homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Pot intrerupe anticonceptionalele in orice moment?

#1 2010-06-15 00:21:58

flowerb
Membru
Inregistrat: 2010-06-15

Pot intrerupe anticonceptionalele in orice moment?

buna ziua am si eu o problema, am folosit yasmine si am avut o sangerare de cateva zile, asta dupa aproape un an in care le-am folosit, dupa am luat microgynon, la recomandarea unui medic ginecolog, dar mi-au aparut acnee si dupa o luna de administrare le-am intrerupt am fost la planificare familiala si mi-au recomandat jeanine, insa au aceeasi cantitate de hormoni din cate am inteles ca si yasmine si in a 9-a zi de administrare am avut iar sangerari. Medicul care mi-a recomandat microgynon mi-a spus ca yasmine ar avea doza prea mica si ca nu mai trebuie sa le iau, credeti ca pot intrerupe administrarea de jeanine in orice moment si sa iau din nou microgynon? deoarece prefer sa am acnee decat sa am sangerari. si as vrea sa mai stiu daca aveti idee despre faptul ca anticonceptionalele ar favoriza cancerul de col uterin sau la san.

#2 2010-06-15 07:18:09

sleeping_beauty
Addicted member
Inregistrat: 2006-11-23

Re: Pot intrerupe anticonceptionalele in orice moment?

eu ti-as spune sa le schimbi pana le nimeresti pe cele car ti se potrivesc, mie abia al 5 lea tip de ac mi sau potivit.....insa atentie, nu de capul tau, schimba medicul de planing

#3 2010-06-15 09:04:59

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

flowerb, du folia asta pana la capat. si nu reveni la mycroginon daca ai avut probleme cu ele.
sangerarile de care vb, adica spottingul, poate sa apara in primele 3 luni de administrare pana se obisnuieste organismul cu ele. abia apoi, daca mai apar, poti spune ca trebuie schimbate.
oricum, nu le schimba de capul tau, mergi la planning.

#4 2010-06-15 10:24:40

student89
New member
Inregistrat: 2010-06-06

buna, am citit mesajele de mai sus si am o intrebare
AC, daca nu ti se potrivesc din punct de vedere hormonal, poti avea si ovulatie?
sau nu conteaza asta? ovulatia e stopata indiferent de tipul de AC?
intreb pentru ca de ceva timp am inceput sa am acnee si sa ma doara sanii de la Yasmin si ma gandesc ca nu mai sunt bune si trebuie sa le schimb

#5 2010-06-15 11:19:45

sleeping_beauty
Addicted member
Inregistrat: 2006-11-23

esti protejata de sarcina indiferent de ce iei

este normal sa ti se umfle sanii putin

Publicitate

loading...

#6 2010-06-15 11:29:43

flowerb
Membru

dar referitor la faptul ca anticonceptionalele ar favoriza cancerul de col sau cel la san stie cineva ceva? si multumesc pentru raspunsuri:)

#7 2010-06-15 14:05:17

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

nu le favorizeaza

#8 2010-06-15 14:16:48

flowerb
Membru

eu asa am gasit pe prospectul la jeanine si mi-am pus un semn de intrebare deoarece mie mi-a aparut o rana pe col din senin, fara sa am interventii sau alte chestii, si ma gandeam ca o parte din ceea ce scrie acolo este adevarat....

#9 2010-06-15 14:24:48

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

AC sunt contraindicate in caz de noduli la sani. tumorile sunt adesea sensibile la estrogenul din AC, de aceea e bine sa fim prudenti. mie de ex., microgynonul mi-a marit nodulii de la sani. daca nu simti nimic la palpare, nu ai de ce sa iti faci griji.
in legatura cu rana, ea nu se face de la AC, ci de la infectii netratate. rana apare "din senin" pt ca e asimptomatica, nu simti ca e acolo si deci nu stii de ea pana nu mergi la un control.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.