homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ovarectomie partiala

#1 2008-12-07 00:01:27

wanna
New member
Inregistrat: 2008-08-28

ovarectomie partiala

Buna seara!M-am gandit sa va impartasesc marea mea experienta....AM MAI POSTAT MAI DEMULT,AVEAM NISTE DURERi,luam ciprinol si intrebam daca interactioneaza cu Marvelon.
La indicatiile medicului de la planning am intrerupt anticonceptionalele,si am tot facut eco pt rinichi...insa intr-o seara...m-am ridicat brusc de pe scaun si m-a lovit o durere groaznica la ovare,tremuram ,nu puteam sa respir si nu puteam sa ma tin pe picioare...am ajuns de urgenta la spitalul de gineco din orasul meu.
Si acolo ghiciti ce mi s-a intamplat?m-au examinat 2 medici si mi au spus scurt pe fata:"te bagam in seara asta in operatie si iti facem ovarectomie totala"...va dati seama ce am simtit,la 21 de ani sa mi faca ovarectomie.Am avut noroc ca aveam tensiune 9 cu 5 si nu au putut sa nma opereze in  noaptea aceea...am ramas internata,iar a doua zi m-am transferat la o doctorita pe care o cunosteam.Mi-a facut examene peste examene,aveam chisturi ovariene multiple bilaterale,era clar de operatie...mi-au facut si analize,si ...surpriza mi-a iesit un indice-proteine C12 cred...234...ea trebuia sa fie muuuult mai mica,si am vazut pe foaia de obs ca era marker de cancer ovarian....in plus...mai aveam ceva in uter...a trebuit sa-mi faca un chiuretaj...nu va imaginati cum m-am simtit cand mi-a facut chiuretajul....dupa o sapt de spitalizare a venit si marea zi...operatia...clasica...mi-a facut ovarectomie partiala si mi-a spus ca chiusturile erau pline de puroi....mi-au mai bramas cam un sfert din fiecare ovar...ma simt ca si cum as fi handicapata....sper doar sa pot sa fac bebe....avand in vedere faptul ca sunt studenta la medicina...imi pun toata speranta in tehnologia care va fi peste cativa ani cand ma voi hotari sa fac bebe....acum mi-a venit menstruatia,prima data dupa operatie...m-a durut ingrozitor,,,,si acum dupa 1 sapt jumate mai am mici scurgeri de sange...sper doar sa fie normal sa nu mai trebuiasca sa trec prin alte interventii chirurgicale...ah...si puroiul a iesit steril la analize-dna doctor mi-a spus ca a fost o chlamidie...nu prea stiu cu ce se mananca asta dar....sper sa fie ok...doamne ajuta!nu doresc nimanui sa pateasca ce am patit eu....

#2 2008-12-07 00:13:10

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

Re: ovarectomie partiala

vai wanna...imi pare f rau pt ce ti s a intamplat...e intradevar tragic cand trebuie sa faci aceasta interventie la o varsta atat de mica...Dumnezeu sa te ajute sa ti revii cat mai repede...in ceea ce priveste problemele de dupa ii las doctoressei linkul s avezi ce spune dansa...multa sanatate smile

happy with him...inlove with him...puss

#3 2008-12-07 11:18:59

ET
Addicted member
Inregistrat: 2007-04-20

wanna a scris:

ma simt ca si cum as fi handicapata....sper doar sa pot sa fac bebe...

Sa nu mai spui asta niciodata. Teoretic poti avea bebe si cu jumate de ovar.

#4 2008-12-07 12:36:28

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

wanna, tot raul spre bine. nu mai fi suparata, o sa fie bine si o sa ai si un bebe :>

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

#5 2008-12-07 17:39:13

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

nu stiu ce sa spun...decit atit ca paote ca a fost chlamidia9un microb care se transmite pe cale sexuala)...
in ceea ce priveste fertilitatea viitoare...e drept ca e foarte redusa
tinem pumnii strinsi si iti dorim recuperare cit mai grabnica si sa auzim numai de bine

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Publicitate

loading...

#6 2010-06-08 08:02:51

daliana
Hero member
Inregistrat: 2007-07-02

wanna a scris:

Buna seara!M-am gandit sa va impartasesc marea mea experienta....AM MAI POSTAT MAI DEMULT,AVEAM NISTE DURERi,luam ciprinol si intrebam daca interactioneaza cu Marvelon.
La indicatiile medicului de la planning am intrerupt anticonceptionalele,si am tot facut eco pt rinichi...insa intr-o seara...m-am ridicat brusc de pe scaun si m-a lovit o durere groaznica la ovare,tremuram ,nu puteam sa respir si nu puteam sa ma tin pe picioare...am ajuns de urgenta la spitalul de gineco din orasul meu.
Si acolo ghiciti ce mi s-a intamplat?m-au examinat 2 medici si mi au spus scurt pe fata:"te bagam in seara asta in operatie si iti facem ovarectomie totala"...va dati seama ce am simtit,la 21 de ani sa mi faca ovarectomie.Am avut noroc ca aveam tensiune 9 cu 5 si nu au putut sa nma opereze in  noaptea aceea...am ramas internata,iar a doua zi m-am transferat la o doctorita pe care o cunosteam.Mi-a facut examene peste examene,aveam chisturi ovariene multiple bilaterale,era clar de operatie...mi-au facut si analize,si ...surpriza mi-a iesit un indice-proteine C12 cred...234...ea trebuia sa fie muuuult mai mica,si am vazut pe foaia de obs ca era marker de cancer ovarian....in plus...mai aveam ceva in uter...a trebuit sa-mi faca un chiuretaj...nu va imaginati cum m-am simtit cand mi-a facut chiuretajul....dupa o sapt de spitalizare a venit si marea zi...operatia...clasica...mi-a facut ovarectomie partiala si mi-a spus ca chiusturile erau pline de puroi....mi-au mai bramas cam un sfert din fiecare ovar...ma simt ca si cum as fi handicapata....sper doar sa pot sa fac bebe....avand in vedere faptul ca sunt studenta la medicina...imi pun toata speranta in tehnologia care va fi peste cativa ani cand ma voi hotari sa fac bebe....acum mi-a venit menstruatia,prima data dupa operatie...m-a durut ingrozitor,,,,si acum dupa 1 sapt jumate mai am mici scurgeri de sange...sper doar sa fie normal sa nu mai trebuiasca sa trec prin alte interventii chirurgicale...ah...si puroiul a iesit steril la analize-dna doctor mi-a spus ca a fost o chlamidie...nu prea stiu cu ce se mananca asta dar....sper sa fie ok...doamne ajuta!nu doresc nimanui sa pateasca ce am patit eu....

Eu am o tumoare pe ovarul drept si mi s-a spus ca trebuie sa ma operez. Spune-mi te rog, cum este operatia si ce simti dupa, ce fel de anestezie ti-a facut si in cat timp te-ai refacut dupa operatie.

There are two things in life: you have to die and you have to live until you die.
mamica de doua fete cucuiete

#7 2010-06-08 08:57:50

kreed
Sr. member
Inregistrat: 2008-05-13

Daliana, eu mereu intreb asta, dar ai facut marekeri tumorali CA 125 ca sa vezi ce fel de tumoare ai? depinde cum te opereaza, poate sa fie clasic si sa te taie si poate sa fie laparoscop si sa-ti faca trei incizii care nu o sa se vada....eu iti pot spune cum e in cazul operatiei clasice, eu mai am un singur ovar-am endometrioza, te anesteziaza total(anestezia ti-o baga in vena) si depinde f mult de corpul tau, eu am stat o singura zi la terapie intensiva si dupa 3 zile ma externa....eu am avut mare noroc de un corp f bun....

#8 2010-06-08 12:53:34

daliana
Hero member

Ca125 e ok, ca si ceilalti, momentan se considera benigna, m-au vazut si doi oncologi. Insa, a la long, mi se spune ca tot la operatie voi ajunge, mai ales pt a determina biopsic tumoarea, considerata si fibrom ovarian.
Am inteles ca laparoscopia in acest caz nu e buna, ca mai bine se vede prin operatia clasica.
Insa eu am probleme cu anestezia, in afara de asta mi-e frica si de riscurile operatiei in sine.

There are two things in life: you have to die and you have to live until you die.

#9 2010-06-08 13:26:23

kreed
Sr. member

Aha, daca e ok markerul tumoral atunci sa nu te gandesti la cancer, eu l-am avut f mare si cu toate acestea slava domnului nu era cancer. In ce sens ai probleme cu anestezia? oricum vei fi intrebata daca ai probleme cu inima sau alte probeleme care ar putea interactiona negativ cu anestezia...si mie mi-a fost f frica....ca poate patesc ceva pe masa de operatie, dar mi-a bagat acul in vena si a inceput asistenta sa numere si inainte sa imi puna masca de oxigen....am adormit si m-am trezit exact cand ma aducea la terapie intensiva...atunci am fost f speriata....

#10 2010-06-14 22:38:17

daliana
Hero member

La anesteziile anterioare - rahi, generala, peridurala -  am ramas treaza (generala) si am si simtit usor interventiile, plus ca dupa am vazut cai verzi pe pereti, negru in fata ochilor, palpitatii, sufocare, desi inima e buna...
Acuma cica e chist endometriozic..., ai avut mare noroc cu corpul tau, eu mor de frica. Ma voi opera saptamana viitoare dupa ciclu.
Cat a durat operatia si cati bani trebuie sa dam la doctor?
Dupa operatie ai mai avut probleme? Endometrioza se poate extinde si la celalalt ovar?

Ultima oara a fost editat de daliana (2010-06-14 22:40:24)

#11 2010-06-15 08:33:34

kreed
Sr. member

Deci e chist endometriozic...dar totusi eu nu inteleg ceva...daca e endometrioza de ce nu ti-a aparut valoare mare la markeri tumorali? pentru ca endometrioza se comporta ca si cancerul, DAR NU este cancer! din pacate enodmetrioza este o boala destul de pretentioasa si de care nu prea mai scapi...decat la menopauza! este eserogen-dependenta si poate recidiva! deci..da, poate reveni si dupa operatie, dupa extirparea chistului si da, se poate raspandi si la celalalt ovar si poate si la alte organe, dar astea sunt cazuri mai rare...operatia a durat cam o ora si eu am dat 250 de euro la doctor! eu dupa operatie, am facut tratament cu diphereline si deocamdata ma simt bine...mai am dureri cand si cand, dar nu compara cu cele pe care le aveam inainte....

#12 2010-06-15 12:46:40

daliana
Hero member

Nici acum nu sunt convinsa ce e. De ce unii spun de fibrom ovarian si altii de chist endometriozic sau de formatiune nodulara? Daca e vorba de chist endometriozic de ce nu mi s-a dat un tratament intai, sa incerc si o astfel de varianta. Diphereline ce este? Mi se pare cunoscut. Ce fel de dureri aveai inainte?
De ce nu ti s-a dat un tratament inainte de operatie? Operatia era singura solutie?

Ultima oara a fost editat de daliana (2010-06-15 12:50:20)

#13 2010-06-16 09:41:34

kreed
Sr. member

1. diphereline este un tratament f tare hormonal si se recomanda pentru femeile care doresc sa aiba un copil si au endometrioza, de obicei dupa operatie...este f puternic si implica mari schimbari-6 luni de zile nu am avut mestruatie-iti induce menopauza.
2. ma durea f tare in partea ovarului si am crezut ca este anexita, am luat anticonceptionale mai puternice, dar nu s-a dat inapoi chistul si am facut testul de markeri tumorali CA 125 si mi-a iesit tripla valoarea maxima admisa si daca mai stateam un pic putea sa mi se sparga chistul, in timpul operatiei, numai cat il luase doctorul in mana si deja se sparsese....la mine era singura solutie operatia! in cazul chistului endometriozic de obicei singura solutie este interventia chirugicala! si cea mai eficienta

#14 2010-06-16 14:08:10

daliana
Hero member

Am inteles, ce marime avea chistul la eco si ce marime reala?

#15 2010-06-16 17:18:54

kreed
Sr. member

La eco mi-a aparut de 4 cm si dimensiunea reala era de 8 cm....la mine era deja prea tarziu, cuprinsese tot ovarul si mi l-a scos!

#16 2010-06-16 18:43:44

daliana
Hero member

Si intre eco si operatie a fost distanta mare?

#17 2010-06-16 18:50:20

kreed
Sr. member

Pai am facut un eco in august si atunci mi s-au prescris anticonceptionale mai puternice si am mai facut una in octombrie si dupa 2 saptamani m-am operat!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.