ales cu maxilar dislocat, ochiul drept i-a coborat mai jos decat cel stang,ceva fisura/ruptura la orbita(nu stiu daca e corecta medical exprimarea mea) si la tomograf s-a evidentiat aceasta hidrocefalie. Inainte de acest episod nu a manifestat semne ale acestei boli. In ultimii 3 ani a tot facut diferite tratamente in speranta resorbirii lichidului in exces dar nu a avut succes.Acum au aparut probleme de vedere, se pare ca lichidul preseaza pe nervul optic, si risca sa-si piarda vederea(asta in prima faza, ni s-au prezentat mai multe efecte). Medicul care o va opera i-a explicat ca ceea ce se gaseste in spital nu este calitatea cea mai buna, pe piata existand dispozitive mai performante(ma refer la cele cu valva programabila), dar nu ne-a dat un nume, un producator .De aceea ma interesez si incerc sa aflu cat mai multe.
- moksha
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-19
adorata a scris:Hidrocefalia a aparut in urma unui traumatism, sau atunci a fost depistata, a fost atacata pe strada si lovita cu o caramida peste cap (partea dreapta);s-a ales cu maxilar dislocat, ochiul drept i-a coborat mai jos decat cel stang,ceva fisura/ruptura la orbita(nu stiu daca e corecta medical exprimarea mea) si la tomograf s-a evidentiat aceasta hidrocefalie. Inainte de acest episod nu a manifestat semne ale acestei boli. In ultimii 3 ani a tot facut diferite tratamente in speranta resorbirii lichidului in exces dar nu a avut succes.Acum au aparut probleme de vedere, se pare ca lichidul preseaza pe nervul optic, si risca sa-si piarda vederea(asta in prima faza, ni s-au prezentat mai multe efecte). Medicul care o va opera i-a explicat ca ceea ce se gaseste in spital nu este calitatea cea mai buna, pe piata existand dispozitive mai performante(ma refer la cele cu valva programabila), dar nu ne-a dat un nume, un producator .De aceea ma interesez si incerc sa aflu cat mai multe.
Am inteles. Hidrocefalia este cum am intuit o consecinta a traumatismului, nu e ceva anterior. Nu cred ca e in masura cineva sa iti dea sfaturi tehnice, cel mai in masura e medicul si o sa iti expuna exact problema. Din pacate cred ca e destul de restrictiv ca bani, dar sincer nu stiu sa iti dau exact raspunsul, pentru ca sunt detalii de specialitate deja.
Iti doresc multa putere si mamei tale multa multa sanatate!
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|