homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Chist endometriozic

#1 2009-12-14 22:27:09

sefi
Membru
Inregistrat: 2009-04-30

chist endometriozic

Buna fetelor.Am si eu o problema si as vrea o parere de la voi si de la doctoressa.In aprilie mi s-au deschoperit 2 chisturi,unul pe ovarul drept de 24mm,iar celalalt pe ovarul stang de 32mm.Dupa tratament cu anticonceptionale(3luni)cel de pe ovarul drept a disparut dar celalalt nu.Doctorita nu mi-a spus de care fel e ci doar ca trebuie sa fac laparoscopie.Bineinteles ca nu am vrut,considerand ca chistul e mic si ca poate trece cu un tratament mai indelung.Si asa ca am schimbat ginecologul.Intre timp am facut,la cererea primului ginecolog,analiza CA125,care a iesit intre valorile normale,adica 16.Actualul ginecolog mi-a spus ca e vorba de un chist endometriazic si ca trebuie operat dar ca nu se avanta asa repede,mai ales ca i-am spus ca vreau sa fac bebe.Mi-a zis sa fac HSG si sotul o spermograma si tratament o luna cu desorelle,zanocin 5 zile la menstra,ovule cervugid si doxocilina si indometacin inainte si dupa HSG.Mi-a spus ca 2 luni sa incercam sa facem un bebe(dupa ce termin tratamentul actual) si daca nu raman insarcinata atunci se pune problema de laparo.Eu tind sa cred ca tratamentul prescris e bun dar problema mea e alta:cat e de riscant sa raman insarcinata cu chistul endometriozic(in cazul in care se poate sparge in alea 9 luni) si cat e de riscant sa fac laparoscopia si sa se sparga chistul in timpul interventiei si sa fie nevoie de extirparea ovarelor(sau numai al unuia)?

#2 2009-12-16 22:13:55

sefi
Membru
Inregistrat: 2009-04-30

Re: chist endometriozic

Chiar nu ma poate ajuta nimeni?Doctoressa?

#3 2010-06-18 09:23:35

daliana
Hero member
Inregistrat: 2007-07-02

Re: chist endometriozic

Ce ai facut pana la urma?

There are two things in life: you have to die and you have to live until you die.
mamica de doua fete cucuiete

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.